Zonnepanelen met het hoogste rendement laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Hoogste rendement zonnepanelen

Hoogste rendement zonnepanelen

Het gemiddelde rendement van zonnepanelen liggen tussen de 14% en 19%. Zonnepanelen met het hoogste rendement liggen eerder rond de 20% of nog hoger. Dit betekent dat ze heel efficiënt stroom opwekken en zo per vierkante meter meer opleveren! Benieuwd naar de kosten van deze hoog rendement zonnepanelen?

Op deze pagina lees je over zonnepanelen met een hoog rendement en wat de voordelen hiervan zijn. Ook vertellen we je welke zonnepanelen het hoogste rendement per m² hebben én geven we je tips om zelf het hoogste rendement te behalen!


Hoogste rendement zonnepanelen: korte samenvatting

  • De SunPower Maxeon is momenteel de zonnepaneel met het beste rendement, met een vermogen van 375 Wp en een rendement van 21,2%.
  • Kiezen voor zonnepanelen met een hoger rendement zijn vaak van betere kwaliteit en zorgt ervoor dat je minder zonnepanelen nodig hebt.
  • Voor het behalen van het hoogste rendement moet je rekening houden met het plaatsen, kan je het beste kiezen voor het beste systeem en moet je zonnepanelen regelmatig schoonmaken.


Zonnepanelen met het hoogste rendement

Welke zonnepanelen zijn er met het hoogste rendement? De zonnepanelen met het beste rendement zijn onder andere de SunPower Maxeon 5AC, de Panasonic HIT KURO en de Qcells Q PEAK G9. Hieronder vergelijken we het rendement van deze verschillende panelen.

Zoals je kunt zien is de SunPower Maxeon op dit moment het zonnepaneel met het hoogste rendement per m². Het rendement van de Panasonic en Qcells panelen ligt gelijk, al is het paneel van Panasonic iets kleiner.

Type paneel Vermogen Rendement
SunPower Maxeon 375Wp 21,2%
Panasonic HIT KURO 220Wp 19,7%
Qcells Q PEAK 340Wp 19,7%

Hoogste rendement zonnepanelen laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes ontvangen

Waarom kiezen voor hoog rendement zonnepanelen?

Zonnepanelen met een hoog rendement zijn iets duurder dan panelen met een laag rendement. Waarom is het toch verstandig om te kiezen voor zonnepanelen met het hoogste rendement?

  1. Hoe hoger het rendement, hoe minder zonnepanelen je nodig hebt. Een ideale oplossing voor woningeigenaren met een klein dak: zo kunnen ze toch voldoende energie opwekken met een kleiner oppervlak!
  2. Zonnepanelen met een hoger rendement hebben vaak een betere kwaliteit. Ze hebben een langere levensduur en betere garantievoorwaarden.
  3. Kies je zonnepanelen met het hoogste rendement, dan heb je minder panelen nodig en ben je milieubewust. Het betekent namelijk ook minder verpakkingsmateriaal en minder vervoer.

Hoe kan je het hoogste rendement behalen?

Welke zonnepanelen je ook kiest, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je eigen rendement zo hoog mogelijk te houden. Hieronder geven we je een paar handige tips om je eigen rendement verhogen!

  • Denk aan een correcte plaatsing: een zonnepanelen expert zorgt ervoor dat zonnepanelen zo geplaatst worden dat je panelen zo’n hoog mogelijk rendement behalen. Hij denkt hierbij aan de positie, aan de hellingshoek en de keuze tussen een portrait of landscape opstelling. Laat je adviseren als je twijfelt wat de beste positie is voor je panelen.
  • Kies het beste systeem: heb je een dak waar schaduw opvalt, dan is het slim om te kiezen voor een systeem met optimizers. Dit systeem schakelt het paneel met de schaduw uit, zodat de andere panelen nog wel genoeg stroom kunnen opwekken. Je set panelen werkt namelijk maar zo goed als het zwakste paneel. Zonde dus, als er één paneel is die het minder goed doet!
  • Zonnepanelen schoonmaken: vuil zorgt voor een lager rendement van je zonnepanelen. Zand, vogelpoep en andere vervuiling voorkomen dat je zonnepanelen tot hun volle vermogen aan het werk zijn. Voorkom dit door je panelen regelmatig goed schoon te maken (of schoon te laten maken!)

hoogste rendement zonnepanelen

Besparen op hoog rendement zonnepanelen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij binnenkort investeren in zonnepanelen met een hoog rendement? Schakel dan een ervaren specialist in. Hij geeft je een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je de juiste panelen kiest voor jouw situatie. Dit zorgt voor een zo’n hoog mogelijke opbrengst!

Via Zonnepanelen Expres ontvang je zo snel mogelijk de verschillende prijzen van zonnepanelen experts bij jou in de buurt. Vergelijk en kies zelf het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de kosten!

Gratis zonnepanelen offertes vergelijken!