Onderhoud voor zonnepanelen: alles wat je moet weten

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Onderhoud zonnepanelen

Onderhoud van zonnepanelen

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Toch zijn ze niet geheel onderhoudsvrij: de zonnepanelen moeten worden schoongemaakt, de omvormer moet na 10 tot 15 jaar worden vervangen en ook is het belangrijk dat de kabels en connectors jaarlijks worden gecontroleerd.

Zonnepanelen bevinden zich buitenshuis, waardoor ze worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Het jaarlijks laten schoonmaken van zonnepanelen valt onder onderhoud. Zonnepanelen worden vuil door zand, stuifmeel, bladeren en vogelpoep. Hierdoor verlaagt het rendement, want de panelen vangen minder uv-straling op. Tijdens de jaarlijkse schoonmaakbeurt is het mogelijk om de installateur de panelen en bekabeling te laten controleren op eventuele beschadigingen en defecten. De levensduur van zonnepanelen is gemiddeld 25 jaar: de omvormer zal dus tussentijds aan vervanging toe zijn.

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur? Vraag dan via de onderstaande button gratis offertes aan. Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes van zonnepanelen installateurs in je regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op zonnepanelen onderhoud! Je aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken