Top hybride omvormers in 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Omvormers » Top hybride omvormers

De beste hybride omvormers

Een hybride omvormer is een apparaat dat verschillende functies heeft. Het combineert een omvormer, die elektriciteit van de ene vorm naar de andere kan omzetten, met een batterijsysteem. Voor meer informatie over hoe het werkt, welke opties er zijn en wat het kost ben je hier op de juiste plek. Nog op zoek naar een expert om jou hiermee te helpen?

Start je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel tot wel 5 offertes om te vergelijken. Kies het beste aanbod en je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Wat doet een hybride omvormer?

Zoals de naam al zegt, is deze versie van een omvormer anders dan anderen. Dit komt doordat je niet alleen de elektriciteit van de zonnepanelen omzet naar bruikbare energie, maar kun je deze energie ook opslaan. Dit komt door het batterijsysteem van een hybride omvormer. Deze kan energie opslaan die overdag wordt opgewekt door de zonnepanelen. Deze opgeslagen energie kan worden gebruikt wanneer de zonnepanelen geen elektriciteit produceren, zoals ‘s nachts of op bewolkte dagen. Dit betekent dat je altijd elektriciteit hebt, zelfs als de zon niet schijnt of als het niet waait. Een hybride omvormer brengt een aantal voordelen met zich mee.

  • Altijd stroom: Met een hybride omvormer heb je altijd elektriciteit, zelfs als de zon niet schijnt.
  • Bespaar geld: Door gebruik te maken van zonne-energie en energieopslag kun je je elektriciteitsrekening verlagen. Je hoeft minder elektriciteit van het net te gebruiken, dus je bespaart geld.
  • Milieuvriendelijk: Een hybride omvormer gebruikt schone energie van de zon en vermindert de behoefte aan elektriciteit uit fossiele brandstoffen.

De top 3 hybride omvormers

Hieronder vind je de top drie hybride omvormers met allemaal hun eigen eigenschappen en kenmerken.

1 StorEdge SE2200H 1-fase omvormer
Deze omvormer werkt op één fase, wat betekent dat het geschikt is voor huishoudens met een standaard enkelvoudige elektriciteitsaansluiting. Het zet de gelijkstroom (DC) elektriciteit die wordt geproduceerd door de zonnepanelen om in wisselstroom (AC) elektriciteit die je in huis kunt gebruiken.

2 Growatt SPH 4600 omvormer
De SPH 4600 heeft een hoog vermogen, wat betekent dat het veel elektriciteit kan produceren. Het is ook ontworpen om goed te werken, zelfs als het buiten erg warm is. Dit zorgt ervoor dat het efficiënt werkt en je een goede hoeveelheid elektriciteit levert, zelfs op hete zomerdagen.

3 SolarEdge 5.0 kW omvormer 3-fase
Deze omvormer werkt op drie fasen, wat betekent dat het geschikt is voor huishoudens met een speciaal soort elektrische aansluiting. Een driefasige omvormer zoals de SolarEdge 5.0 kW is eigenlijk bedoeld voor grotere gebouwen, zoals bedrijven en fabrieken.

Hybride omvormer

Top merken

Er zijn verschillende fabrikanten die hybride omvormers aanbieden. Enkele top hybride omvormer merken zijn staan hieronder beschreven.

  • SolarEdge. SolarEdge is populair omdat ze slimme technologie en goede service hebben, waardoor mensen vertrouwen hebben in hun producten voor zonne-energie.
  • SMA. SMA is een bekend merk vanwege hun betrouwbare omvormers, goede prestaties en langdurige ervaring in de zonne-energie-industrie. Het verschil is dat SolarEdge de energieopbrengst van individuele zonnepanelen optimaliseert, terwijl SMA gebruikmaakt van centrale omvormers om de energie van alle zonnepanelen samen te brengen en om te zetten.
  • Growatt. Growatt is een betrouwbaar merk vanwege hun goede prestaties, betaalbare prijzen en de brede beschikbaarheid van hun producten wereldwijd.
  • Fronius. Fronius is een populair merk vanwege hun betrouwbare prestaties, innovatieve technologie en goede klantenservice.

Wat kost een hybride omvormer?

Over het algemeen zijn hybride omvormers duurder dan standaardomvormers. Dit heeft natuurlijk te maken met de extra functies waarover de hybride versie beschikt. Waar een standaard omvormer tussen de € 500,- en de € 2000,- kost, betaal je voor een hybride omvormer al snel € 1500,- tot € 4500,-. Het is belangrijk op te merken dat dit enkel de kosten voor de omvormer zelf betreft en dat er bijkomende kosten kunnen zijn voor installatie, bekabeling en eventuele batterijsystemen.

Uiteindelijk kan prijs van een hybride omvormer erg varieren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogensniveau, de merknaam, de kwaliteit en de specifieke functies van de omvormer.

Interesse in een hybride omvormer? Doe de gratis offerteaanvraag!

Voor meer informatie of de installatie van een hybride omvormer is het verstandig contact op te nemen met een zonnepanelen specialist. Nog op zoek naar een expert?

Start de gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken. Kies zelf het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen