Wat kosten 10 zonnepanelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Prijzen zonnepanelen » Hoeveel kosten 10 zonnepanelen?

Dit zijn de kosten van 10 zonnepanelen op een rij

De prijs van 10 zonnepanelen inclusief omvormer is gemiddeld €4.000,- tot €6.000,-. Hier zitten ook de montagekosten al bij. De exacte kosten van 10 zonnepanelen zijn vooral afhankelijk van het vermogen dat je kiest. Hoe hoger de Wp per paneel, des te hoger de kosten. Besparen op 10 zonnepanelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina gaan we iets dieper in op de kosten, opbrengsten en terugverdientijd van 10 zonnepanelen. Ook lees je precies wat je moet weten als je 10 zonnepanelen wilt kopen zodat je goed bent voorbereid!


Kosten 10 zonnepanelen: korte samenvatting

  • De kosten van 10 zonnepanelen liggen rond de €4.000,- bij een vermogen van 200 Wp per paneel.
  • Voor 10 zonnepanelen van 300 Wp per paneel ligt de prijs op ongeveer €5.000,- inclusief montage.
  • Ga je voor 400 Wp dan ligt de prijs voor 10 zonnepanelen op ongeveer €6.000,-.
  • Met 10 zonnepanelen kun je flink wat energie opwekken, voldoende voor huishoudens tot en met 4 personen in een hoekwoning!
  • Je kunt kiezen voor elke omvormer, zolang deze maar de capaciteit heeft van minimaal 80% en maximaal 110% van het totale vermogen van je set zonnepanelen.

Wat kosten 10 zonnepanelen inclusief montage?

De prijs van 10 zonnepanelen begint rond de €4.000,-. Dit is de prijs van 10 zonnepanelen van 200 Wp per stuk, inclusief montage. De kosten van je set zonnepanelen hangen af van het vermogen dat je kiest. De meeste mensen hebben een vermogen van ongeveer 300 Wp per stuk: bij 10 zonnepanelen liggen de kosten dan rond de €5.000,-. Heb je toch iets meer vermogen nodig, dan raden we een set zonnepanelen van 400 Wp per stuk aan. Bij 10 zonnepanelen liggen de kosten dan rond de €6.000,-. Lees hier meer over de prijzen van zonnepanelen.


Kosten 10 zonnepnalen

€4.000,- tot €6.000,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven

10 zonnepanelen van 200 Wp
€4.000,-

Inclusief montage

10 zonnepanelen van 400 Wp
€6.000,-

Inclusief montage

Start gratis offerteaanvraag!

Prijs 10 zonnepanelen 2024

Vermogen per paneel (Wp) Prijs (per stuk)
200 Wp €400
300 Wp €500
400 Wp €600

Hoe zijn de kosten van 10 zonnepanelen opgebouwd?

De prijs van 10 zonnepanelen wordt opgemaakt uit verschillende kosten. De prijs voor de zonnepanelen zelf, die beïnvloed wordt door het merk, de kwaliteit en het vermogen van de panelen. Daarnaast speelt ook de installatiekosten een grote rol. Elke installateur bepaalt deze voor zichzelf, waardoor de kosten flink kunnen variëren per installatiebedrijf. Afhankelijk van de situatie lopen de kosten verder op. Als je de groepenkast moet uitbreiden voor je set panelen betaal je hogere arbeidskosten dan iemand die nog groepen over heeft. Tot slot betaal je nog een gedeelte voor de omvormer die je nodig hebt. Deze zet de energie van de zonnepanelen om in de stroom die je kunt gebruiken.


Opbrengst & terugverdientijd van 10 zonnepanelen

Het rendement van 10 zonnepanelen ligt tussen de 18% en 22%. Hiermee bespaar je jaarlijks zo’n €670,- tot €1.350,- per jaar! De terugverdientijd ligt bij 200 Wp panelen rond de 6 jaar, maar bij 10 zonnepanelen van 400 Wp kun je de kosten al terugverdienen in 4,5 tot 5 jaar. Nadat je de kosten van je 10 zonnepanelen hebt terugverdiend, blijf je jaarlijks zo veel besparen.

Vermogen per paneel (Wp) Rendement Besparing (per jaar) Terugverdientijd
200 Wp 18% €670,- 6 jaar
300 Wp 20% €1.000,- 5 jaar
400 Wp 22% €1.350,- 4,5 jaar

10 zonnepanelen kopen: dit moet je weten!

Wil je investeren in 10 zonnepanelen, dan is het goed om je voor te bereiden. Laat je altijd adviseren door een expert, zodat je zeker weet dat een set zonnepanelen van 10 stuks een goede keuze is. Hieronder leggen we uit waar je rekening mee moet houden.

hoeveel kosten 10 zonnepanelen

1. Zijn 10 zonnepanelen voldoende?

De hoogte van het paneel geeft aan hoeveel elektriciteit een zonnepaneel kan opwekken in de meest ideale situatie. Een zonnepaneel van 300 Wp wekt jaarlijks zo’n 255 kWh op. Als je 10 zonnepanelen van 300 Wp op je dak plaatst, dan levert dat ongeveer 2.550 kWh per jaar op. Dat is voldoende voor huishoudens tot 4 personen in een hoekwoning.

Of 10 zonnepanelen voor jou voldoende zijn hangt dus vooral af van je energieverbruik per jaar. Kijk daarom eens goed naar het elektriciteitsverbruik en bereken eens hoeveel zonnepanelen je daarvoor nodig hebt. Om te weten wat een paneel jaarlijks oplevert in Kwh gebruik je de volgende formule:

Aantal Wp x 0,85 = aantal kWh per jaar


2. Hoeveel ruimte nemen 10 zonnepanelen in op het dak?

Een zonnepaneel is ongeveer 1,6 m² groot. Voor 10 zonnepanelen op het dak heb je op een hellend dak ongeveer 128 m² aan ruimte nodig. Heb je dit niet, en ligt je huis gunstig, dan is het ook mogelijk om op elke dakhelft zonnepanelen te plaatsen. In dat geval brengt de ene helft van het dak in de ochtend energie op en de andere helft van het dak in de middag.

Op een plat dak zouden de zonnepanelen ongeveer 41 m² in beslag nemen. Dit hangt wel af van het dak en eventuele schaduwen.

3. Welke omvormer heb je nodig bij 10 zonnepanelen?

Het maakt voor 10 zonnepanelen niet heel veel uit welke soort omvormer je kiest, als je maar denkt aan het juiste vermogen. Het vermogen van de omvormer werkt het beste als deze maximaal 20% kleiner is dan het totale vermogen van je set zonnepanelen, of maximaal 10% groter.

Als je twijfelt is het altijd verstandig om daar de hulp van een zonnepanelen specialist voor in te schakelen.

4. In welke situatie zijn 10 zonnepanelen een goede keuze?

Voor een gemiddeld huishouden is een set zonnepanelen van 10 stuks al snel voldoende om te voorzien in hun energiebehoefte. Wel is het dan belangrijk dat er op het dak voldoende ruimte is natuurlijk.

Je kunt kiezen voor 10 zonnepanelen wanneer:

  • je een gemiddeld energieverbruik hebt en met 10 zonnepanelen een groot deel van je energiebehoefte opwekt;
  • je later nog meer zonnepanelen wilt laten plaatsen maar je nu door een beperkt budget eerst een set van 10 panelen laat plaatsen;
  • je niet genoeg dakruimte hebt voor een grotere set zonnepanelen maar wel zoveel mogelijk energie wilt opwekken.

5. Wees voorbereid op de toekomst

Gaat je stroomverbruik in de toekomst veranderen? Bijvoorbeeld omdat je verwacht later nog kinderen te krijgen of omdat je binnenkort een elektrische auto aan huis wil kunnen opladen. Het is verstandig om naar de toekomst te kijken als je een set zonnepanelen laat plaatsen. Je kunt overwegen om alvast te investeren in 10 zonnepanelen van een hoger vermogen om jezelf in de toekomst tegemoet te komen: zo hoef je over een paar jaar later niet weer een nieuwe installateur in te schakelen.

En goed nieuws: op dit moment is de salderingsregeling uitgesteld, waardoor we de komende jaren nog steeds energie kunnen terugleveren. Nu te veel stroom opwekken die je over een paar jaar nodig hebt, kan je dus ook een kleine vergoeding opleveren.

Hoe zit het precies met de salderingsregeling? Met deze regeling krijg je een vergoeding voor de energie die je terug levert aan je energieleverancier. Het oorspronkelijke plan van de overheid, was om deze salderingsregeling per 2025 tot 2031 af te bouwen. Onlangs is besloten dat de salderingsregeling toch blijft. De vergoeding die je krijgt voor het terugleveren verschilt per leverancier, maar ligt gemiddeld op €0,06 per kWh.

Besparen op de prijs van 10 zonnepanelen? Gratis offertes vergelijken!

Tot 40% besparen op de kosten van 10 zonnepanelen? Dat doe je met onze gratis offerteservice! Je komt snel in contact met installateurs bij jou in de buurt.

Start je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de verschillende offertes en kies zo zelf voor het beste aanbod. Je besparing loopt op die manier op tot wel 40%. De offerteservice is verder gratis én vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis zonnepanelen offertes vergelijken!