Wat kosten 8 zonnepanelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Prijzen zonnepanelen » Hoeveel kosten 8 zonnepanelen?

De kosten van 8 zonnepanelen

De kosten van 8 zonnepanelen inclusief installatie liggen rond de €3.200,- tot €4.800,-. De omvormer zit ook inbegrepen in deze prijs. Wel kunnen de kosten van zonnepanelen flink verschillen afhankelijk van het vermogen dat je kiest.

Start een gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten van 8 zonnepanelen en wat je hiermee terugverdient. Ook leggen we uit wanneer 8 zonnepanelen een hele goede keuze zijn én waar je aan moet denken als je kiest voor een set van 8 panelen!


Kosten 8 zonnepanelen: korte samenvatting

  • De kosten van 8 zonnepanelen van 200 Wp per stuk liggen rond de €3.200,-.
  • Voor 8 zonnepanelen van 300 Wp liggen de prijzen rond de €4.000,-.
  • En tot slot liggen de kosten van 8 zonnepanelen van 400 Wp op ongeveer €4.800,.
  • De opbrengst is loopt op van €600,- tot €1.000,- en daarmee verdien je de set van 8 zonnepanelen weer terug in ongeveer 5 tot 5,5 jaar.
  • Houd er rekening mee dat 8 zonnepanelen ongeveer 12 tot 20 m² in beslag nemen op een hellend dak, op een plat dak iets meer.

hoeveel kosten 8 zonnepanelen

Hoeveel kosten 8 zonnepanelen?

Wat kosten 8 zonnepanelen? Gemiddeld €3.200,- tot €4.800,-. Dit is een totaalprijs. Dat zijn dus de kosten voor 8 zonnepanelen inclusief montage, én de omvormer. De prijs hangt daarbij wel af van het vermogen per paneel. Hoe lager het vermogen per paneel, des te lager de kosten. Maar dat betekent ook dat je besparing per jaar minder is en dat heeft ook invloed op de terugverdientijd!

Voor 8 zonnepanelen van 300 Wp per stuk liggen de kosten op gemiddeld €4.000,-


Kosten 8 zonnepanelen

€3.200,- tot €4.800,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€3.200

200 Wp zonnepanelen
Inclusief montage & omvormer

Maximale kosten
€4.800

400 Wp zonnepanelen
Inclusief montage + omvormer

Start gratis offerteaanvraag!
Vermogen per paneel (Wp) Prijs (per stuk) Totale prijs (8 panelen) Rendement Besparing (per jaar) Terugverdientijd
200 Wp €400 €3.200,- 18% €600,- 5,5 jaar
300 Wp €500 €4.000,- 20% €850,- 5 jaar
400 Wp €600 €4.800,- 22% €1.000,- 5 jaar

Wat brengen 8 zonnepanelen op?

Met 8 zonnepanelen verdien je gemiddeld €600,- tot €1.000,- per jaar op de energiekosten! Daarmee verdien je de investering in 8 zonnepanelen snel weer terug: in gemiddeld 5 tot 5,5 jaar. Hoe veel je verdient aan je zonnepanelen hangt af van het aantal zonuren, de ligging van het dak, de huidige prijs voor elektriciteit en ook je eigen energieverbruik.

8 zonnepanelen tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis meerdere offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

8 zonnepanelen kopen: waaraan denken?

Ga jij binnenkort 8 zonnepanelen kopen? Hieronder hebben we een paar belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet, zodat je zeker weet waar je aan moet denken.

1. Is mijn dak geschikt voor 8 zonnepanelen?

8 zonnepanelen nemen relatief weinig ruimte in, waardoor het voor de meeste daken wel een geschikte keuze is. Waar je wel rekening mee moet houden is het totale oppervlak. Op een hellend dak heb je ongeveer 12 tot 20 vierkante meter nodig om 8 zonnepanelen te kunnen plaatsen. Afhankelijk van de ligging van het dak, kun je dit ook verdelen over de twee dakhelften.

Op een plat dak heb je vaak iets meer ruimte nodig, omdat de zonnepanelen in een schuine hoek van 10 tot 30 graden. Als de zonnepanelen te dicht op elkaar zouden staan, dan werpen ze een schaduw op elkaar: dit heeft een groot effect op de opbrengst, omdat zelfs een klein beetje schaduw de hele set zonnepanelen kan uitschakelen (tenzij je de juiste omvormer hebt!)

2. Welke omvormer bij 8 zonnepanelen?

Welke omvormer je nodig hebt bij 8 zonnepanelen, hangt vooral af van het totale vermogen van je set zonnepanelen. Laat je daarom altijd adviseren door een expert. Een verkeerde omvormer bij 8 zonnepanelen kan ervoor zorgen dat je niet je optimale opbrengst behaalt.

Je hebt de keuze tussen deze verschillende omvormers:

  • String-omvormers: hierbij wordt een set van zonnepanelen aan elkaar gekoppeld en die zo gezamenlijk energie opwekken.
  • Micro-omvormers: elk zonnepaneel heeft een individuele, kleine omvormer achter het paneel, zodat elk zonnepaneel individueel werkt.
  • Optimizers: deze worden gebruikt bij string-omvormers en kunnen de invloed van bijvoorbeeld schaduw verminderen.

In de situatie die hierboven is omschreven, bij schaduw op het dak, kies je het beste voor 8 zonnepanelen met een micro omvormer of met optimizers. Deze zorgen ervoor dat één zonnepaneel met schaduw wordt uitgeschakeld, zodat de rest nog gewoon energie blijft opwekken.

3. Wanneer zijn 8 zonnepanelen de juiste keuze?

8 zonnepanelen hebben een beperkte energieopbrengst. Het is dus een goede keuze als je zelf ook maar weinig energie gebruikt, omdat je anders niet aan je energiebehoefte voldoet.

Maar als je maar relatief weinig ruimte op het dak hebt, dan zijn 8 zonnepanelen zeker een goede keuze. Wel raden we je dan aan om te kiezen voor 8 zonnepanelen met een hoger vermogen, van bijvoorbeeld 350 Wp of zelfs 400 Wp om toch zoveel mogelijk energie op te kunnen wekken.

Heb je een klein budget en wil je beginnen met zonnepanelen? Ook dan is het een goed idee om met een kleinere set te beginnen. Je kunt dan later nog zonnepanelen toevoegen als je wilt!

Besparen op 8 zonnepanelen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij 8 zonnepanelen gaan kopen maar twijfel je nog over het juiste vermogen of de beste omvormer? Koop de zonnepanelen altijd bij een ervaren installateur en je krijgt dan een persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat jouw set zonnepanelen helemaal geschikt is voor jouw persoonlijke situatie!

Start je gratis offerteaanvraag!

Met onze gratis offerteservice vind je snel en gemakkelijk een zonnepanelen installateur in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op die manier op tot wel 40% op de kosten! En het mooiste is dat deze offerteaanvraag helemaal gratis is en zonder verplichtingen: je zit dus nergens aan vast.

Gratis zonnepanelen offertes vergelijken!