6 zonnepanelen installateurs in Haarlem

Een overzicht van alle zonnepanelen installateurs in Haarlem

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar!

Je zoekt een zonnepanelen installateur in Haarlem? Onderstaand een overzicht van 6 zonnepanelen installateurs uit Haarlem. Iedere installateur uit deze gids is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een eigen bedrijfspagina met o.a. openingstijden, adres- en contactgegevens.

Besparen met zonnepanelen in Haarlem?

Met zonnepanelen op je dak bespaar je veel geld. De energierekening zal flink lager uitvallen. Met 10 zonnepanelen per jaar bespaar je al gauw zo’n €600,- per jaar. De exacte besparing met zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren als de kwaliteit en het vermogen.

Omdat zonnepanelen installateurs verschillende prijzen hanteren en meerdere merken aanbieden adviseren we je om offertes te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en prijzen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk diverse offertes van zonnepanelen installateurs uit Haarlem en omgeving en bespaar op de kosten. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% bespaart door offertes te vergelijken.

Handige artikelen:

Over Haarlem

Haarlem is een plaats in Noord-Holland met 158140 inwoners bestaande uit 76260 mannen en 81880 vrouwen. Per 12509 huishoudens is er 1 zonnepanelen installateur beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes & bespaar.

Vergelijk meerdere zonnepanelen installateurs en bespaar tot 40%.

zonnepanelen Haarlem

Zonnepanelen Haarlem: vind snel een installateur!

Minder energie betalen? Kies voor zonnepanelen in Haarlem! Je verdient je investering in gemiddeld 8 jaar terug en profiteert daarna nog eens zo’n 13 jaar van gratis stroom! Bovendien verklein je de CO2 uitstoot en draag je een steentje bij aan een beter milieu. Op zoek naar een installateur?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk offertes toegestuurd: maximaal 5! Vergelijk de aanbieders en kies de beste vakman. Je bespaart tot 40% op de kostprijs!

Op deze pagina lees je meer over zonnepanelen. We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn, hoe een vakman de panelen plaatst en wat het ongeveer kost. Tot slot geven we je handige tips en aandachtspunten als jij ook zonnepanelen wilt laten plaatsen!

Zonnepanelen nodig?

Overweeg je zonnepanelen? Slim, je bespaart direct op de energiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Besparen op de prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Vergelijk & bespaar!

Vergelijk de binnengekomen offertes (max. 4), en bespaar tot wel 40%!Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een groene energiebron: je wekt praktisch gratis stroom op en draag tegelijkertijd bij aan een duurzame wereld. Omdat je de panelen in gemiddeld 8 jaar weer terugverdient, heb je zo’n 13 jaar aan gratis stroom! Afhankelijk van het aantal panelen en de richting van je dak kun jij je huishouden volledig van groene stroom voorzien, waardoor je tot honderden euro’s per jaar bespaart op de elektriciteitsrekening. Je bent bovendien minder afhankelijk van de jaarlijkse stroomprijsstijgingen!

Daar komt nog bij dat zonnepanelen waarde toevoegen aan je huis. Wil jij je huis over een paar jaar in de verkoop zetten, dan zorgen je panelen voor een hogere vraagprijs! Zo kun je de investering dus nóg eens terugverdienen.

Zonnepanelen installateur inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

De voordelen!

Dit zijn de grootste voordelen van zonnepanelen:

 • Lagere energierekening: je bespaart jaarlijks tot wel honderden euro’s op de energierekening en verdient de investering daarmee in gemiddeld 8 jaar weer terug.
 • Hogere woningwaarde: zonnepanelen voegen waarde toe aan je woning, waardoor je de investering op twee manieren terug kunt verdienen.
 • Lager CO2 verbruik: met zonnepanelen verbruik je minder elektriciteit en verlaag je de uitstoot. Hiermee draag je bij aan een beter milieu.
 • Btw terugvragen: hoewel er geen subsidies zijn, kun je wel de btw terugvragen. Dit maakt het kopen van zonnepanelen goedkoper!
 • Lange levensduur: zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en gaan tot maar liefst 25 jaar mee.

zonnepanelen kosten

Wat kosten zonnepanelen?

Gemiddeld betaal je per paneel rond de €560,-. De prijs van zonnepanelen hangt wel af van het totale aantal Wattpiek (Wp). Voor een huishouden van 2 personen beginnen de kosten rond de €6.000,-. Voor deze prijs heb je 12 panelen met 300 Wp per stuk.

Hoe groter je huishouden, des te hoger je jaarlijkse energieverbruik. Daarom heb je meer zonnepanelen nodig óf zonnepanelen met een hoger Wp, om je verbruik te kunnen dekken. Bij een huishouden van 5 personen met een jaarlijks verbruik van 3.930 kWh heb je zo’n 17 panelen met 300 Wp per stuk nodig. De kosten liggen in dat geval rond de €8.500,-.

In deze tabel lees je hoeveel de zonnepanelen kosten, afhankelijk van het Wp.

Tip: het kopen van zonnepanelen is waarschijnlijk iets goedkoper dan je denkt! Je mag de btw namelijk terugvragen bij de belastingdienst. Het gaat hierbij al snel om honderden euro’s, afhankelijk van de investering die je doet.

Zonnepanelen: kosten 2022

Personen huishoudenVerbruik per jaar in kWhWP om te voorzien (kWh / 0,85)Aantal panelen (300 Wp per paneel)Totale prijs incl. BTW en montage*Gemiddelde besparing per jaar
11.8252.1478€4.000,-€497,-
22.8603.36512€6.000,-€745,-
33.4004.00014€7.000,-€994,-
43.9304.62416€8.000,-€745,-
54.1804.91817€8.500,-€1.056,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan van zonnepanelen installateurs uit de regio.

En hoeveel kost de installatie van zonnepanelen? Dit verschilt per installateur en hangt onder meer af van het aantal panelen dat deze plaatst. De montagekosten beginnen vanaf €500,- bij 3 tot 6 panelen en lopen op tot wel €2.500,- voor 41 tot 50 panelen!

Kosten installatie zonnepanelen 2022

Aantal zonnepanelenMontagekosten incl. BTW*
3 tot 6 panelen€500,-
7 tot 12 panelen€800,-
13 tot 20 panelen€1.300,-
21 tot 30 panelen€1.700,-
31 tot 40 panelen€2.100,-
41 tot 50 panelen€2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde installatiekosten. Vraag gratis offertes aan & bespaar!

Zonnepanelen in Haarlem plaatsen?

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Hoe wordt de totaalprijs berekend?

De prijs van zonnepanelen kan aardig verschillen per situatie. Er zijn gewoon zoveel verschillende factoren die meespelen in het bepalen van de kostprijs. Wil jij zeker weten wat de installatie van zonnepanelen jou gaat kosten, vraag dan gratis offertes aan. Zo krijg je een exacte prijsindicatie.

De prijs is onder meer afhankelijk van:

 • Het totaal aantal Wattpiek: hoe hoger het totale vermogen van de panelen, hoe hoger de kosten. Maar daar staat tegenover: ook hoe hoger de opbrengst.
 • De installatiekosten: de prijs van de installatie zelf heeft ook een grote invloed op de kosten van de totaalprijs.
 • Het aantal panelen: laat je meer panelen plaatsen, dan dalen de montagekosten per paneel.
 • Het type panelen: kies je voor mono-, poly- of dunne film panelen? Deze keuze heeft invloed op de kosten. Ook het gekozen merk speelt een belangrijke rol.
 • De omvormer: er zijn verschillende soorten omvormers verkrijgbaar. Stringomvormers zijn de goedkoopste optie en Power optimizers hebben een hogere vraagprijs. Welk type omvormer voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw situatie.
 • Extra werkzaamheden: het plaatsen van een extra groep in de meterkast zorgt ervoor dat de arbeidskosten stijgen.

Zonnepanelen subsidie 2022: is dat mogelijk?

Helaas is er op dit moment geen subsidie voor zonnepanelen in Haarlem. Wel probeert de overheid het kopen van zonnepanelen nog zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Hierdoor zijn er scherpe financieringsregelingen die het ook met een klein budget mogelijk maken om de investering te maken. Zo is er de energiebespaarlening, waarmee je tegen een lage rente geld kunt lenen voor energiebesparende maatregelen. Ook is het mogelijk om de betaalde btw weer terug te vragen.

Meer over de verschillende opties lees je op rijksoverheid.nl.


Zonnepanelen installeren


Waar zonnepanelen plaatsen?

Waar kun je het beste de zonnepanelen plaatsen? De meeste mensen kiezen hiervoor hun eigen dak, maar het is ook mogelijk zonnepanelen in je (grote) tuin te plaatsen of op het dak van een schuur. Een installateur zal je hierin altijd adviseren, zodat de panelen in de juiste richting en de juiste helling liggen.

Hieronder vertellen we meer over de ideale plek voor nieuwe zonnepanelen. Wil je een zonnepanelen bedrijf inschakelen? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Is mijn dak geschikt?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of het dakoppervlak inderdaad geschikt is voor je zonnepanelen. Welke dakbedekking heb je en welk montagesysteem past hier het beste bij? Bij een plat dak is het bijvoorbeeld belangrijk dat er geen gaten in de dakbedekking geboord worden. Daarom wordt er vaak gekozen voor een speciaal draagsysteem dat met ballast op zijn plek gehouden wordt.

Let op: heb jij een asbestdak? Dan mag je hier geen zonnepanelen op plaatsen. Er bestaat dan het risico dat de asbestvezels loslaten. Vermoed je dat je mogelijk een asbestdak hebt, dan moet je dit eerst laten uitzoeken door een asbestsaneringsbedrijf. Voordat je zonnepanelen kunt plaatsen moet je het asbestdak laten verwijderen.

Richting zonnepanelen & helling dak

Wat de beste plek is voor je nieuwe zonnepanelen hangt van twee belangrijke factoren af. De hellingsgraad en de richting van de panelen.

Je wilt ervoor zorgen dat de panelen zoveel mogelijk zon vangen, zodat de opbrengst zo hoog mogelijk is. Een schuin dak op het zuiden is de meest ideale optie. Heb je een dak op het oosten en westen, dan kun je beide dakhelften goed gebruiken: de panelen aan de verschillende zijden wekken dan de hele dag door stroom op. Een hellingsgraad van 20 tot 50 graden is het meest gunstig en zorgt voor de hoogste opbrengst. Heb je een grotere of kleinere hellingsgraad, dan hangt het af van de dakrichting of de zonnepanelen nog winstgevend zouden zijn.

Plaats je zonnepanelen op een plat dak, dan is de richting iets minder van belang. De installateur kan de panelen in elke gewenste richting plaatsen met het speciale draagsysteem.

Bij het bepalen van de ligging en het soort panelen, moet je ook rekening houden met eventuele schaduw die op het dak valt. Een kleine schaduw zal geen problemen veroorzaken, maar een grote schaduw door bomen, hoge gebouwen of het dak van je buren kan ervoor zorgen dat de rest van de panelen ook niks meer opleveren. Dit is eventueel op te lossen met power optimizers.

De opbrengst van de zonnepanelen hangt af van de helling van het dak en de dakrichting. In de onderstaande tabel kun je zien dat er bij een helling van 45 graden, gericht op het zuiden, een rendement van 100% is.

Helling van het dak
Richting panelen15°30°45°60°75°90°
West85%80%75%70%60%55%
Zuidwest90%95%95%90%80%70%
Zuid95%100%100%95%85%70%
Zuidoost90%95%90%85%75%65%
Oost85%80%75%70%60%50%
Noordoost75%65%55%45%40%35%
Noord75%60%45%35%30%20%
Noordwest75%65%55%50%40%35%

Als je zonnepanelen een opbrengst hebben van minimaal 50% dan kun je ervan uitgaan dat het een winstgevende investering is. Bij een opbrengst van minder dan 50% is de investering in zonnepanelen niet winstgevend.

Besparen op de energierekening?

Laat zonnepanelen plaatsen!

Hoeveel zonnepanelen installeren?

Eén van de eerste vragen die je jezelf moet stellen als je interesse hebt in zonnepanelen is: hoeveel panelen wil ik op mijn dak?

De hoeveelheid hangt af van de beschikbare ruimte op het dakoppervlak. Wanneer je veel dakramen hebt is de beschikbare ruimte al minder dan wanneer het dak nog verder leeg is. Ook hangt het aantal panelen van het benodigde Wp af en de hoeveelheid zon. Kies je voor panelen met een hoge opbrengst dan kun je minder panelen plaatsen dan wanneer je kiest voor panelen met een relatief lagere opbrengst. Een vakman kan je hierin adviseren.

Heb ik een vergunning nodig?

Goed nieuws: voor het plaatsen van zonnepanelen heb je over het algemeen geen vergunning nodig! Je kunt ze dus gewoon plaatsen zonder toestemming van de gemeente. Woon je in een monumentaal pand of passen panelen niet in het plaatselijke bestemmingsplan? Dan kan het wel voorkomen dat je een vergunning nodig hebt. Een zonnepanelen bedrijf uit Haarlem kan je hier meer over vertellen.

Meer weten? Lees dan verder op rijksoverheid.nl.

Handige informatie:

zonnepanelen installateur Haarlem

Zonnepanelen installateur Haarlem: schakel een vakman in!

Een zonnepanelen installateur in Haarlem kan je helpen bij de plaatsing en installatie van je nieuwe zonnepanelen.

Maar een vakman doet nog veel meer!

Er zijn namelijk veel verschillende soorten panelen, verschillende merken en verschillende type omvormers. Daarnaast hangt het ook nog eens van je dak en de dakrichting af welke panelen en de hoeveelheid hiervan geschikt is voor je dak. En of zonnepanelen überhaupt rendabel is in jouw situatie. De installateur maakt dus een compleet legplan, waarmee jij het hoost haalbare rendement uit je panelen kunt halen.

Daarnaast beschikt hij over de juiste materialen om de zonnepanelen snel, veilig en vakkundig te plaatsen. Zo voorkom je potentieel gevaarlijke situaties.

Wat doet een zonnepanelen bedrijf?

Hieronder staan de belangrijkste werkzaamheden van een zonnepanelen montagebedrijf op een rij:

 1. Voorbereiding en legplan. Voordat de panelen geplaatst worden, vindt er een heuse analyse plaats. De vakman kijkt naar het dak, de helling en de richting en bepaalt zo het benodigde Wp, het aantal panelen en de ligging hiervan. Alles zodat jij maar een zo’n hoog mogelijk opbrengst behaalt.
 2. Zonnepanelen plaatsen. Dit bestaat uit het aanbrengen van de draagconstructie, het ophangen van de omvormer en het aansluiten van het hele systeem. Ook moet de zonnepanelen installateur vaak de meterkast aanpassen, zodat er geen kortsluiting ontstaat.
 3. Schoonmaken. Veel mensen zijn door de hoogte niet in staat zelf hun panelen schoon te maken. Toch is dit belangrijk: wanneer de panelen vies zijn, daalt je rendement. De vakman gebruikt een lange borstel om de panelen goed schoon te maken.
 4. Onderhoud. Dit bestaat, naast schoonmaken, ook uit een uitgebreide inspectie. Dit garandeert dat je panelen nog veilig werken en dat ze niet vervuild worden. Regulier onderhoud zorgt ervoor dat de panelen langer mee gaan en een hoger rendement hebben.
 5. Repareren. Het kan voorkomen dat je panelen na verloop van tijd kapotgaan of beschadigd raken. Gelukkig zijn de panelen in veel gevallen heel goed te repareren. Het komt wel eens voor dat er luchtbellen of vocht onder het glas zit. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen op sommige plekken te hoog oplopen met als gevolg dat je rendement terugloopt. Andere defecten die met enige regelmaat plaatsvinden zijn: een verlies aan rendement door een slechte of verkeerde isolatie, slechte verbindingen in de junction box, of hotspots op de zonnecellen. Gelukkig kan een installateur deze problemen in veel gevallen repareren zonder dat vervangen nodig is.

Werkwijze panelen plaatsen en installeren

Benieuwd hoe een zonnepanelen bedrijf uit Haarlem te werk gaat? Hieronder geven we het algemene stappenplan dat de meeste installateurs volgen bij de plaatsing en installatie van zonnepanelen. Houd er rekening mee dat hier per vakman nog verschil in kan zitten.

 • Stap 1: het legplan. Voordat de vakman aan de slag gaat, komt er een eerste kennismaking. Hij kijkt hierbij naar het dak, naar de hoeveelheid panelen die je hierop kwijt kunt en welke omvormer in jouw situatie de beste optie is. Aan de hand hiervan kan hij een duidelijke offerte voor je opstellen. Als deze akkoord is worden de juiste benodigdheden besteld en een datum gepland
 • Stap 2: de eerste stap in de montage is het plaatsen van de draagconstructie. Bij een hellend dak bestaat deze uit twee aluminium rails, die met behulp van dakklemmen aan de dakconstructie vastgemaakt wordt. Bij een hellend dak is het een andere aluminium constructie, die het toelaat dat de panelen ook in de ideale hellingsgraad geplaatst kunnen worden. Als de draagconstructie geplaatst is, worden de panelen met 4 klemmen per stuk vastgemaakt aan het dak.
 • Stap 3: omvormer ophangen. De vakman kijkt naar de beste plek voor de omvormer. Dit is het liefst dicht bij de meterkast en tegelijk niet te ver bij de zonnepanelen vandaan. Je omvormer moet tegen een muur bevestigd worden.
 • Stap 4: Zonnepanelen aansluiten. De vakman sluit alle zonnepanelen op elkaar aan, en legt de kabel daarna naar de omvormer. Daarna zorgt hij voor de bekabeling van de omvormer naar de meterkast. Afhankelijk van het aantal panelen, maakt hij ook een nieuwe groep in de meterkast, zodat er geen kortsluiting ontstaat.

Wil je zonnepanelen laten installeren door een vakman? Twijfel dan niet en vraag snel gratis en vrijblijvend offertes aan!

Zonnepanelen installatiebedrijf gezocht? Tips bij kiezen!

Heb jij interesse in zonnepanelen en ben je op zoek naar het beste installatiebedrijf? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, zodat je zeker weet dat je een ervaren montagebedrijf inschakelt. Let bijvoorbeeld op keurmerken of branchverenigingen, omdat dit zekerheid biedt wat betreft de voorwaarden en garanties. Referenties kunnen inzicht bieden in de klantvriendelijkheid en kwaliteit en met een duidelijk prijsoverzicht heb je altijd zekerheid!

Hieronder geven je een paar praktische tips zodat je een goed zonnepanelen installatiebedrijf vindt. Zonnepanelen installateur gezocht? Twijfel dan niet, en vraag snel gratis offertes aan!1. Aangesloten bij branchevereniging?

Kiezen voor een zonnepanelen installateur die is aangesloten bij een branchevereniging, is kiezen voor zekerheid. Dit houdt in dat het bedrijf voldoet aan strenge eisen op het gebied van onder meer veiligheid, vakkundigheid, garantievoorwaarden en natuurlijk kwaliteit. Bovendien hebben veel brancheverenigingen standaard voorwaarden die de aangesloten bedrijven gebruiken. Zo heb je extra garanties in het geval van een faillissement en kun je gebruik maken van een onafhankelijke klachtenregeling.

Een aantal belangrijke keurmerken in de zonne-energie zijn zonnekeur, Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) en Techniek Nederland.

2. Referenties zoeken

Wil je weten hoe een bedrijf functioneert en hoe zij omgaan met klachten? Zoek dan eens naar referenties. Deze kun je in je eigen omgeving vinden, vraag eens bij vrienden, familie of buren of zij ervaringen hebben met het montagebedrijf van zonnepanelen.

Is dit niet het geval, dan kun je online ook vaak waardevolle review vinden. Houd er wel rekening mee dat je online waarschijnlijk meer negatieve ervaringen vindt dan positieve: mensen klagen wel graag, maar spreken hun waardering niet zomaar uit op het internet. Kun je niks vinden, vraag dan het installatiebedrijf of zij referenties kunnen doorgeven.

3. Lokale of landelijke installateur

Er is de keuze uit zowel lokale als landelijke installateurs. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je eigen voorkeuren. Beide opties hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen.

Kies je voor een lokale zonnepanelen installateur, dan weet je zeker dat je kiest voor een persoonlijke aanpak. Bovendien is de installateur altijd in de buurt, mocht er onverhoopt een storing of beschadiging ontstaan. Een mogelijk nadeel is dat de prijzen iets hoger liggen.

Bij een landelijk bedrijf zijn de wachttijden iets langer, maar heb je wel te maken met een efficiënt team dat in een handomdraai je nieuwe panelen installeert. Bovendien weet je zeker dat een groot landelijk bedrijf niet zomaar verdwijnt, en dat je over 10, 15 of zelfs 20 jaar nog steeds contact op kunt nemen.

4. Duidelijk prijsoverzicht

Hoe completer de offerte, des te betrouwbaarder deze is. In een goede offerte worden alle onderdelen benoemd met de prijs: de draagconstructie, de panelen zelf, de omvormer en de overige werkzaamheden. Zo krijg je een duidelijk prijsoverzicht en kun je eventueel nog bepalen waar je kunt besparen. Bijvoorbeeld, als de installateur een prijs in rekening brengt voor je zonnepanelen terwijl je zelf weet dat je deze elders goedkoper kunt krijgen. Let in dat geval wel goed op hoe het zit met de garantie!

5. Voorwaarden & garantie

Als je zeker wilt zijn van een goede service, dan is het belangrijk om ook de garanties en voorwaarden door te nemen. Deze verschillen namelijk per installatiebedrijf!

Waar moet je op letten?

Kijk hoe het zit met de voorwaarden van de betaling. Een aanbetaling is standaard, maar de hoogte hiervan verschilt. Wettelijk gezien mag dit nooit meer zijn dan 50% van het totaalbedrag. Kijk ook naar wat er gebeurt als je al wel een aanbetaling hebt gedaan, maar de panelen dan toch niet gelegd kunnen worden. In geval van een faillissement bijvoorbeeld.

De garantie is ook belangrijk: je wilt het liefst garantie op de montage én de materialen. In dat geval weet je zeker dat de meeste problemen die voorkomen kosteloos opgelost worden.


Zonnepanelen installateur in Haarlem nodig?

Vergelijk gratis installateurs in jouw regio en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis - Vrijblijvend

Soorten zonnepanelen

Wil je zeker weten dat je de beste zonnepanelen uitkiest, dan is het slim om verschillende zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Je hebt de optie uit drie verschillende soorten panelen: mono, poly en dunne film panelen. Twijfel je over de beste keuze, vraag dan een installateur om hulp. Deze kijkt naar jouw persoonlijke situatie en geeft je daarna een persoonlijk advies.

Wil jij zonnepanelen kopen in Haarlem? Dan heb je de keuze uit:

 • Monokristallijn zonnepanelen: je herkent monokristallijn panelen aan de chique zwarte kleur. Ze worden in Nederland heel veel gebruikt, omdat ze het hoogste rendement behalen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de kleine Nederlandse daken. De kosten liggen daardoor wel iets hoger, rond de €175,- tot €350,- per stuk.
 • Polykristallijn panelen: deze panelen hebben juist een blauwe kleur. Doordat het rendement iets lager ligt dan bij mono panelen, worden ze veel gebruikt bij daken waar een groot beschikbaar oppervlak is. De kosten per stuk liggen een stuk lager, rond de €125,- tot €250,-.
 • Dunne film zonnepanelen: tot slot zijn er dunne film panelen. Qua afmetingen zijn deze een stukje kleiner. Maar ook de opbrengst ligt wat lager. Dit zorgt ervoor dat de dunne film panelen de goedkoopste optie zijn, je betaalt rond de €100,- tot €150,- per stuk.

Wil je liever geen zonnepanelen kopen? Je kunt er ook voor kiezen om zonnepanelen te huren.

Zonnepanelen: prijzen per type in 2022

Soort zonnepaneelGemiddelde prijs per stuk*
Monokristallijn€175,- tot €350,-
Polykristallijn€125,- tot €250,-
Dunne film€100,- tot €150,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Zonnepanelen: hoe werkt het?

Hoewel de meeste mensen weten dat panelen elektriciteit opwekken, is er nog veel vraag naar de exacte werking van de panelen. Hoe wordt die stroom opgewekt?

De zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze zonnecellen zijn meestal gemaakt van sillicum, wat stroom geleidt op het moment dat er licht opvalt. Als de zon op het zonnepaneel schijnt, is er een positieve lading bovenop de zonnecel en een negatieve lading daaronder. Hierdoor ontstaat een elektrische stroom: gelijkstroom.

Toch kun je hier in huis nog niet zo veel mee. In huis gebruiken we namelijk wisselstroom. Daarom wordt er een omvormer geplaast. De gelijkstroom wordt naar de omvormer vervoerd die het vervolgens omzet in wisselstroom. Dit wordt vervolgens naar de meterkast stuurt, die het verdeelt over de elektrische apparaten in huis.

Meer weten over de opbrengst van zonnepanelen? Lees het op de pagina rendement zonnepanelen!

Schakel een zonnepanelen bedrijf uit Haarlem in!

Vergelijk offertes en je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Zonnepanelen zelf plaatsen: verstandig of niet?

Kan ik zelf mijn zonnepanelen plaatsen?

Nee: we raden je altijd aan om een ervaren zonnepanelen installateur uit Haarlem in te schakelen.

Waarom?

Het plaatsen van zonnepanelen kan grote risico’s met zich meebrengen. Het is meer dan alleen het vastschroeven van de panelen, je moet ook de bekabeling leggen, eventueel een extra groep in de meterkast aanleggen, de panelen van 25 kg per stuk het dak optillen en zorgen dat alles op beste plek op het dak ligt.

De grootste voordelen van een vakman:

 • Je bespaart tijd en energie.
 • Je haalt een zo’n hoog mogelijk rendement.
 • Je verkleint risico’s tijdens de montage.
 • Het voorkomt problemen als kortsluiting.
 • De installatie werkt veilig en is goed aangesloten.

Op zoek naar een zonnepanelen expert? Start gratis offerteaanvraag en vind een installateur bij jou uit de buurt!

Nog meer energiebesparende maatregelen? Goed idee!

Er zijn nog veel meer energiebesparende maatregelen! Door hierin te investeren verlaag jij je gas- en elektriciteitsrekening. Het is zelfs mogelijk om je huis volledig energieneutraal te maken, wat betekent dat je geen gas of elektriciteit meer hoeft af te nemen! Om dergelijke investeringen aantrekkelijk te maken, kom je mogelijk in aanmerking voor de ISDE-subsidie.

Zo kun je kiezen voor een warmtepomp of zonneboiler, zorgt vloerverwarming al voor een lagere energierekening en kun je investeren in een extra zuinige cv-ketel.

Een aantal mogelijkheden om energie in huis te besparen zijn:

 • Een warmtepomp
 • Zonneboiler met zonnecollectoren
 • Vloerverwarming
 • Een betere isolatie
 • Hr- of Uhr-ketel

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een subsidie voor één van deze energiebesparende maatregelen? Lees dan verder op energiesubsidiewijzer.nl.

zonnepanelen bedrijf Haarlem

Zonnepanelen in Haarlem plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Ben jij inmiddels overtuigd en wil je ook zonnepanelen in Haarlem plaatsen? Schakel een ervaren vakman in. Hij of zij geeft je een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat jij straks het hoogst haalbare rendement uit de panelen haalt. Bovendien wordt de installatie veilig en correct geplaatst en profiteer je direct van zonne-energie! Op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk tot 5 offertes van experts in jouw regio. Neem nu de tijd om de prijzen, voorwaarden en garanties met elkaar te vergelijken en kies zelf voor het zonnepanelen bedrijf met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! En geen zorgen, want de offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Gratis zonnepanelen installateur offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag