Zonnepanelen Breda

Wilt u besparen op uw energierekening en tevens iets goeds doen voor het milieu? Het installeren van zonnepanelen is dan een goede optie. Met een zonnepaneel werkt u op zonnige en bewolkte dagen extra energie op, doordat (indirect) zonlicht wordt omgezet. Hoewel zonnepanelen aardig prijzig zijn, is het mogelijk om met behulp van een collectief, of de huidige BTW teruggave regeling de kosten te beperken. Ook in Breda! Wanneer u bij ons een offerteaanvraag doet voor een zonnepaneel of meerdere zonnepanelen, dan sturen wij u prijsopgaven van zonnepaneel aanbieders uit de regio Breda. U kunt deze zelf geheel kosteloos en vrijblijvend vergelijken op basis van rendement en prijzen.

Direct offertes aanvragen

Zonnepanelen Breda

Werking zonnepaneel

Waar zonnecollectoren het zonlicht direct omzetten in warmte, zet een zonnepaneel dit om in elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit diverse zonnecellen van het materiaal silicium, een zeer zuivere zandsoort. Het proces van het omzetten van zonlicht in elektriciteit duidt men aan met de term fotovoltaïsch effect. Dit betekent dat het mogelijk is om zonder bewegende elementen elektriciteit op te wekken. Om de opgewekte energie rechtstreeks in uw woning te Breda te kunnen gebruiken, wordt er een omvormer aan de zonnepanelen geplaatst. Eén zonnepaneel levert op deze wijze zo’n 240Watt bruikbare stroom tegen relatief lage kosten. Ook daardoor zijn zonnepanelen zeer efficiënt. Als u genoeg zonnepanelen heeft geplaatst is het zelfs mogelijk dat u uw stroom kunt verkopen aan de stroomleverancier. Vraag eens gratis offerte aan voor meer informatie.

Subsidieregeling

Voor het aanschaffen van zonnepanelen of zonnecollectoren bestond in 2013 een hoge subsidie regeling. Het beschikbare budget voor deze subsidie was echter al snel opgebruikt. Sinds deze periode is het echter nog steeds mogelijk om te de prijzen voor een zonnepaneel te verlagen. Het grootste voordeel behaalt u door gebruik te maken van de mogelijkheid om de betaalde BTW op de aangeschafte panelen terug te vragen. De Nederlandse overheid compenseert deze BTW teruggave door de energiebelasting. De energiebelasting en de heffingskorting voor de energiebelasting wordt via de rekening van de energiemaatschappij verrekend. Naast de teruggave van BTW geven enkele gemeentes een gemeentelijke subsidie op de aanschaf van een zonnepaneel. Of u in Breda eveneens van een dergelijke subsidie profiteert, controleert u het beste bij het gemeenteloket.

Zonnepanelen montage Breda

Montage

Het monteren van een zonnepaneel of zonnecollector op een plat dak is relatief eenvoudig. Met behulp van aluminium bakken en tegenwicht kunt u zelf bepalen in welke hoek de zonnepanelen komen te staan. Bij de montage van een zonnepaneel op het plat dak dient u verder rekening te houden met de oos-west installatie, de afstand tot de dakrand en de tussenafstand tussen de rijen. Daarnaast is het soms nodig om voor de montage op een plat dak een vergunning aan te vragen. Doe hiervoor navraag bij het gemeenteloket van Breda.

Benodigd vermogen

Benodigd vermogen

Het benodigd vermogen slaat op de hoeveelheid stroom die u met behulp van de zonnepanelen wilt opwekken. Het is hiervoor van belang dat u eerst een overzicht creëert van uw jaarlijkse energieverbruik. Door het aanschaffen van een zonnepaneel gaat men over het algemeen zuiniger om met de opgewekte zonne-energie, zorg er daarom voor dat de hoeveelheid KWh die u met de panelen opwekt ongeveer 10 procent lager ligt dan uw jaarlijkse verbruik. U krijgt namelijk in Breda geen BTW terug voor de zonne-energie die u teveel opwekt.

Omgevingsvergunning

Wanneer u bij de gemeente Breda navraag doet naar een mogelijke subsidie, of de BTW regelgeving, is het tevens verstandig te vragen naar de eisen aangaande een omgevingsvergunning. Een dergelijke vergunning moet bijvoorbeeld in veel gevallen voor de montage van zonnepanelen op een plat dak worden aangevraagd.

Offerte aanvragen

Diverse merken

Er zijn vele merken zonnepanelen leverbaar in Breda en omstreken. Welk merk het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen op bijvoorbeeld het rendement, de prestaties, levensduur, productgarantie en veiligheid. Verscheiden organisaties hebben voor u gezamenlijk meer dan 150 merken op deze aspecten getest. Hieruit komt naar voren dat het merk Yingly het beste presteert, alsmede een hoge levensduur en veiligheid kent. Andere merken zoals Amerisolar, BYD, Eurener, en Csun komen ook positief uit de test. Onder meer Eurener wordt in Nederland door ENECO geïnstalleerd. Naast deze testen is het tevens mogelijk om de merken die in Breda geleverd worden te vergelijken op basis van keurmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een CE-keurmerk, IEC of TÜV keurmerk. Wij helpen u desgewenst graag!

Collectief besparen

Om de kosten voor een zonnepaneelsysteem te beperken, is het naast het terugvragen van de BTW, tevens mogelijk u aan te sluiten bij een collectief. Diverse organisaties bieden bijvoorbeeld per postcode een korting aan, wanneer zich een bepaald aantal uit deze buurt zich aanmeldt. Door u bij een dergelijk collectief aan te sluiten kunt u tot wel 15 procent op de kosten voor een systeem, omvormer en plaatsing verminderen. Bij de collectieven zijn vaak verschillende basispakketten beschikbaar, naar gelang uw wensen voor rendement, en afhankelijk van onder meer uw plat of schuin dak, zijn deze per aanmelding uit te breiden. De korting op de prijzen geldt dan alleen voor het basispakket. Ook in Breda zijn deze collectieven actief. Vergelijk deze aanbiedingen en de kosten zelf via hun website.

Zonnepanelen worden steeds aantrekkelijker, daarom hebben we laatst een offerteaanvraag gedaan bij Zonnepanelen Expres. In no time hadden we de offertes binnen van vijf zonnepaneel specialisten uit Breda en kregen we informatie over de huidige subsidie en BTW regeling. Inmiddels hebben we een keuze gemaakt. – J. van Dam – Breda

Rendement

Zonnepanelen rendement
Met het rendement van een zonnepaneel wordt de hoeveelheid elektriciteit die het systeem uit het beschikbare zonlicht haalt, bedoeld. Het is van groot belang om zonnepanelen te vergelijken op basis van rendement, wanneer u bijvoorbeeld weinig beschikbare ruimte op het plat dak heeft. Hoe hoger het rendement van de panelen, hoe minder u er uiteindelijk nodig heeft. Daarnaast kunt u met een verbeterd rendement tevens de prijzen beperken. Momenteel halen de beste systemen een rendement van zo’n 20 procent, dit kan tevens worden aangeduid met de term ‘efficiency’.

Vrijblijvend meer informatie aanvragen

Dakhelling en hellingshoek

Zonnepaneel dakhelling en hellingshoek
Wanneer u de panelen op een plat dak wilt installeren, dan kunt u zelf kiezen in welke hellingshoek u de zonnepanelen plaatst. Bij een schuin dak bent u echter afhankelijk van de bestaande hellingshoek. Toch bestaan er systemen waarmee u de hellingshoek op de bestaande dakhelling aan te passen. Het blijkt echter dat de prijzen hiervoor niet opwegen tegen het behaalde rendement. Over het algemeen levert een helling rond 38 graden met een zuidelijke ligging de hoogste opbrengst.

Keurmerken

Zonnepanelen keurmerken
Om de kwaliteit van zonnepanelen te garanderen maken aanbieders uit Breda gebruik van diverse keurmerken. Het meest bekende keurmerk is het CE-label. Hiermee wordt aangetoond dat het product voldoet aan de regels omtrent veiligheid en kwaliteit die daarvor in Europa gelden. CE staat hierbij voor Conformité Européenne. Een ander bekend keurmerk is TÜV, dit is een onderzoeksbureau uit Duitsland, dat jaarlijks zo’n 130 zonnepaneel merken test op diverse aspecten. Een TÜV certificering is gericht op kwaliteit dan wel veiligheid.

Zonneboiler

Zonneboiler
Met een zonneboiler (of zonnecollector) gebruikt u zonne-energie om het water te verwarmen. Hiermee bespaart u ongeveer de helft op uw kosten voor de waterverwarming. Een zonneboiler werkt over het algemeen het best in zonnige periodes, maar kan ook tijdens bewolkte dagen zonne-energie opleveren. Is de opbrengst hiervan niet voldoende? Dan gaat het systeem over op de na-verwarmer, die in alle zonnecollectoren is geïnstalleerd. Zo komt u in Breda nooit zonder warm water te zitten.

Zonneboiler informatie aanvragen

Besparen

Geld besparen met zonne-energie

Woont u in Breda en wilt u besparen op de investering in zonnepanelen, omvormers, zonnecollectoren of zonneboilers? Door de diverse merken en elementen met elkaar te vergelijken is het mogelijk tot wel 25 procent besparen. Wij leveren u hiervoor geheel gratis en vrijblijvend enkele offertes aan.

Waardevermeerdering

Waardevermeerdering woning door zonne-energie

Door zonnepanelen op uw plat of schuin dak te installeren kunt u de pandwaarde van uw woning verhogen. Door het verbeterde rendement van uw energieverbruik, en de bijkomende teruggaaf van BTW kunt u de woning duurder verkopen. Vraag onze specialisten uit Breda eventueel om meer informatie.

Prijzen

Prijzen zonnepanelen Breda

De prijzen voor een zonnepaneelsysteem zijn afhankelijk van de eisen die u aan de installatie stelt. Hoe hoger het rendement, des te hoger de investering. Wanneer u echter de prijzen in verhouding zet met het rendement, weegt de hogere opbrengst vanuit de zonne-energie vaak op tegen de verhoogde kosten.

Waarom Zonnepanelen Expres?

  • In enkele klikken meerder offertes opgevraagd
  • Simpel, en in drie stappen voor elkaar
  • Alleen professionele zonnepaneel leveranciers uit Breda
  • Gemakkelijk paneel en zonneboiler prijzen vergelijken
  • Zonnepanelen en zonnecollectoren
  • Deskundige advisering
  • Gratis, vrijblijvend en betrouwbaar

1 - Offertes aanvragen

Vraag direct offertes van meerdere experts uit Breda op. Simpel, door het contactformulier in te vullen. Het kost u helemaal niets en u zit nergens aan vast.

2 – Aanbieders vergelijken

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, sturen wij u zo spoedig mogelijk een overzicht met het aanbod van ongeveer vijf bedrijven uit Breda. Bekijk vervolgens in alle rust of er een aantrekkelijk voorstel voor u bij zit. Zo niet, geen probleem. Alles is geheel vrijblijvend.

3 - Besparen

Met zonnepanelen of een zonneboiler via spaart u niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee. Wij vragen voor u scherp geprijsde offertes aan, waarna u beslist of deze scherp genoeg zijn. Doe nu de gratis aanvraag en begin vandaag nog met besparen!