46 zonnepanelen installateurs in Zeeland

Een overzicht van alle zonnepanelen installateurs in Zeeland

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar!

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in de provincie Zeeland? Via Zonnepanelen-expres.nl vind je alle zonnepanelen installateurs uit de provincie Zeeland. In het overzicht vind je altijd een vakkundige, goedkope installateur voor o.a. het installeren en onderhoud van zonnepanelen.

Informatie over de provincie Zeeland

Zeeland is een provincie die is onderverdeeld in 13 gemeenten. De hoofdstad is MIDDELBURG. De totale oppervlakte van de provincie Zeeland is 2.933,89 km². In totaal wonen er 381182 mensen, onderverdeeld in 187160 mannen en 194022 vrouwen.

Zonnepanelen installateur in de provincie Zeeland gezocht?

Iedere installateur in de provincie Zeeland heeft een eigen bedrijfspagina met informatie als adresgegevens en contactgegevens. Bovendien is iedere zonnepanelen installateur in deze gids handmatig geselecteerd door Zonnepanelen-expres.nl. Zoek en vind een installateur bij jou in de buurt.

Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk installateurs uit deze gids!

Handige artikelen:

Je vindt alle artikelen op onze gidspagina.

In welke plaats in Zeeland zoek je een zonnepanelen installateur?

Vergelijk meerdere zonnepanelen installateurs en bespaar tot 40%.

Zonnepanelen

Zonnepanelen Zeeland: de belangrijkste informatie

  • Zonnepanelen kosten gemiddeld tussen de €4.000,- tot €12.000,-, afhankelijk van het aantal panelen en het vermogen van je set.
  • De besparing van zonnepanelen begint vanaf €850,- per jaar bij een set van 8 panelen. De gemiddelde terugverdientijd ligt ergens tussen de 6 tot 8 jaar, afhankelijk van het totale vermogen en je opbrengst.
  • Er zijn geen landelijke subsidies, maar er zijn in sommige provincies (Groningen, Limburg, Overijssel, en Zuid-Holland) wel lokale subsidies beschikbaar. Daarnaast zijn er speciale leningen voor energiebesparende maatregelen om toch je zonnepanelen te kunnen financieren.
  • Voor zonnepanelen in Zeeland is meestal geen vergunning nodig!
  • Het kopen van zonnepanelen is niet iets dat je vaak doet dus bereid je goed voor. Kijk naar je huidige en toekomstige energiebehoefte en bepaal welke panelen je wilt plaatsen. Kijk ook naar de installateur en de ervaringen van eerdere klanten. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt.

Wat kosten zonnepanelen?

Gemiddeld liggen de kosten van zonnepanelen tussen de €4.000,- tot €10.000,-. De kosten variëren enorm en zijn afhankelijk van onder andere het aantal panelen, het vermogen per paneel en de kosten voor de omvormer.

In de tabel vind je meer specifieke prijzen voor verschillende sets zonnepanelen in Zeeland.


Zonnepanelen: kosten 2024

€4.000,- tot €12.000,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Goedkope optie
Vanaf €4.000,-

8 zonnepanelen (200 Wp)
Incl. installatie en omvormer

Luxe optie
€10.000,- tot €12.000,- per uur

17 zonnepanelen (300 Wp)
Incl. installatie en omvormer

Start hier je gratis offerteaanvraag!

De kosten van 8 zonnepanelen van 300 Wp zijn gemiddeld €5.500,- tot €6.900,-, inclusief montage en omvormer. Dit is voldoende voor een 1 persoons huishouden met een jaarlijks energieverbruik van 1.825 kWh. De prijs voor 16 zonnepanelen ligt op ongeveer €9.650,- tot €11.500,-. Ook hier gaat het om panelen van 300 Wp inclusief omvormer en installatie. Deze set wekt voldoende energie op voor een huishouden van ongeveer 4 personen.

Personen huishouden Aantal panelen (300 Wp per paneel) Installatiekosten Totale prijs incl. BTW en montage* Gemiddelde besparing per jaar
1 8 zonnepanelen €725,- tot €925,- €5.500,- tot €6.900,- €850,-
2 10 zonnepanelen €925,- tot €1.125,- €7.250,- tot €8.650,- €1.000,-
3 14 zonnepanelen €975,- tot €1.250,- €8.450,- tot €10.100,- €1.200,-
4 16 zonnepanelen €1.050,- tot €1.325,- €9.650,- tot €11.500,- €1.400,-
5 17 zonnepanelen €1.050,- tot €1.325,- €10.250,- tot €12.200,- €1.600,-

Handige prijsvoorbeelden

Voor klant X plaatste de zonnepanelen installateur 14 zonnepanelen van 250 Wp. Hij koos daarbij voor een passende omvormer met voldoende vermogen. Omdat het om een plat dak ging, had de installateur extra materiaal nodig om de zonnepanelen te monteren: hiervoor gebruikte de zonnepanelen installateur montagerails van het merk Clickfit. De totaalprijs kwam neer op €13.500,- en de verwachting is dat hij deze kosten in ongeveer 10 tot 12 jaar weer heeft terugverdiend.
Bij huishouden Y werden door een ervaren zonnepanelen installateur 8 zonnepanelen bijgeplaatst. Er was geen extra omvormer nodig, dus het ging alleen om de 8 zonnepanelen van 300 Wp op een hellend dak. De totaalprijs, inclusief installatie, was €4.350,-.

Terugverdientijd en rendement

Het rendement van zonnepanelen ligt gemiddeld tussen de 15% en 22%. Dit betekent dat het paneel 15% tot 22% van het zonlicht omzet in elektriciteit. Op jaarbasis kan een set van 8 zonnepanelen van 300 Wp ongeveer 2040 kWh opleveren, wat neerkomt op een besparing van ongeveer €850,-. De terugverdientijd van deze set zonnepanelen is dan gemiddeld 6,5 tot 8 jaar. Hoe hoger het vermogen van de zonnepanelen, des te sneller de terugverdientijd.

In de tabel hieronder vind je meer informatie over de opbrengst en terugverdientijd.

Aantal panelen (300 Wp) Jaarlijkse opbrengst Besparing per jaar Gemiddelde terugverdientijd
8 2040 kWh €850,- 6,5 tot 8 jaar
10 2550 kWh €1.000,- 7 tot 8,5 jaar
14 3570 kWh €1.200,- 7 tot 8,5 jaar
16 4080 kWh €1.400,- 6,5 tot 8 jaar
17 4335 kWh €1.600,- 6,5 tot 7,5 jaar

Is er een subsidie voor zonnepanelen in Zeeland?

Er zijn geen landelijke subsidies voor zonnepanelen, maar het kan natuurlijk wel voorkomen dat je gemeente of provincie een subsidie voor zonnepanelen aanbiedt. Dit verschilt per locatie. Hieronder vind je meer informatie over een subsidie voor zonnepanelen in Zeeland.

Provincie Subsidieregelingen
Drenthe Geen subsidie voor zonnepanelen in Drenthe. Wel is er de blijvers lening, waarmee je ook zonnepanelen kunt financieren
Flevoland Geen provinciale subsidie voor zonnepanelen in Flevoland
Friesland Geen subsidie in Friesland op zonnepanelen. Wel kun je een subsidie aanvragen voor een zonneboiler
Gelderland Geen subsidie voor particulieren in Gelderland.
Groningen In Groningen is er een subsidie van €7.000,- beschikbaar voor het verduurzamen van een woning, inclusief het plaatsen van zonnepanelen
Limburg In Limburg is er een subsidie voor de verduurzaming van woningen beschikbaar
Noord-Brabant Er is geen subsidie voor particulieren in Noord-Brabant
Noord-Holland Er is geen provinciale subsidie voor zonnepanelen in Noord-Holland. Wel is het mogelijk dat je eigen gemeente een subsidie aanbiedt.
Overijssel In Overijssel is een subsidie op zonnepanelen beschikbaar voor €80,- per kWp aan capaciteit die geplaatst wordt.
Utrecht Er is in Utrecht geen provinciale subsidie voor zonnepanelen
Zeeland Er zijn in Zeeland geen provinciale subsidies op zonnepanelen
Zuid-Holland Zuid-Holland biedt een provinciale subsidie aan voor groot dak bezitters. Zij komen in aanmerking voor een premie van €2.500,- tot €5.000,-

Heb ik een vergunning nodig?

Je hebt in principe geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Alleen in enkele gevallen kan het nodig zijn een melding te doen bij je gemeente of om toestemming te vragen door een vergunning aan te vragen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer zonnepanelen niet passen in het oorspronkelijke bestemmingsplan. Je kunt dit navragen bij je gemeente als je het zeker wilt weten.

Zonnepanelen kopen

Tips voor het kopen van zonnepanelen in Zeeland

Het kopen van zonnepanelen in Zeeland is niet iets dat je elke dag doet. Zeker als je (nog) weinig weet van zonnepanelen, is het goed om je hierin te verdiepen voordat je iets koopt. Hieronder geven we je 5 belangrijke tips om je te helpen in het koopproces!

  • Tip 1: doe een energiebehoefte analyse. Voordat je weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke energiebehoeften. Kijk hierbij naar de historie van je energieverbruik en bepaal zo de toekomstige energiebehoeften. Ga je over een paar jaar bijvoorbeeld elektrisch rijden en heb je dan meer energie nodig? Of komt er een gezinsuitbreiding aan waardoor je mogelijk meer stroom gaat verbruiken. Pas de omvang van je set zonnepanelen en het vermogen hiervan hierop aan, zodat je bent voorbereid op de toekomst.
  • Tip 2: bepaal het type zonnepanelen dat het beste bij je past. Er zijn doorgaans drie type zonnepanelen om uit te kiezen: monokristallijne, polykristallijne en dunne-film zonnepanelen. Elk type paneel heeft unieke eigenschappen op het gebied van prijs, efficiëntie en uiterlijk. Kijk naar de mogelijkheden en bepaal, eventueel samen met een zonnepanelen installateur uit Zeeland, welke voor jou de beste keuze zijn.
  • Tip 3: kijk naar de plaatsing en oriëntatie. Een zonnepanelen installateur zal je helpen met het kiezen van de beste plek voor de zonnepanelen. Wij kunnen je niet vertellen wat de ideale hoek is, omdat dit afhankelijk is van je locatie, eventuele schaduwen van bomen of gebouwen en de ligging van je dak. Doe dit daarom samen met een expert.
  • Tip 4: wat zijn de garanties en certificeringen? Voordat je zonnepanelen koopt is het verstandig om te kijken naar verschillende merken en hun garanties of certificaten. Wil je een specifiek merk zonnepaneel, dan is het goed om te weten dat niet elke installateur werkt met elk merk zonnepaneel. Je kunt dan een vakman kiezen met ervaring in jouw gewenste merk.
  • Tip 5: onderzoek de financiële mogelijkheden. Heb je op dit moment niet zelf het budget om zonnepanelen te plaatsen? Het kan zijn dat jij in jouw gemeente of provincie een mooie subsidie krijgt. Daarnaast is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke rente een lening af te sluiten zodat je toch direct kunt investeren in zonnepanelen! Bereken ook eens hoe snel je de set zonnepanelen zou terugverdienen. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker om toch panelen te laten plaatsen.

Zonnepanelen in Zeeland kopen: waar moet je op letten?

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zeeland? Hieronder geven we je de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een vakman, zodat je een ervaren en betrouwbare installateur kiest.

Ervaringen en referenties
Kijk of de installateur ervaring heeft met jouw type dak en het gewenste merk zonnepanelen. Je kan ook vragen om referenties of online zoeken naar reviews. Kijk niet alleen naar de goede, maar ook naar de negatieve reacties: let op hoe de installateur hiermee omgaat en hoe het probleem is opgelost. Zo krijg je een goede indruk van de kwaliteiten.

Certificering en licenties
Het is ook verstandig om te controleren of de installateur die je wilt inschakelen beschikt over de nodige licenties en certificaten. Hierbij gaat het om onder andere elektrische licenties of bouwvergunningen. Ook kun je op hun website vaak inzien of ze beschikken over specifieke zonne-energie certificaten.

Verzekeringen en garanties
Wist je dat garantievoorwaarden verschillen per installateur? Vraag na wat de garanties zijn en in welke mate de zonnepanelen installateur zelf verzekerd is voor eventuele schade aangericht aan je dak. Als je de garantievoorwaarden doorneemt en iets niet begrijpt, neem dan contact op en vraag om uitleg. Een betrouwbare installateur zal je een duidelijke uitleg geven.

Locatie
Het is altijd slim om te kiezen voor een zonne-installatiebedrijf in je eigen regio. Allereerst omdat je hiermee bespaart op voorrijkosten en leveringskosten. Daarnaast heeft de installateur lokale kennis en ervaring en kan hierdoor beter inspelen op bepaalde omgevingsfactoren of regelgeving in jouw gemeente.

Prijs en offertes
Dezelfde set zonnepanelen kan bij installateur A een stuk duurder zijn dan bij installateur B. Tegelijkertijd kan dit te maken hebben met bijvoorbeeld het montagemateriaal of de omvormer. Het is dus belangrijk om de prijzen en offertes van meerdere installateurs te vergelijken. Niet alleen op basis van prijs, maar ook op het gebied van materiaal en planning. Zo kies je de installateur met het beste aanbod voor jou.

Service en onderhoud
Vraag de installateur ook eens naar verschillende service- en onderhoudsopties. Kan je de vakman bijvoorbeeld ook inschakelen als er problemen zijn, of kun je contact opnemen als je vragen hebt over de omvormer of als je wilt weten hoe je kunt bijhouden hoeveel energie je hebt opgewekt.

Zonnepanelen offerte

Besparen op de kosten? Gratis zonnepanelen offertes!

Het kopen van zonnepanelen en het kiezen van een installateur in je regio is een klus die je goed moet voorbereiden, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Wil je investeren in zonne-energie op jouw dak om zo te besparen op de energiekosten? Laat ons je helpen met het vinden van de juiste zonnepanelen installateur!

Na het invullen van het offerteformulier krijg je zo snel mogelijk de verschillende prijzen toegestuurd van installatiebedrijven in de regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies zo de beste offerte voor jouw zonnepanelen in Zeeland! Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen