Zonnepanelen IJsselstein

Bent u van plan om beter te letten op uw energieverbruik? Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Wellicht vormen zonnepanelen dan voor u een goede oplossing. Zonnepanelen kunnen met behulp van een omvormer (indirect) zonlicht omzetten tot bruikbare elektriciteit. Met een enkel zonnepaneel kunt u jaarlijks zo’n 198kWh aan elektriciteit opwekken. Dit vormt voor een gemiddeld huishouden ongeveer vijf procent van het jaarlijks verbruik. Woont u in IJsselstein en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de aanschaf van een zonnepaneel, het mogelijke rendement en de bijkomende kosten? Wij van Zonnepanelen Expres IJsselstein helpen u graag met het vinden van de perfecte oplossing voor u, en dienen u graag van advies. Bij ons kunt u gratis en vrijblijvend offertes vergelijken van zonnepaneel leveranciers uit de omgeving van IJsselstein.

Direct offertes aanvragen

Zonnepanelen IJsselstein

Rendement en benodigd vermogen

Wanneer u onderzoek doet naar de verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van een zonnepaneelsysteem, dan zult u te maken krijgen met diverse termen, merken, keurmerken en prijzen. Twee termen die vaak worden gebruikt zijn rendement en benodigd vermogen. Hoewel de begrippen op elkaar lijken, betekenen zij niet precies hetzelfde. Hier vindt u twee korte definities.

Rendement

Met het rendement van een zonnepaneel omschrijven leveranciers uit IJsselstein de kwantiteit elektriciteit die een enkel paneel uit het zonlicht kan omzetten. Het rendement varieert tussen de verschillende merken, maar is tevens afhankelijk van de positie van de panelen. Zo is het mogelijk op een plat dak de hellingshoek te variëren, en is de stand (oost, zuid) van invloed. Hoe meer rendement uw zonnepaneel heeft, hoe minder u hoeft aan te schaffen. Onze adviseurs raden aan om zo mogelijk te kiezen voor een systeem met maximaal rendement. Hoewel de prijzen hiervan hoger liggen, zal dit verhoudingsgewijs goedkoper uitkomen.

Benodigd vermogen

Het benodigd vermogen van zonnepanelen of zonnecollectoren verschilt per gebruiker. Met dit begrip wordt de hoeveelheid energie bedoelt, die u vanuit de zonnepanelen wilt genereren. Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van een zonnepaneelsysteem bewuster omgaan met de opgewekte stroom. Daarom raden specialisten in zonnepanelen uit IJsselstein altijd te kiezen voor het opwekken tussen de 80 en 90 procent zonne-energie van uw huidige verbruik. U krijgt namelijk, geen BTW terug op het teveel opgewekte stroom. Maar soms zijn er ook andere opties mogelijk dat afhankelijk is van uw stroomleverancier. Als u bijvoorbeeld meer energie heeft geproduceerd dan dat u nodig heeft en niet direct wordt gebruikt, dan wordt dat stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Onder bepaalde voorwaarden kunt u dan uw energieverbruik wegstrepen tegen de opgewekte energie. Dit wordt salderen genoemd, u heeft te maken met een eventuele salderingsgrens. Maar die zijn bij alle grote energieleveranciers onbeperkt. Maar elke energieleverancier heeft andere voorwaarden over terugleververgoedingen. Hier kunnen specialisten uit IJsselstein u over adviseren.

Zonnepanelen subsidie IJsselstein

Subsidieregeling

In 2013 konden particulieren subsidie krijgen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Door de grote aanvraag is het budget voor deze subsidie echter al snel overschreden. Sindsdien bestaat er wel een BTW regeling voor particulieren op de plaatsing en aanschaf van een zonnepaneelsysteem. Dit betekent dat huishoudens die de door hun opgewekte energie (deels) terug leveren aan het openbare netwerk, zich als BTW ondernemers kunnen aanmelden. Het uiteindelijk bedrag dat u in IJsselstein terugkrijgt (van de 21 procent BTW) is afhankelijk van uw afspraken met de energiemaatschappij. In Nederland wordt deze BTW regelgeving ondervangen door het afschaffen van de korting voor energiebelasting en het verlagen van de heffingskorting.

Zonnepanelen collectieven IJsselstein

Collectieven

De prijzen voor een zonnepaneelsysteem kunnen, ondanks de subsidie regelingen, redelijk aan de hoge kant zijn. Om de kosten enigszins te beperken zijn er het laatste jaar meerdere collectieven opgestart door zonnepaneel aanbieders uit het hele land. Deze organisaties geven bijvoorbeeld een korting per postcode gebied, of voor een bepaalde groepering. Door u zich aan een dergelijk collectief uit IJsselstein te verbinden kunt u mogelijk vijftien procent van de kosten voor uw zonnepanelen besparen. Een collectief werkt over het algemeen met en enkel basispakket, dat gemakkelijk uit te breiden naar gelang uw wensen voor de hellingshoek op het plat dak, de werking van de omvormer of het rendement. De korting op de prijzen geldt over het algemeen voor het basispakket.

Zonnepanelen montage IJsselstein

Montage

Het monteren van zonnepanelen is een aardige klus, die door de professionals uit IJsselstein graag voor u wordt uitgevoerd. Wilt u liever de kosten zoveel mogelijk beperken? Dan kunt u er voor kiezen de montage zelf uit te voeren. Omdat de installatie afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de hoek waarin u de panelen plaatst of u een schuin of plat dak heeft. Hierbij wat enkele tips. Het is ten eerste van belang dat u een juist montagesysteem kiest. Door bijvoorbeeld te kiezen voor eenvoudige dakhaken wordt het monteren van een zonnepaneel op een schuin dak vereenvoudigd. Heeft u een plat dak? Dan dient u ervoor te zorgen dat u met behulp van bakken, ballast en bekabeling de juiste hoek te pakken krijgt voor de meeste zonne-energie.

Zonnepaneel omvormer

Omvormer

Naast het installeren van het systeem op uw schuine of plat dak, dient u tevens de omvormer aan de zonnepanelen te verbinden. De omvormer is nodig, omdat zonnepanelen gelijkstroom leveren, terwijl al onze elektrische apparaten werken op wisselstroom. Met een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet tot wisselstroom. De overtollige opgewekte zonne-energie kan bovendien dankzij dit systeem weer terug worden geleverd aan het algemene energienet. Omvormers zijn in IJsselstein leverbaar in diverse varianten. Deze kunnen worden ingedeeld in drie groepen: string-omvormers, micro-omvormers, en optimizer omvormingssystemen. Welke voor u geschikt is, hangt af van uw wensen.

Werking zonnepaneel

Een zonnepaneel werkt op basis van meerdere silicium zonnecellen. Een fotovoltaïsch proces vormt deze cellen het zonlicht om naar elektriciteit. Hiermee wekken niet bewegende elementen elektriciteit op.

Offerte aanvragen

Zoekt u in IJsselstein een betrouwbare leverancier voor een zonnepaneelinstallatie? Vraag via Zonnepanelen Expres IJsselstein diverse offertes aan en vergelijk deze geheel vrijblijvend op basis van prijzen en aanbiedingen. Wij zijn u graag van dienst!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Zonnepanelen worden steeds aantrekkelijker, daarom hebben we laatst een offerteaanvraag gedaan bij Zonnepanelen Expres. In no time hadden we de offertes binnen van vijf zonnepaneel specialisten uit IJsselstein en kregen we informatie over de huidige subsidie en BTW regeling. Inmiddels hebben we een keuze gemaakt. – J. van Dam – IJsselstein

Keurmerken

Zonnepanelen keurmerken
Zoals voor bijna alle producten in de bouw, zijn ook voor zonnepanelen diverse keurmerken toepasbaar. Aanbieders uit IJsselstein maken vaak gebruik van een dergelijk keurmerk, om daarmee de veiligheid, het hoogwaardig rendement en de kwaliteit van hun zonnepanelen te garanderen. Een belangrijk keurlabel voor zonnepaneelsystemen is het TÜV label. Deze Duitse goedkeuring wordt als zeer betrouwbaar gezien. Zonnepanelen die een TÜV ID meekrijgen, zijn getest op onder meer UV-straling, klimaatverandering, vochtigheid, en elektrische shocks. Een ander bekend keurmerk is de CE kwalificering. Ook dit kwaliteitslabel is internationaal ingesteld. Dit komt doordat zonnepanelen vaak in diverse landen geleverd en geproduceerd worden. CE staat voor Conformité Européenne. Zonnepaneelsystemen dit label meekrijgen, voldoen aan de Europees gestelde regels aan de kwaliteit en veiligheid van zonnepanelen.

Vrijblijvend meer informatie aanvragen

Merken

Zonnepanelen merken
Het is belangrijk dat u voor het aanschaffen van zonnepanelen in IJsselstein onderzoek doet naar de diverse merken en de prijzen die hier aan verbonden zijn. Zoals bij de meeste producten geldt dat hoe hoger de prijzen zijn, hoe beter de kwaliteit. Uit onderzoek blijkt tevens dat een zonnepaneel met hogere prijzen tevens een goed rendement heeft. Dankzij de BTW regelgeving op teruglevering, kunt u deze kosten enigszins verminderen. Merken die aanbieders in Nederland kunnen aanleveren zijn onder andere Amerisolar, BYD, Csun, Eurener en Yingly. Gekeken naar de testresultaten komt van dit rijtje Yingly als beste uit de test, dankzij de lange levensduur en hoge veiligheid.

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren
Om verwarring te voorkomen: met zonnecollectoren bedoelt men alle apparaten die zonlicht omzetten in warmte. Hieronder vallen bijvoorbeeld: vlakkeplaatcollectoren, vacuümbuizen, zonnevijvers, cilindrische reflectoren, parabolische troggen en kommen, zonneboilers, of CPC collectoren. De werking van een zonnecollector is in principe zeer eenvoudig: door de verwarming van een metalen (met vloeistof doorstroomd) voorwerp in de zon, wordt warmte gewonnen die kan worden omgezet in energie. Van de verscheidene zonnecollectoren worden hete lucht collectoren het meest ingezet voor een centrale stroomopwekking, terwijl vacüumbuizen meer geschikt zijn voor decentrale opwekking. De kosten voor de eerste variant zijn hoger, het rendement stijgt echter ook.

Zonneboiler

Zonneboiler
Een zonneboiler is een ander apparaat dat bijdraagt aan een beter milieu, doordat het warmte genereert op basis van zonne-energie. Dankzij een zonneboiler kunt u ongeveer vijftig procent van de kosten voor het warm water besparen. Net als zonnepanelen bieden zonneboilers op bewolkte dagen minder energie. Daarom zijn de meeste zonneboilers gecombineerd met een na-verwarmer. Zo weet u zeker dat er altijd genoeg warm water is. Een zonneboiler kan in drie varianten worden aangeleverd; als standaard versie, een cv-zonneboiler, en een compacte zonneboiler. Daarnaast kunnen onze werknemers zonneboilers koppelen aan de centrale verwarming. Monteurs uit IJsselstein kunnen een zonneboiler in vrijwel elke woning installeren. Zowel op schuin als plat dak. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, de bijkomende prijzen en de opties voor subsidie? Vraag dan via ons contactformulier een offerte aan.

Zonneboiler informatie aanvragen

Waardevermeerdering

Waardevermeerdering

Het plaatsen van een zonnepaneelinstallatie op uw schuin of plat dak verhoogt in sterke mate de pandwaarde van uw woning in IJsselstein. Dankzij een besparing op het energieverbruik en de teruggaaf van BTW als subsidie is het mogelijk de verkoopprijs van uw huis te doen stijgen.

Omgevingsvergunning

Zonnepanelen omgevingsvergunning IJsselstein

Wanneer u zonnepanelen op uw plat dak wilt plaatsen, dan is het aan te raden hiervoor contact op te nemen met het gemeenteloket van IJsselstein. In enkele gevallen dient u namelijk een omgevingsvergunning aan te vragen. De kosten hiervoor vormen vaak zo’n vier procent van de uiteindelijk koopprijs.

Dakhelling en hellingshoek

Dakhelling en hellingshoek

De panelen leveren over het algemeen de meeste zonne-energie wanneer u deze in een hoek rond 36 graden plaatst, in zuidelijke ligging. Ook een helling van 40 graden in westelijke richting geeft een goede opbrengst. Bij een platte ligging levert een zonnepaneel ongeveer 80% van de mogelijke opbrengst.

Waarom Zonnepanelen Expres?

  • In enkele klikken meerder offertes opgevraagd
  • verschillende merken en keurmerken
  • Alleen professionele zonnepaneel leveranciers uit IJsselstein
  • Gemakkelijk zonnepaneel en zonneboiler prijzen vergelijken
  • Zonnepanelen en zonnecollectoren
  • Deskundig advies over subsidie en BTW regelgeving
  • Panelen voor schuin en plat dak
  • Gratis, vrijblijvend en betrouwbaar

1 - Advies en informatie

Voordat u start met de daadwerkelijke aanschaf van een zonnepaneelinstallatie, dient u zich goed te laten informeren en van advies voorzien. Zorg ervoor dat u diverse informatiesites of folders heeft gelezen, en vraag bij diverse aanbieders uit IJsselstein naar het volgens hen meest geschikte alternatief voor uw pand.

2 – Vrijblijvende offertes vergelijken

Heeft u voldoende advies ingewonnen? Vraag dan via onze website verscheidene offertes aan van leveranciers uit uw omgeving. Deze kunt u zelf op basis van kosten, kwaliteit en aanbiedingen vergelijken.

3 - Besparen

Door deze offertes te vergelijken kunt u tot wel 25 procent op de uiteindelijke investering besparen. Zo kunt u tegelijk goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee handelen. Wij adviseren u graag over de opties, evenals die mogelijkheden voor subsidie door middel van BTW!