Prijzen zonnepanelen

De prijs voor de aanschaf van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de hoeveelheid energie die u met het zonlicht op wilt wekken hierop van invloed, evenals een samenwerking met een collectief, of uw inschrijving als BTW-ondernemer. Wanneer u bijvoorbeeld 80 procent van uw energie wilt opwekken met zonnepanelen, dan heeft u meerdere panelen nodig. De prijs hiervoor zal gemiddeld lager zijn, dan wanneer u een enkel zonnepaneel aanschaft.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Veel gezinnen willen minimaal 50% van de energiekosten besparen met zonnepanelen. Bij de berekening voor het aantal zonnepanelen wordt er altijd rekening gehouden met het energieverbruik en de energieopbrengst. Een gezin verbruikt gemiddeld 3500 kWH per jaar aan energie. Hoeveel energie een zonnepaneel jaarlijks levert, is afhankelijk van de Wattpiek (wp) en de hoeveelheid vol zonuren. Wanneer we er vanuit gaan dat deze wp rond de 250 ligt, en het aantal zonuren op 900, dan bespaart u met het plaatsen van acht tot negen zonnepanelen 50 procent van uw energierekening.

Zijn zonnepanelen de investering waard?

De prijs zonnepanelen is vaak iets waar veel huiseigenaren tegenop zien. Het is een groot bedrag om in één keer te betalen. Voordat u overgaat tot het aanschaffen van een zonnepaneel is het daarom belangrijk te kijken naar de opbrengst, en de terugverdientijd. Uit onderzoek blijkt dat met de huidige energieprijzen (23cent per kilowatt), u met zonnepanelen al snel minimaal zo’n 400 euro per jaar bespaart. Dit betekent dat u na gemiddeld 10 jaar winst begint te maken op uw zonnepanelen. Er rekening mee houdend dat een zonnepaneel 25 tot 30 jaar meegaat, kunt u dus tot 20 jaar lang winst maken. Dit werpt natuurlijk een heel andere blik op de eenmalige investering. Wilt u de exacte prijzen weten aangaande zonnepanelen voor uw woning, en een bepaald percentage energieopwekking? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier.

Waar is de prijs zonnepanelen afhankelijk van?

Het is moeilijk om een precieze prijs te geven voor zonnepanelen. De prijzen zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid Wattpiek die een enkel zonnepaneel levert, het rendement van uw panelen, en de manier waarop deze geïnstalleerd moeten worden. Daarnaast vermindert de gemiddelde prijs naar gelang u meer panelen koopt. De uiteindelijke prijs zal bovendien nog verschillen, wanneer u online (zonder ondersteuning) besteld, of bij een lokale leverancier. Tot slot worden de kosten nog beïnvloed door de vraag of u gebruik maakt van de BTW-regeling, of hier niet voor in aanmerking komt. Dit kan voor bijvoorbeeld zeven zonnepanelen verschillen in een prijs van 2000 euro naar 2500 euro. Bent u benieuwd naar wat u precies kwijt bent aan investeringskosten? Vraag een offerte aan en u kunt direct verschillende aanbieders van zonnepanelen vergelijken.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes.
Dakhelling (*)

Aantal panelen (*)

Omschrijving opdracht (*)