Zonnepanelen subsidie

Toen in 2013 vanuit de overheid meer werd gefocust op duurzame energie en milieubehoud kwamen ook zonnepanelen in beeld. Deze stoten namelijk bijna geen CO2 uit bij het omzetten van zonlicht naar energie. De regering probeerde de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren door hiervoor een groot budget aan subsidie voor te reserveren. Doordat zoveel Nederlandse particulieren en bedrijven hier gebruik van hebben gemaakt in de beginperiode, is het budget momenteel op. Wilt u wel zonnepanelen aanschaffen, maar vindt u de kosten te hoog? Wij vertellen u hier hoe u op de investering kunt besparen.

Is er een alternatief gekomen voor de subsidie?

Ja. Ondanks dat het budget voor subsidie op is, kunt u vanuit de overheid een tegemoetkoming verwachten voor de aanschaf van een zonnepaneel. Dit gebeurt door een Europees brede BTW-regeling op de teruggegeven stroom aan het elektriciteitsnetwerk. Doordat zonnepanelen vaak meer stroom opwekken dan u nodig heeft, kunt u de overtollige stroom of zelfs alle opgewekte energie aan het algemene netwerk ‘teruggeven’. In dit geval bent u inschrijfbaar als BTW ondernemer. Hierdoor wordt het mogelijk om maximaal 21 procent van de betaalde BTW over de zonnepanelen terug te vragen. Het uiteindelijke bedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de afspraken die u heeft gemaakt met uw energiemaatschappij. In Nederland wordt dit overigens ondervangen met de heffingskorting en de energiebelasting. Het uiteindelijke bedrag wordt verrekend via uw rekening bij de energiemaatschappij.

Zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen?

Het kan zij dat er bij uw gemeente nog subsidie bestaat voor de aanschaf van een zonnepaneel. Het bedrag wat zij beschikbaar stellen is vaak niet erg hoog, maar het scheelt natuurlijk altijd op de uiteindelijke kosten. U kunt bij het plaatselijke gemeenteloket navraag doen naar de mogelijkheden, en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Door diverse zonnepaneel aanbieders met elkaar te vergelijken is het bovendien mogelijk om tot wel 25% op het aankoopbedrag te besparen. Begin direct, en vraag offertes aan via ons contactformulier.

Wat zijn collectieven?

Verschillende leveranciers van zonnepanelen hebben het afgelopen jaar gewerkt met korting voor collectieven. Dit betekent dat zij een korting aanbieden per locatie of per postcode. Door u voor een dergelijk collectief in te schrijven profiteert u van een aardige korting op een basispakket voor zonnepanelen. U kunt een dergelijk basispakket vaak nog uitbreiden met extra zonnepanelen, geavanceerde omvormers en andere toepassingen. Hierover betaalt u in de meeste gevallen dan wel het volledige bedrag. Heeft u interesse in een dergelijk collectief? Vul dan ons contactformulier in. Wij beantwoorden u vraag met alle plezier.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes.
Dakhelling (*)

Aantal panelen (*)

Omschrijving opdracht (*)