30 zonnepanelen installateurs in Eindhoven

Een overzicht van alle zonnepanelen installateurs in Eindhoven

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar!

Je zoekt een zonnepanelen installateur in Eindhoven? Onderstaand een overzicht van 30 zonnepanelen installateurs uit Eindhoven. Iedere installateur uit deze gids is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een eigen bedrijfspagina met o.a. openingstijden, adres- en contactgegevens.

Besparen met zonnepanelen in Eindhoven?

Met zonnepanelen op je dak bespaar je veel geld. De energierekening zal flink lager uitvallen. Met 10 zonnepanelen per jaar bespaar je al gauw zo’n €600,- per jaar. De exacte besparing met zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren als de kwaliteit en het vermogen.

Omdat zonnepanelen installateurs verschillende prijzen hanteren en meerdere merken aanbieden adviseren we je om offertes te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en prijzen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk diverse offertes van zonnepanelen installateurs uit Eindhoven en omgeving en bespaar op de kosten. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% bespaart door offertes te vergelijken.

Over Eindhoven

Eindhoven is een plaats in Noord-Brabant met 227100 inwoners bestaande uit 114785 mannen en 112315 vrouwen. Per 3686 huishoudens is er 1 zonnepanelen installateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes & bespaar.

Overzicht van alle 30 zonnepanelen installateurs in Eindhoven

Vergelijk meerdere zonnepanelen installateurs en bespaar tot 40%.

zonnepanelen Eindhoven

Zonnepanelen Eindhoven: vind snel een installateur!

Steeds meer mensen maken de stap naar zonnepanelen in Eindhoven: één van de meest waardevolle investeringen die je kunt doen. De investering bespaart je jaarlijks tot wel honderden euro’s op de elektriciteitsrekening, waarmee je de zonnepanelen na verloop van tijd zelf weer terugverdient. Benieuwd wat dit kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk offertes toegestuurd, maximaal 5. Kies nu de installateur met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je meer over zonnepanelen en waarom dit zo’n waardevolle investering is. We geven de grootste voordelen, je leest over de gemiddelde kosten en je vindt hier praktische informatie over de vele mogelijkheden. Tot slot lees je hier ook meer over eventuele subsidiemogelijkheden.

Zonnepanelen nodig?

Overweeg je zonnepanelen? Slim, je bespaart direct op de energiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Besparen op de prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Vergelijk & bespaar!

Vergelijk de binnengekomen offertes (max. 4), en bespaar tot wel 40%!Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Ben jij klaar met een hoge energierekening of wil je bijdragen aan een beter milieu? Het plaatsen van zonnepanelen heeft grote voordelen. Het is een grote investering die zichzelf terugverdient. Afhankelijk van het aantal panelen en het totale Wattpiek (Wp), bespaar je tot honderden euro’s per jaar!

Toch is dat nog niet alles!

Met zonnepanelen stijgt je woning in waarde. Zou je het pand over een paar jaar willen verkopen, dan verdien je de investering op die manier nóg eens terug. Omdat de panelen lang mee gaan en weinig onderhoud vereisen, is het een van de meest simpele manieren om je energierekening te verlagen.

Zonnepanelen installateur inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

De voordelen!

De grootste voordelen van het plaatsen van zonnepanelen:

 • Een lagere energierekening: je wekt je eigen stroom op en verbruikt daarom minder elektriciteit.
 • Kleinere CO2 uitstoot: het is een duurzame bron en je draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere woningwaarde: door de zonnepanelen stijgt je woning in waarde.
 • Lange levensduur van wel 25 jaar: je verdient de panelen in gemiddeld 8 jaar terug, waarna je nog ongeveer 13 jaar profiteer van gratis stroom.
 • Ze vereisen maar weinig onderhoud: het enige wat nodig is, is een controle op beschadigingen of vuil eens per jaar.

zonnepanelen kosten

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen hangt af van het aantal panelen en het totale Wp dat je laat leggen. De prijs van 8 panelen met 300 Wp per stuk, ligt rond de €4.000,-. Je jaarlijkse besparing ligt dan rond de €497,- en dit is in veel gevallen voldoende om een volledig 1-persoons huishouden te voorzien in stroom.

Hoe groter je huishouden, des te meer Wp je nodig hebt om te voorzien in je stroomverbruik. Bij een 4-persoons huishouden heb je bijvoorbeeld al 14 panelen met 300 Wp per stuk nodig. De kosten lopen dan op tot gemiddeld €7.000,-. Per jaar bespaar je in dat geval rond de €869,- aan elektriciteitskosten.

Wanneer je investeert in zonnepanelen in Eindhoven, dan mag je de btw hiervan terugvragen. De kosten in onderstaande tabel zijn inclusief btw, waardoor de uiteindelijke prijs vaak nog iets lager uitvalt.

Zonnepanelen: kosten 2021

Personen huishoudenVerbruik per jaar in kWhWP om te voorzien (kWh / 0,85)Aantal panelen (300 Wp per paneel)Totale prijs incl. BTW en montage*Gemiddelde besparing per jaar
11.8252.1478€4.000,-€497,-
22.8603.36512€6.000,-€745,-
33.4004.00014€7.000,-€994,-
43.9304.62416€8.000,-€745,-
54.1804.91817€8.500,-€1.056,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan van zonnepanelen installateurs uit de regio.

In de tabel hieronder lees je de gemiddelde kosten van de installatie van de panelen. Voor de installatie van 3 tot 6 zonnepanelen betaal je ongeveer €500,- en voor de montage van 13 tot 20 panelen betaal je ongeveer €1.300,-. Over het algemeen geldt: hoe meer panelen je laat plaatsen, des te lager de montagekosten per paneel.

Kosten installatie zonnepanelen 2021

Aantal zonnepanelenMontagekosten incl. BTW*
3 tot 6 panelen€500,-
7 tot 12 panelen€800,-
13 tot 20 panelen€1.300,-
21 tot 30 panelen€1.700,-
31 tot 40 panelen€2.100,-
41 tot 50 panelen€2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde installatiekosten. Vraag gratis offertes aan & bespaar!

Zonnepanelen in Eindhoven laten plaatsen?

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Hoe wordt de totaalprijs berekend?

De kosten van zonnepanelen kunnen aardig verschillen per situatie. Dat is omdat er heel veel factoren zijn die de prijs beïnvloeden. Wat jouw buurman heeft betaalt voor zijn panelen wil dus helemaal niet zeggen dat dit ook de prijs is die jij voor je panelen gaat betalen.

De kosten van de zonnepanelen worden onder meer bepaald door:

 • Het type zonnepanelen dat je kiest: poly, mono of dunne film.
 • Totale Wattpiek van de panelen: hoe hoger het vermogen van de panelen, des te hoger de kosten.
 • Het aantal panelen: hoe meer panelen je laat plaatsen, des te hoger de kosten.
 • De installatiekosten: deze verschillen per installateur. De montagekosten per paneel dalen naarmate je meerdere zonnepanelen laat plaatsen.
 • Het soort omvormer: er zijn verschillende soorten omvormers verkrijgbaar, string omvormers zijn de meest voorkomende soort en de meest voordelige. Power optimizers zijn de meest dure optie.
 • Extra werkzaamheden: soms moet er een extra groep in de meterkast worden aangebracht, deze werkzaamheden brengen extra kosten met zich mee.
 • Het type dak: bij platte daken is er meer materiaal nodig om zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen subsidie 2021: is dat mogelijk?

Op zit moment is er op zonnepanelen in Eindhoven geen landelijke subsidie. Het kan mogelijk zijn dat jouw gemeente wel een plaatselijke subsidie aanbiedt. Het bedrag en de voorwaarden hiervoor verschillen in dat geval per gemeente.

Om het kopen van zonnepanelen toch aantrekkelijk te maken, zijn er wel andere mogelijkheden. Zo zijn er verschillende mogelijkheden in de vorm van een energiebespaarlening en kun je de btw zelf terugvragen. Meer over deze mogelijkheden lees je op rijksoverheid.nl of op de pagina subsidie zonnepanelen.


Zonnepanelen installeren

Bekijk in deze video meer over het laten plaatsen van zonnepanelen!


Waar zonnepanelen plaatsen?

Als je een zonnepanelen bedrijf uit Eindhoven inschakelt, dan kijken zij naar de beste plek voor je zonnepanelen. Ze kijken hierbij naar je dak en het draaggewicht hiervan. Ook wordt er gekeken naar de richting van je dak en de helling. Wat voor jou de beste plek is om de panelen te plaatsen, hangt dus af van de situatie.

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en factoren om rekening mee te houden. Als je een vakman inhuurt weet je zeker dat je panelen op de beste plek worden gelegd, en profiteer je van een zo’n hoog mogelijk rendement! Vergelijk nu gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Is mijn dak geschikt?

Eerst wordt er gekeken of je dak geschikt is voor de panelen. Dit hangt af van het beschikbare oppervlak dat er is: heb je bijvoorbeeld veel dakramen, dan blijft er maar weinig ruimte over om panelen te leggen. Andere factoren die hierin meespelen zijn de helling van het dak, de richting ervan en of er wel of geen schaduw op je dak valt.

Woon je in een huis met een ouder dak, dan kan het ook voorkomen dat er sprake is van een asbestdak. Als dit het geval is, dan is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, en moet je de asbesthoudende dakbedekking eerst laten vervangen.

Richting zonnepanelen & helling dak

Eén van de eerste factoren waar een zonnepanelen installateur uit Eindhoven naar kijkt, is de helling en de richting van je dakoppervlak. Een schuin dak op het zuiden is de meest ideale situatie: dit vangt de meeste zonnestralen op en zorgt dus voor de hoogste opbrengst.

Heb je een dak op het westen en oosten? Dan kun je zelfs overwegen om op beide dak helften zonnepanelen aan te brengen, zodat er de hele dag door opbrengst is.

Een hellingsgraad van 20 tot 50 graden is het meest gunstig, omdat dit het hoogste rendement oplevert. Maar heb je een andere hellingsgraad dan is het natuurlijk nog steeds mogelijk om te kijken of zonnepanelen de moeite waard zijn!

Zonnepanelen op een plat dak leggen?

Dat is natuurlijk ook mogelijk! Er wordt een andere draagconstructie gebruikt, zodat de panelen alsnog in een goede helling richting het zuiden gelegd worden. Dit wordt vastgelegd met ballast.

Voordat de vakman aan de slag gaat, maakt hij een compleet legplan. Hierbij kijkt hij ook naar eventuele schaduw op het dakoppervlak. Een klein beetje schaduw is geen probleem, maar als er een groot deel van de dag een grote schaduw over één van de de panelen valt, dan leveren de andere panelen ook niets op. Tenzij je investeert in power optimizers!

In de onderstaande tabel zie je wat de opbrengst is van panelen bij een specifieke hellingsgraad en dakrichting.

Helling van het dak
Richting panelen15°30°45°60°75°90°
West85%80%75%70%60%55%
Zuidwest90%95%95%90%80%70%
Zuid95%100%100%95%85%70%
Zuidoost90%95%90%85%75%65%
Oost85%80%75%70%60%50%
Noordoost75%65%55%45%40%35%
Noord75%60%45%35%30%20%
Noordwest75%65%55%50%40%35%

Als je wilt weten of de opbrengst van de zonnepanelen het waard is om te investeren, kijk dan naar het percentage. Een percentage vanaf 50% houdt in dat de panelen winstgevend is. Een lager percentage houdt in dat de opbrengst te laag is om van te kunnen profiteren.

Zonnepanelen plaatsen?

Schakel een erkende monteur in!

Hoeveel zonnepanelen installeren?

De vakman maakt voorafgaand aan de installatie een compleet legplan. Dit is belangrijk, omdat je hiermee duidelijk krijgt hoeveel panelen er geïnstalleerd worden.

Heb je een kleiner dakoppervlak? Dan is het slim om te kiezen voor panelen met een hoger rendement: zo hoef je minder panelen te plaatsen voor dezelfde opbrengst. Heb je een groter dakoppervlak dan kun je investeren in iets goedkopere zonnepanelen, omdat er meer panelen geplaatst kunnen worden.

Heb ik een vergunning nodig?

Er is meestal geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen in Eindhoven. Alleen in uitzonderingen moet je een vergunning aanvragen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de panelen niet passen in het plaatselijke bestemmingsplan. Een zonnepanelen installateur kan je hierover informeren. Eventueel kun je ook bij je gemeente terecht met vragen over een eventuele vergunningsaanvraag.

Meer hierover lees je op rijksoverheid.nl.

Handige informatie

zonnepanelen installateur Eindhoven

Zonnepanelen installateur Eindhoven: schakel een vakman in!

Wanneer je kiest voor zonne-energie, kies dan absoluut een ervaren zonnepanelen installateur in Eindhoven! De installatie van zonnepanelen is meer dan alleen de panelen monteren op het dak.

Een vakman maakt een compleet legplan, waarbij hij kijkt hoeveel panelen mogelijk zijn, welke panelen en welk type omvormer de beste keuzes zijn en op welke manier hij de omvormer kan verbinden met de meterkast.

Het leggen van zonnepanelen is bovendien niet geheel zonder risico. Het werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee, en als de bekabeling niet goed wordt uitgevoerd ontstaan er mogelijk gevaarlijke situaties. Tot slot profiteer je met de hulp van een installateur van het hoogst haalbare rendement, wat niet altijd het geval is als je zelf aan de slag gaat.

Wat doet een zonnepanelen bedrijf?

Een zonnepanelen installatiebedrijf doet veel meer dan het plaatsen van zonnepanelen alleen. Allereerst doen zij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Dit doen ze door middel van een legplan, onderhoud en een schoonmaakbeurt. Daarnaast zijn zij ook altijd in te schakelen voor reparaties bij eventuele beschadigingen.

Dit zijn de belangrijkste taken van een zonnepanelen installatiebedrijf:

 • Het maken van een legplan: dit bestaat uit het bepalen hoe de panelen gelegd worden, in welke richting en met welke helling. Dit wordt allemaal nauwkeurig berekend, zodat je verzekerd bent van de hoogste opbrengst.
 • Zonnepanelen plaatsen: het plaatsen en installeren van de zonnepanelen, de omvormer en de nodige aanpassingen aan de meterkast. Dit gebeurt op een veilige manier zodat er geen kortsluiting ontstaat.
 • Schoonmaken: wanneer zonnepanelen vies worden, brengen ze minder op. De zonnecellen kunnen in dat geval het zonlicht niet meer opnemen. Dit zorgt voor een verlies van 2% tot 3% aan rendement! Daarom is goed onderhoud belangrijk. De installateur gebruikt hier een speciale schoonmaakborstel voor, waarmee hij de hoge zonnepanelen goed kan bereiken.
 • Onderhoud: naast de schoonmaakbeurt kun je een zonnepanelen installateur ook inschakelen voor onderhoud. Dit bestaat uit een uitgebreide inspectie, om eventuele beschadigingen of defecten op te sporen. Dit garandeert een hoger rendement en een langere levensduur.
 • Repareren: kapotte zonnepanelen zijn gelukkig goed te repareren, waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen. Beschadigingen die met enige regelmaat voorkomen zijn luchtbellen of vocht onder de glasplaat en zogenaamde hotspots. Hierdoor neemt de temperatuur op één plek te veel toe, waardoor de panelen rendement verliezen.

Werkwijze panelen plaatsen en installeren

Ga jij binnenkort zonnepanelen laten installeren?

Hoewel elk zonnepanelen bedrijf in Eindhoven een eigen aanpak heeft, verloopt de installatie grotendeels aan de hand van deze stappen:

 • Stap 1: eerste kennismaking en het maken van een legplan. De vakman adviseert het aantal panelen, het type omvormer en de locatie van de panelen. Aan de hand hiervan wordt ook een offerte opgesteld. Als deze akkoord is worden de materialen besteld.
 • Stap 2: de draagstructuur. Dit bestaat bij een hellend dak uit twee aluminium rails die met behulp van dakhaken aan de dakconstructie wordt bevestigd. Bij een plat dak is het een aluminium constructie die ervoor zorgt dat de panelen in een helling worden geplaatst. Deze constructie wordt met behulp van ballast
 • Stap 3: panelen monteren. De vakman tilt nu stuk voor stuk de zonnepanelen naar boven. Met behulp van klemmen op de aluminium rails, bevestigt hij de panelen stevig aan het dak. Zo hoef je niet bang te zijn dat de panelen tijdens een storm wegwaaien of losraken. Tijdens het plaatsen worden de panelen bovendien aan elkaar verbonden met kabels.
 • Stap 4: omvormer ophangen. De vakman kijkt altijd naar de beste plek voor de omvormer. Vaak is dit in de buurt van de panelen en het liefst zo dicht mogelijk bij de meterkast, zodat er geen stroom verloren gaat.
 • Stap 5: de bekabeling. Nu zal de vakman zonnepanelen aansluiten op de omvormer. De omvormer zet de opgewekte stroom om in wisselspanning en zorgt er hierna voor dat dit naar de meterkast wordt gestuurd. De andere helft van de kabels bestaat dus uit kabels die richting de meterkast gaan.

Als de panelen zijn aangesloten laat de vakman je zien hoe het systeem werkt. Bij de meeste merken kun je via een gratis app kijken hoeveel stroom je panelen hebben opgewekt. Ook dit zal de installateur je uitleggen, zodat je alles zelf in de gaten kunt houden.

Zonnepanelen installatiebedrijf gezocht? Tips bij kiezen!

Voor de installatie van je nieuwe zonnepanelen wil je het liefst een betrouwbare én ervaren installateur inschakelen: dat snappen we! Zeker als je zelf geen kennis hebt van zonnepanelen, moet je de monteur erop vertrouwen dat jouw panelen zodanig geplaatst zijn dat ze de hoogst haalbare opbrengst hebben. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een monteur die jou goed kan uitleggen hoe het systeem werkt en op welke manier je er het meeste aan hebt.

Hieronder geven we je een paar praktische tips voor het vinden van de beste zonnepanelen installateur. Zonnepanelen installateur gezocht? Maak dan gratis gebruik van onze offerteservice en vindt een vakman bij jou in de buurt!1. Aangesloten bij branchevereniging?

Als een zonnepanelen installatiebedrijf is aangesloten bij een branchevereniging, dan weet je dat dit bedrijf in ieder geval voldoet aan strenge voorschriften. Bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, vakmanschap, veiligheid en klantvriendelijkheid. Bovendien hebben installatiebedrijven aangesloten bij een branchevereniging vaak uitstekende garantievoorwaarden die binnen de hele vereniging hetzelfde zijn.

In de zonne-energie zijn er verschillende brancheverenigingen en keurmerken waar je rekening mee kunt houden:

 • Zonnekeur: dit keurmerk biedt kwaliteit, zekerheid en veiligheid. Zowel in de montage als de producten.
 • Stichting Garantiefonds ZonneEnergie: SGZE staat voor kwaliteit en een uitstekende garantie.
 • Techniek Nederland: installateurs aangesloten bij deze vereniging blijven zich opleiden en ontwikkelen. Bovendien voldoen ze aan eisen op het gebied van kwaliteit en techniek.

2. Referenties zoeken

Een referentie is de beste manier om te achterhalen of een montagebedrijf van zonnepanelen een goede keuze is. Je krijgt namelijk een goed beeld van de kwaliteiten en vooral de klantvriendelijkheid. Vraag ook eens hoe eventuele problemen opgelost werden, zodat je weet hoe de vakman hiermee omgaat.

Je kunt in je eigen omgeving naar referenties vragen, maar het is ook mogelijk om online te zoeken naar reviews.

3. Lokale of landelijke installateur

Vraag jezelf af of je liever een lokale zonnepanelen installateur inschakelt, of liever kiest voor een landelijke installateur. Er zitten een aantal verschillen tussen en beide keuzes hebben hun eigen voor- en nadelen.

 • Een lokale installateur: deze zijn altijd in de buurt en kunnen bij eventuele problemen dus snel helpen. Je bespaart bovendien op voorrij- en leveringskosten. Wat voor sommige mensen een nadeel is, is dat het vaak gaat om relatief kleine installatiebedrijven waarvan je niet zeker weet dat zij over 20 jaar nog steeds werkzaam zijn.
 • Landelijke installateurs: dit zijn vaak grote bedrijven die in heel Nederland opereren. Daardoor moet je soms wat langer wachten op je zonnepanelen. Doordat grote bedrijven grote voorraden inslaan kunnen ze kortingen regelen, waardoor de kosten iets lager uitvallen.

4. Duidelijk prijsoverzicht

We raden altijd aan goed naar de offerte te kijken, en niet alleen naar het totaalbedrag. Hoe completer de offerte, des te betrouwbaarder deze is. Kijk naar de gebruikte materialen, het uurloon en de verwachte duur voor de montage van de zonnepanelen. In een goede offerte worden alle verschillende prijzen, voor de montage, de materialen en de extra werkzaamheden, stuk voor stuk benoemd. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

5. Voorwaarden & garantie

Elk zonnepanelen installatiebedrijf hanteert eigen voorwaarden en garanties. Wil je verzekerd zijn van uitstekende garanties in het geval van problemen, dan is het belangrijk om deze voorwaarden goed door te nemen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aanbetaling en wat gebeurt er als de panelen onverhoopt toch niet geplaatst kunnen worden nadat je al betaald hebt?

Kijk ook naar de garantie: krijg je ook garantie op het materiaal als je dit zelf inkoopt en laat plaatsen door een installateur? Of geldt de garantie alleen als je de materialen laat leveren door het montagebedrijf?


Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Eindhoven?

Vind een betrouwbare vakman in jouw regio en bespaar tot 40% op de kosten.

Gratis - Vrijblijvend

Soorten zonnepanelen

Wie zonnepanelen gaat kopen in Eindhoven, weet waarschijnlijk dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Er is niet één beste soort zonnepaneel, maar wel een beste soort paneel voor jouw persoonlijke situatie. Wil je zeker weten dat je de juiste soort panelen kiest, dan is het slim om de verschillende zonnepanelen te vergelijken.

Twijfel je? Geen zorgen: een zonnepanelen installateur zal je helpen met de juiste keuze. Zo weet je zeker dat je de beste panelen kiest. Wil je liever geen zonnepanelen kopen? Je kunt er ook voor kiezen om zonnepanelen te huren.

Je hebt onder meer de keuze uit deze verschillende zonnepanelen:

 • Monokristallijn zonnepanelen: deze worden in Nederland het vaakst gebruikt, en zijn te herkennen aan de stijlvolle zwarte kleur. Ze halen een hoger rendement en zijn daarmee geschikt voor kleinere daken. De kosten liggen rond de €175,- tot €350,- per stuk.
 • Polykristallijn panelen: poly panelen hebben een blauwe kleur. Het rendement is iets lager, waardoor ze veel gebruikt worden bij grote dakoppervlakken. De kosten liggen ook iets lager, rond de €125,- tot €250,- per stuk.
 • Dunne film zonnepanelen: dit is de goedkoopste optie, maar de opbrengst is dan ook een stuk lager. De kosten zijn gemiddeld €100,- tot €150,- per stuk.

Zonnepanelen: prijzen per type in 2021

Soort zonnepaneelGemiddelde prijs per stuk*
Monokristallijn€175,- tot €350,-
Polykristallijn€125,- tot €250,-
Dunne film€100,- tot €150,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Zonnepanelen: hoe werkt het?

Zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd, bestaan uit zonnecellen. Deze zonnecellen zijn gemaakt van een specifiek materiaal, dat stroom geleid als er licht op valt. Op het moment dat het zonlicht op de panelen schijnt, ontstaat er elektrische stroom: dit noemen we gelijkspanning.

In de meeste huizen wordt echter geen gelijkspanning gebruikt, maar wisselspanning. De stroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen gaat daarom eerst naar een omvormer, die de stroom omzet in bruikbare stroom: wisselspanning! Dit wordt vervolgens vervoerd naar de meterkast, die de elektriciteit verdeeld over de verschillende groepen en elektrische apparaten. Tenzij je gebruik maakt van accu’s, kun je de opgewekte stroom het beste direct gebruiken op het moment dat het opgewekt wordt. Zo behaal je het hoogste rendement!

Meer weten over de opbrengst van zonnepanelen? Lees het op de pagina rendement zonnepanelen!

Zonnepanelen bedrijf uit Eindhoven nodig?

Vergelijk gratis offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Zonnepanelen zelf plaatsen: verstandig of niet?

Het wordt afgeraden om je zonnepanelen zelf te installeren.

Waarom?

Er kan veel fout gaan bij de montage als je niet goed weet wat je aan het doen bent. Alleen al met het werken op hoogte. Vergeet niet dat de panelen gemiddeld 25 kilo per stuk wegen. Als je het dak op klimt en je moet ook nog eens deze grote, zware panelen in bedwang halen is het valrisico erg hoog. Vaklui gebruiken speciale anti-valbescherming om valpartijen te voorkomen.

Maar ook met de bekabeling kan veel misgaan. De kabels van de zonnepanelen naar de omvormer liggen bijvoorbeeld deels buiten. Als deze niet goed geïsoleerd zijn is er kans op kortsluiting. Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als jouw meterkast niet geschikt is voor de hoeveelheid zonnepanelen en je geen extra groep aanmaakt.

De voordelen van een ervaren installateur:

 • De panelen zijn snel en veilig gelegd.
 • Je voorkomt gevaarlijke situaties.
 • Je bent verzekerd van het hoogst haalbare rendement.
 • De vakman geeft je een persoonlijk advies.

Op zoek naar een zonnepanelen expert? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een installateur bij jou uit de buurt!

Nog meer energiebesparende maatregelen? Goed idee!

Naast zonnepanelen zijn er nog veel meer andere energiebesparende maatregelen. Hiermee kun je de energiekosten nog verder terugdringen en kun jij je woning eventueel zelfs energieneutraal maken!

Populaire mogelijkheden zijn de zonneboiler in combinaties met zonnecollectoren. De zonneboiler verwarmt het water in je systeem, waardoor je de cv-ketel nauwelijks nog hoeft te gebruiken. Alleen op koude dagen in de winter vult de cv-ketel de warmte in huis aan. Er zijn geen subsidies op zonnepanelen, maar wel op de installatie van een zonneboiler! Zo kom je mogelijk in aanmerking voor de ISDE. Meer hierover lees je op energiesubsidiewijzer.nl.

Andere energiebesparende maatregelen die je kunt treffen zijn:

 • Een betere isolatie
 • Hr- of Uhr-ketel
 • Warmtepomp
 • Vloerverwarming
 • Hoogrendementsglas

zonnepanelen bedrijf Eindhoven

Zonnepanelen in Eindhoven plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij ook zonnepanelen in Eindhoven laten plaatsen? Met de hulp van een ervaren vakman weet je zeker dat de panelen correct geplaatst zijn. Zo haal je een hoger rendement en ontstaan er geen gevaarlijke situaties. Bovendien kijkt de zonnepanelen installateur naar jouw persoonlijke situatie en geeft hij je een persoonlijk advies met betrekking tot merken, verschillende omvormers en natuurlijk type panelen. Op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je tot wel 5 offertes van bedrijven in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zelf voor de installateur met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! Wil jij ook offertes vergelijken? Dit is gratis en zonder verdere verplichtingen. Zo zit je nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken

Gratis zonnepanelen installateur offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag