Investeren in windenergie? Niet doen!

In Nederland heeft de overheid het voornemen 18 miljard euro in de aanleg van windmolenparken te pompen.  Een raar idee; de volledige kust volzetten met windmolens terwijl zonne-energie opgewekt door zonnepanelen zo veel goedkoper en efficiënter aan te leggen zijn. Iedere particulier kan beginnen met zonne-energie. Als er ergens in geïnvesteerd zouden moeten worden, is het wel in zonne-energie.

Windenergie is onrendabel. Dit zit hem in de periodes dat er geen wind staat, er storingen zijn, het onderhoud van het windmolenpark en natuurlijk de initiële aanleg ervan. De Telegraaf deed onderzoek bij leveranciers, netbeheerders, installatiebedrijven en andere stakeholders naar alternatieven zoals zonne-energie.  Beleg echt duurzaam is het devies. Dit wordt ook steeds populairder bij spelers in vermogensbeheer.

In Nederland bestaat het overgrote deel van de woningen uit zogenaamde rijtjeshuizen en 2-onder-1-kap woningen. Dit soort woningen zijn uitermate geschikt om zonne-panelen op daken aan te brengen. Huishoudens worden zo minder afhankelijk van energieleveranciers en kunnen de meeste energie die nodig is, zelf opwekken. De aanschafprijs zal rond de 4500 euro uitkomen. Dit is inclusief montage. Het break-even punt zal in de meeste gevallen binnen de 4 jaar bereikt worden.  Met de 18 miljard euro die nu in windenergie wordt gepompt, zouden dus 4 miljoen woningen van zonnepanelen kunnen worden voorzien…

Windenergie slechte keuze
Deze berekening kan natuurlijk enige nuance gebruiken. Sommige woningen zullen niet voorzien kunnen worden van zonne-energie en als energie volledig zelf opgewekt kan worden, gaan er tienduizenden banen verloren bij energiecentrales en leveranciers. Maar dit geldt ook voor de windenergie. De overheidsinvestering in windenergie lijkt daarom geen goede beslissing te zijn.

Er wordt ten tijde van crisis vaak geprobeerd een economische boost te geven aan een regio of land. Zo ook met windenergie. De aanleg van windparken zou de Nederlandse economie vooruit helpen. Maar hoe zit dit met zonne-energie? Als de consument minder afhankelijk is van leveranciers en minder energielasten heeft, zal besteedbaar inkomen omhoog gaan. Werkgelegenheid zal toenemen omdat panelen gemaakt, geïnstalleerd en onderhouden moeten worden en Nederland zal minder hoeven investeren in duurzaamheid omdat zonne-energie de meest duurzame energievorm van dit moment is.

De overheid moet veel beter gaan nadenken en een lange termijn visie op energie. Windmolens kunnen over een paar jaar afgedankt worden en dan is er 18 miljard verdwenen. Zonne-energie is de toekomst, daar zijn we overtuigd van.

Direct zonnepanelen offertes aanvragen

Selecteer hieronder uw provincie

Zonnepanelen Noord Holland Zonnepanelen Friesland  Zonnepanelen Groningen Zonnepanelen Drenthe Zonnepanelen Flevoland Zonnepanelen Overijssel Zonnepanelen Zuid Holland Zonnepanelen Gelderland Zonnepanelen Utrecht Zonnepanelen Limburg  Zonnepanelen Zeeland Zonnepanelen Noord Brabant

U bent hier:

Zonnepanelen Expres > Investeren in windenergie? Niet doen!