Zonnepanelen Alkmaar

In de afgelopen jaren zijn er bij vele Nederlandse huishoudens zonnepanelen geplaatst. Zo ook in Alkmaar. Met behulp van zonnepanelen kan men niet alleen de kosten van het energieverbruik beperken, maar dragen zij tevens bij aan een beter milieu. Wilt u weten of zonnepanelen ook voor u een goed alternatief vormen voor uw huidige energieverbruik? Bij Zonnepanelen Expres Alkmaar bent u aan het juiste adres voor meer informatie op het gebied van zonnepanelen, zonnecollectoren en zonneboilers. Bij ons vergelijkt u eenvoudig de prijzen van diverse leveranciers uit Alkmaar en kunt u kennis opdoen over het rendement van een zonnepaneel, subsidie en BTW regelgeving, en de hellingshoek voor het plat dak waarmee u de meeste zonne-energie opwekt. Voor vragen of gratis prijsindicaties vult u het contactformulier in. Wij helpen u zo spoedig mogelijk!

Direct offertes aanvragen

Zonnepanelen Alkmaar

De werking van een zonnepaneel

Een standaard zonnepaneel levert ongeveer vijf procent van de jaarlijks benodigde hoeveelheid kWh op. Veel mensen vragen zich echter af hoe deze energie in een zonnepaneel wordt opgewekt en omgezet tot bruikbare stroom. Zonnepanelen zijn technisch gezien metalen platen die worden overdekt met zonnecellen op basis van silicium (een zeer fijne zandsoort). Het zonlicht wordt hierdoor opgevangen en via een fotovoltaïsch proces omgezet naar stroom. Omdat een zonnepaneel gelijkstroom levert, en al onze elektrische apparaten werken op wisselstroom, wordt met behulp van een omvormer deze stroom bruikbaar gemaakt. Het is zelfs mogelijk om via uw zonnepanelen stroom terug te geven aan het algemene energienetwerk in Alkmaar. Hiervoor is een plat dak het meest geschikt, aangezien u hier zelf de plaatsingshoek bepaalt.

Subsidie en BTW regeling

Ter promotie van het gebruik van zonnepanelen gold er eerst een hoge subsidie voor particulieren. Doordat veelvuldig van deze regeling gebruik werd gemaakt, is het tegenwoordig niet meer mogelijk een subsidie aanvraag te doen. In plaats van een subsidie is het door Europese regelgeving wel een optie om BTW terug te vragen aan de overheid. Wanneer u dankzij uw zonnepaneelsysteem de opgewekte zonne-energie (deels) teruggeeft aan het netwerk, wordt u een BTW ondernemer. Dit maakt het mogelijk om tot wel 21% BTW op te vragen. Hoeveel BTW u daadwerkelijk ontvangt, is mede-afhankelijk van de afspraken die u met uw energiemaatschappij in Alkmaar heeft gemaakt. In Nederland wordt deze BTW regelgeving overigens ondervangen door een verlaging van de heffingskorting en het afschaffen van de korting op energiebelasting.

Besparen met zonne-energie

Besparen

Het is met zonnepanelen zeer makkelijk om te besparen op de kosten voor uw energierekening. Dit komt allereerst doordat u eenvoudigweg minder energie van het algemene netwerk verbruikt. Daarnaast is het, zoals hierboven uitgelegd, mogelijk om een zeker bedrag aan BTW te ontvangen doordat u met uw zonnepaneel stroom aflevert aan het centrale systeem. Naast het beperken van de kosten voor energieverbruik, verminderd u tevens uw eigen CO2 uitstoot, wat bevorderlijk is voor het milieu. Dankzij het goed vergelijken van prijzen en aanbiedingen, kan een investering in een zonnepaneelsysteem tot wel 25% lager uitkomen. Vraag hierom verscheidene offertes aan bij leveranciers uit de omgeving van Alkmaar.

Zonnepanelen collectieven Alkmaar

Collectieven

Een andere mogelijkheid om de kosten te beperken is door deel te nemen aan een collectief. Een collectief is dat men zich verzameld en samen één grote aankoop doet bij een fabrikant om een hogere korting te kunnen krijgen, in dit geval zonnepanelen. Toen de subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen verdween, en de BTW regelgeving nog niet van kracht was, zijn er door zonnepaneel aanbieders uit het hele land projecten opgezet. Hierbij kon men korting krijgen op de aankoop, wanneer meerdere klanten binnen één postcodegebied, of één locatie zich aanmeldden. Een dergelijk collectief maakt in de meeste gevallen gebruik van een basispakket van ongeveer zes zonnepanelen en een standaard string omvormer. U kan een dergelijk pakket zelf uitbreiden, afhankelijk bijvoorbeeld van de ophanging voor uw plat dak, of de hoeveelheid zonnepanelen. Bent u benieuwd naar het collectieven actief in Alkmaar? Vraag naar de mogelijkheden aan van onze experts uit Alkmaar!

Zonnepanelen merken

Merken

Indien u op zoek bent naar een zonnepaneel met hoog rendement voor bijvoorbeeld uw plat dak, dan zijn er diverse zonnepaneel merken beschikbaar. In de afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar de kwaliteit en opbrengst van de diverse merken. Gekeken naar het jaarlijks rendement, dan blijkt dat een zonnepaneel van Conergy in een jaar het meeste zonlicht heeft opgevangen. Tweede en derde zijn respectievelijk zonnepanelen van Yingly en BYD. Deze merken komen tevens goed uit de bus uit verschillende kwaliteits- en veiligheidstesten. Andere goed bekend staande merken zijn CNPV, Suntech, Canadian Solar en Eurener. Deze laatste wordt onder meer in Alkmaar geplaatst door Eneco.

Zonnepanelen keurmerken

Keurmerken

Naast gewone merken zijn er natuurlijk ook meerdere keurmerken voor zonnepanelen. Een keurmerk is technisch gezien een visueel kwaliteitsoordeel voor een product of dienst. Keurmerken worden door onafhankelijke en deskundige (test)instituten uitgegeven. Een welbekend testinstituut voor zonnepaneelkeurmerken is TÜV, een Duits bedrijf. In Duitsland denkt men de meeste innovaties op het gebied van zonne-energie verwerking uit, waardoor een Duits keurmerk sterk wordt aangeraden. Bij TÜV worden zonnepanelen getest op onder andere de weerstand tegen klimaatveranderingen, zonlicht en mechanische parameters. Daarnaast test men de panelen op elektrische veiligheid. Zonnepaneelsystemen kunnen tevens een IEC-certificaat krijgen. De International Electrotechnical Commission uit Zwitserland geeft deze uit. Het certificaat is gericht op internationale normen voor de kwaliteit en veiligheid van elektronische apparaten.

Omvormer

Om de gelijkstroom van zonnepanelen om te zetten naar wisselstroom moet u bij de montage rekening houden met een omvormer. Onze leveranciers uit Alkmaar hebben hiervoor meerdere soorten en maten, waarbij drie standaardvormen centraal staan: string-omvormers, optimizer-omvormers, en micro-omvormers.

Offerte aanvragen

Zoekt u een betrouwbare en eenvoudige bron voor het vergelijken van de prijzen en kwaliteit van zonpaneelsystemen? De medewerkers van Zonnepanelen Expres Alkmaar bieden u graag de benodigde ondersteuning. Vul vandaag nog het contactformulier in, en wij helpen u binnen enkele werkdagen!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Zonnepanelen worden steeds aantrekkelijker, daarom hebben we laatst een offerteaanvraag gedaan bij Zonnepanelen Expres. In no time hadden we de offertes binnen van vijf zonnepaneel specialisten uit Alkmaar en kregen we informatie over de huidige subsidie en BTW regeling. Inmiddels hebben we een keuze gemaakt. – J. van Dam – Alkmaar

Rendement

Zonnepanelen Rendement
Eén van de termen die men vaak hoort in combinatie met zonnepaneelsystemen is ‘rendement’. Het rendement van een zonnepaneel is de hoeveelheid elektriciteit die per paneel uit het zonlicht wordt gehaald. Dit rendement is afhankelijk van de grootte van de zonnepaneel, maar ook van de kwaliteit van de zonnecellen. De duurdere merken hebben vaak een hoger rendement, evenals de zonnepanelen die keurmerken dragen. Daarnaast is het rendement afhankelijk van de hellingshoek en de ligging van de zonnepanelen (zoals bijvoorbeeld een schuin of plat dak). Uit onderzoek is gebleken dat het beste rendement gehaald wordt wanneer het paneel in een hoek van 36 graden in zuidelijk richting staat. Wilt u jaarlijks een bepaalde hoeveelheid kWh behalen voor uw eigen energiegebruik, dan raden onze specialisten uit Alkmaar aan om te kiezen voor een systeem met optimaal rendement (20%). De prijzen hiervan zijn enigszins hoger, maar dankzij het hoge rendement bent u uiteindelijk goedkoper uit.

Vrijblijvend meer informatie aanvragen

Benodigd vermogen

Benodigd vermogen
Nog een veelgehoorde term in het zonnepaneel circuit, is benodigd vermogen. Met dit begrip omschrijven aanbieders de hoeveelheid energie die de zonnepanelen voor u moeten genereren. Over het algemeen wordt geadviseerd om maximaal te kiezen voor een ruime tachtig procent van uw huidige verbruik. Dit komt omdat u dankzij de installatie zorgvuldiger om zult gaan met de opgewekte stroom. Bent u van plan om overtollig stroom af te geven aan het netwerk, dan hoeft u niet rekening te houden met een maximale opbrengst, wel met het minimaal benodigd vermogen. Gemiddeld genomen heeft een huishouden uit Alkmaar dertien zonnepanelen nodig om 80% van het verbruikt op te wekken (ca. 3000kWh). Hierbij wordt uitgegaan van een zelf ingestelde hellingshoek van 36 graden in zuidelijke ligging op een plat dak.

Zonne-energie

Zonne-energie Alkmaar
Zonpanelen maken gebruik van het licht van de zon om energie op te wekken. Het grote voordeel van zonne-energie is dat dit geen fossiele brandstoffen opmaakt, en dat het feitelijk continu hernieuwbaar is. Naast het gebruik van zonlicht voor de opwekking van stroom, kan ook de warmte van de zon toegepast worden. Een voorbeeld hiervan zijn zonneboilers en andere zonnecollectoren. In de dagelijkse terminologie worden echter ook zonnecollectoren aangeduid met de term zonnepanelen. In landen waar de zon vrijwel de hele dag schijnt, wordt in plaats van zonnepaneelsystemen gebruik gemaakt van thermische (geconcentreerde) zonne-energie. Dit betekent dat zonstralen met behulp van spiegels naar een klein oppervlak geprojecteerd worden. De hoge temperatuur die dit oplevert, zet men om in stoom. Omdat dit in Nederland niet een optie is, maken wij gebruik van een meer gelokaliseerde vorm van zonne-energie.

Zonneboiler

Zonneboiler Alkmaar
Zoals gezegd draagt ook een zonneboiler bij aan een beter milieu, doordat deze de warmte van de zon omzet in warm water. Uit gegevens blijkt dat een zonneboiler ongeveer garant staat voor het besparen van vijftig procent op de kosten voor het warm water. Omdat zonneboilers alleen het directe zonlicht omzetten, en hiervoor geen reservoir hebben, is een combinatie met een na-verwarmer van belang. Zo weet u zeker dat er altijd voldoende energie is om het water te verhitten. Momenteel zijn er drie verschillende vormen van zonneboilers mogelijk. Zo bestaat er de standaard versie (zoals hierboven beschreven), de compacte zonneboiler en kunnen zonneboilers worden gekoppeld aan de centrale verwarming. Woont u in Alkmaar en bent u benieuwd wat onze leveranciers voor u kunnen betekenen? Heeft u behoefte aan meer informatie over rendement, prijzen of BTW subsidie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zonneboiler informatie aanvragen

Dakhelling en hellingshoek

Dakhelling en hellingshoek

De helling van uw dak is van invloed op het rendement van uw zonnepaneel. Een sterk hellend dak zal namelijk een deel van het zonlicht afweren, als deze niet in de juiste ligging is. Specialisten uit Alkmaar adviseren om indien dat kan, de panelen op een plat dak te installeren. Zo heeft u zelf inspraak in de juiste hellingshoek.

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren

Met zonnecollectoren geven professionals alle apparaten en systemen aan, waarmee de warmte van de zon veranderd wordt opgeslagen. Hierbij kan u denken aan hete lucht collectoren of CPC collectoren. De opgevangen warmte kan gebruikt worden voor proceswarmte. In de zomer kan men hiermee bovendien het grondwater verwarmen.

Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning Alkmaar

omgevingsplanning. Toch raden onze werknemers u aan om altijd navraag te doen bij het gemeenteloket van Alkmaar of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Een dergelijke vergunning is eveneens bij de gemeente aan te vragen tegen zo’n vier procent van de plaatsing kosten. Wij helpen desgewenst graag.

Waarom Zonnepanelen Expres?

  • In enkele klikken meerder offertes opgevraagd
  • verschillende merken en keurmerken
  • Alleen professionele zonnepaneel leveranciers uit Alkmaar
  • Gemakkelijk zonnepaneel en zonneboiler prijzen vergelijken
  • Zonnepanelen en zonnecollectoren
  • Deskundig advies over de BTW regelgeving
  • Panelen voor schuin en plat dak
  • Gratis, vrijblijvend en betrouwbaar

1 - Advies en informatie

Voor het aanschaffen van zonnepanelen dient u eerst veel informatie te vergaren. Lees hiervoor diverse websites, of vraag folders aan bij bekende leveranciers. Het is tevens een optie om adviesgesprekken te plannen. De bij ons betrokken specialisten uit Alkmaar helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

2 – Prijzen vergelijken

Een tweede stap is het vergelijken van de aangeboden prijzen. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel verscheidene prijsindicaties op van zonnepaneel professionals uit de regio. Vergelijk deze bijvoorbeeld op basis van budget, mogelijkheden en kwaliteit.

3 - Kosten besparen

Het vergelijken van offertes kan leiden tot een besparing van circa 25%. Dit betekent dat u niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, ook uw eigen portemonnee profiteert hiervan. Heeft u vragen, of behoefte aan advies? Wilt u bijvoorbeeld weten of een schuin of plat dak plaatsing voordeliger is? Bent u benieuwd hoeveel kosten u bespaart door de panelen zelf te plaatsen? Wij helpen u graag!