beste zonnepanelen merken

Beste zonnepanelen merken

Investeren in zonne-energie? Dan heb je keuze uit heel veel verschillende merken zonnepanelen! Maar welk merk is nu echt het beste? Bij deze lijst van de top 10 beste merken zonnepanelen houden we rekening met de prijs-kwaliteitverhouding, keurmerken en de garanties. Wil jij ook de beste zonnepanelen laten plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende zonnepanelen experts. Zo vind je snel de beste vakman! Op deze pagina leggen we uit wat de 10 beste zonnepanelen merken zijn en waar rekening mee gehouden wordt.

Top 10 beste zonnepanelen merken in 2022

Als er één markt is die zich snel blijft ontwikkelen, dan is het wel de markt van zonnepanelen. Panelen worden steeds beter en hebben meer vermogen. Hierdoor kunnen ze op een steeds kleiner oppervlak meer stroom opwekken!

Dit zijn op het moment de 10 beste zonnepanelen merken:

 1. DMEGC: een chinees merk dat zonnepanelen van Tier 1-klasse ontwikkelt.
 2. Jinko Solar: Tier 1-klasse zonnepanelen tegen een scherpe prijs.
 3. Trina Solar: dit merk biedt kwalitatieve zonnepanelen aan in verschillende prijssegmenten.
 4. JA solar: één van de grootste fabrikanten ter wereld met het meest uitgebreide assortiment aan zonnepanelen.
 5. Qcells: Duits merk met zonnepanelen van verschillende vermogens, rendement en garanties.
 6. REC: merk uit Noorwegen met 4 top modellen zonnepanelen, verschillend in Wattpiek.
 7. Longi: dit merk biedt een klein aanbod aan zonnepanelen aan, allemaal van topkwaliteit met een rendement rond de 20%.
 8. SunPower: dit Amerikaanse merk focust zich op monokristallijne zonnepanelen met een rendement rond de 21,5%.
 9. Boviet: ook dit Amerikaanse merk heeft een groot marktaandeel. De panelen zijn van goede kwaliteit met een rendement rond de 16,6% en 18,5%.
 10. Suntech: dit merk biedt monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen aan in 4 verschillende series, met een rendement tussen de 20,9% tot 21,2%.

Wat zijn de criteria voor de beste zonnepanelen merken?

Voor het kiezen van de 10 beste merken zonnepanelen houdt een groep deskundigen zich bezig met onder andere keurmerken, garanties en onderzoeksresultaten. Ze houden nauwkeurig in de gaten hoe een zonnepaneel van een bepaald merk presteert en functioneert. Ook als deze al een paar jaar oud is!

Waar letten de deskundigen op bij het selecteren van de beste zonnepanelen merken?

 • Testen en keurmerken: belangrijk zijn natuurlijk de testen van de verschillende merken en de eventuele keurmerken, zoals het TÜV-keurmerk.
 • Garanties: wat zijn de garanties van de fabrikant op het gebied van rendement en de levensduur?
 • Vertegenwoordiging in Europa: dis is belangrijk voor een goede afhandeling van de panelen en rondom de garanties hiervan.
 • Third Party Factory audit: deskundigen kijken ook altijd naar de onderzoeksresultaten van andere onafhankelijke partijen en hoe het merk hierbij scoort.
 • Eigen fabrieken: met een eigen fabriek is het makkelijker te checken waar de zonnepanelen vandaan komen.
 • Bewezen en eerlijke merken: tot slot kijken de experts ook naar het merk zelf en zoeken ze een verschil met zogeheten ‘marketing’-merken.

Welk merk zonnepanelen moet ik kiezen?

Dan volgt alleen nog de vraag: welk merk zonnepaneel is voor mij de beste keuze? Dit hangt natuurlijk helemaal af van je eigen voorkeuren én de situatie.

Stel dat je een klein dakoppervlak hebt. Om de opbrengst zo hoog mogelijk te houden is het slim om te kiezen voor een merk met een hoog rendement. Merken als SunPower en Suntech bieden beide panelen met een rendement van boven de 20%.

Als je twijfelt over het juiste merk, dan is het belangrijk om je goed te laten informeren door een zonnepanelen specialist. Maar let wel op: niet elke zonnepanelen expert werkt met elk zonnepanelen merk! Heb jij je zinnen gezet op een paneel van SunPower of juist Jinko Solar? Zoek dan een vakman die aangeeft met dit merk te werken!

Beste merk zonnepanelen kopen? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar het beste merk zonnepanelen? Een vakman geeft je advies over alle A-merken zonnepanelen én alle B- of merkloze panelen! Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel de offertes van verschillende experts in je regio. Vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. Je offerteaanvraag is bovendien gratis en zonder verdere verplichtingen.

Gratis zonnepanelen offertes vergelijken!