6 zonnepanelen laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Prijzen zonnepanelen » Hoeveel kosten 6 zonnepanelen?

Wat kosten 6 zonnepanelen?

De kosten van 6 zonnepanelen zijn gemiddeld €2.400,- tot €3.600,-. Houd er wel rekening mee dat de prijs sterk afhangt van het vermogen dat je kiest. Hoe hoger het vermogen, des te hoger de kosten. Maar daar staat weer tegenover dat je ook meer opbrengst hebt aan het einde van het jaar!

Op deze pagina lees je meer over de kosten van 6 zonnepanelen. Ook leggen we uit wat het kost om 6 zonnepanelen te installeren en hoe de prijs is opgebouwd! Tot slot lees je of jij in jouw situatie ook moet kiezen voor 6 zonnepanelen of juist een ander aantal!


Kosten 6 zonnepanelen: korte samenvatting

  • 6 stuks zonnepanelen van 400 Wp kosten gemiddeld €3.600,-.
  • De kosten voor 6 zonnepanelen van 300 Wp per stuk kosten ongeveer €3.000.
  • Wil je 6 zonnepanelen van 200 Wp dan betaal je gemiddeld €2.400,-.
  • De installatiekosten voor 6 zonnepanelen zijn ongeveer €500,- tot €800,- voor een hellend dak, en gemiddeld €800,- tot €1.200,- voor een plat dak.
  • Kies voor 6 zonnepanelen als je een kleine energiebehoefte hebt, als je maar een klein oppervlak hebt dat geschikt is voor zonnepanelen of als je de kosten wat wilt spreiden.

hoeveel kosten 6 zonnepanelen

Hoeveel kosten 6 zonnepanelen?

De prijs van 6 stuks zonnepanelen begint vanaf €2.400,- inclusief montage. Maar let op: dit is alleen de prijs voor zonnepanelen van 200 Wp per stuk. De kosten voor 6 zonnepanelen van 400 Wp liggen iets hoger, rond de €3.600,-. inclusief montage

De meeste mensen kiezen voor 6 zonnepanelen van 300 Wp, de prijzen hiervan liggen er tussenin. Houd rekening met een kostprijs van €3.000,-. Deze genoemde prijzen zijn dan wel inclusief montage en omvormer!

6 zonnepanelen kosten

Vermogen Prijs per stuk Totaalprijs voor 6 zonnepanelen
200 Wp €400,- €2.400,-
300 Wp €500,- €3.000,-
400 Wp €600,- €3.600,-

Prijsopbouw 6 zonnepanelen


Wat kost het installeren van 6 zonnepanelen?

De installatie van 6 stuks zonnepanelen is relatief goedkoop. Dat komt omdat het maar een kleine opdracht is! Exclusief materiaalkosten kost dit bij een plat dak gemiddeld €800,- tot €1.200,-. Bij een hellend dak betaal je iets minder voor de installatie, rond de €500,- tot €800,-.

Waarom is een plat dak duurder?

Dat komt omdat de dakdekker op een plat dak vaak extra materiaal nodig heeft. Hij heeft een profiel nodig om de zonnepanelen schuin neer te kunnen zetten en er is ook nog ballast nodig om de panelen netjes op hun plek te houden. Ook kost het plaatsen van zonnepanelen op platte daken vaak iets meer tijd.

Daktype Montagekosten
Plat dak 800 – 1200
Hellend dak 500 – 800

Besparing en terugverdientijd van 6 zonnepanelen

Hoeveel je precies bespaart verschilt natuurlijk per jaar, maar met 6 zonnepanelen kun je rekening houden met een gemiddelde besparing van €425- tot €850,- per jaar. Hoe hoger het vermogen van je 6 zonnepanelen, des te hoger de besparing. Omdat de kosten van 6 zonnepanelen relatief laag liggen, heb je te maken met een korte terugverdientijd. Zonnepanelen van 400 Wp verdien je al in 4 jaar terug! 6 panelen van 200 Wp verdien je terug in ongeveer 6 jaar tijd.

Aantal Wp Besparing per jaar Terugverdientijd
200 Wp €425,- 6
300 Wp €635,- 5 jaar
400 Wp €850,- 4 jaar

Voor wie zijn 6 zonnepanelen een goede keuze?

Voor veel huishoudens zijn 6 zonnepanelen niet voldoende om hun volledige energieverbruik op te wekken. In welke situaties kan het dan tóch slim zijn om te investeren in 6 zonnepanelen?

  1. Als je een klein budget hebt en toch een deel van je energieverbruik wilt opwekken door middel van zonnepanelen.
  2. Als je een klein huishouden hebt en maar weinig energie verbruikt kan het zijn dat je aan 6 zonnepanelen voldoende hebt. Kies eventueel voor 6 panelen met een hoger vermogen om te voldoen aan je energiebehoefte!
  3. Wanneer je dak maar klein is en je niet meer ruimte hebt voor zonnepanelen. Of als een deel van je dak in de schaduw ligt en er daarom niet meer dan 6 zonnepanelen geplaatst kunnen worden.
  4. Je wilt voor het eerst beginnen met zonne-energie. Het plaatsen van zonnepanelen kan een grote opgave zijn. Door te beginnen met 6 panelen en later eventueel nog extra zonnepanelen te plaatsen, verdeel je de kosten een beetje.

wat kosten 6 zonnepanelen

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij binnenkort ook 6 zonnepanelen laten plaatsen? Daar krijg je zeker geen spijt van! Schakel de hulp in van een ervaren zonnepanelen-expert zodat je zeker weet dat je goed geholpen wordt. Een vakman geeft een persoonlijk advies en heeft jouw zonnepanelen in een mum van tijd geplaatst!

Maak gratis gebruik van onze offerteservice! Je ontvangt dan meerdere offertes (maximaal 5) in je mailbox. Vergelijk en kies zelf de vakman met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen! De offerteservice is gratis én vrijblijvend: je zit nergens aan vast!

Gratis zonnepanelen offertes vergelijken!