Zonnepanelen 400 Wp: alle info & prijzen 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Zonnepanelen 400 Wp

Zonnepanelen van 400 Wp laten plaatsen?

Zonnepanelen van 400 Wp zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst gekomen. Het zijn op dit moment panelen met het hoogste vermogen! Hiermee kun je dus heel veel energie opwekken. Handig als je een groot huishouden hebt of regelmatig een elektrische auto moet opladen.

Start een gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je over de voor- en nadelen, afmeting en prijs van 400 Wp zonnepanelen. Ook gaan we in op de kosten en leggen we uit in welke situaties zonnepanelen van 400 Wp een goede keuze zijn.


Zonnepanelen 400 Wp: samenvatting

 • 400 Wp zonnepanelen zijn nieuw op de markt en hebben het hoogst haalbare vermogen.
 • Panelen van 400 Wp kosten tussen de €350,- tot €420,- per paneel, exclusief montage.
 • Ze hebben een afmeting van ongeveer 2 m² (2m x 1m) en zijn verkrijgbaar in een diepzwarte of blauwe kleur.
 • 400 Wp zonnepanelen zijn een goede keuze als je veel energie gebruikt of als je maar beperkte ruimte op het dak hebt.

De voor- en nadelen van 400 Wp zonnepanelen

 • 400 Wp zonnepanelen zijn panelen met het hoogste vermogen op de markt. Hiermee kun je meer energie opwekken.
 • Minder ruimte nodig, omdat je minder panelen hoeft aan te schaffen voor een hogere energieopbrengst.
 • Minder zonnepanelen op het dak zorgt voor een strakkere uitstraling.
 • Hogere aanschafkosten, omdat de prijs van een zonnepaneel van 400 Wp hoger ligt dan alternatieven met een lager vermogen.
 • Als je dak niet in de goede richting ligt of als er te veel schaduw op het dak valt, kunnen panelen van 400 Wp niet de goede keuze zijn, omdat je ze dan niet optimaal zou benutten.
 • Het hogere vermogen brengt ook een hoger gewicht met zich mee, daardoor is niet elke dakconstructie sterk genoeg.

400 wp zonnepanelen

Eigenschappen van 400 Wp zonnepanelen

Op dit moment zijn zonnepanelen van 400 Wp de beste panelen die je kunt krijgen. Maar hoe groot zijn ze precies en hoe zien ze eruit? Hieronder gaan we kort in op de belangrijkste eigenschappen van de 400 Wp zonnepanelen.

1. Afmeting zonnepaneel 400 Wp

Zonnepanelen met een hoog vermogen zijn vaak iets groter qua formaat. De afmeting van een zonnepaneel van 400 Wp is gemiddeld 1 meter breed en 2 meter lang. Het gemiddelde oppervlak is 2 m². Deze afmeting is iets groter dan alternatieven, maar daar staat tegenover dat je ook minder panelen nodig hebt voor dezelfde energieopbrengst. Houd er wel rekening mee dat dit per merk en model kan verschillen!

  Lengte (cm) Breedte (cm) Dikte (cm) Gewicht (kg)
400 Wp zonnepaneel 170,8 113,4 0,3 20

2. Welke merken bieden 400 Wp panelen aan?

Omdat zonnepanelen van 400 Wp relatief nieuw is, zal niet elk merk ze aanbieden. Op dit moment kun je terecht bij onder andere de volgende merken voor een zonnepaneel van 400 Wp:

 • LG Solar
 • SunPower
 • Trina Solar
 • Canadian Solar
 • Jinko Solar

3. In welke kleuren zijn ze beschikbaar?

Zonnepanelen van 400 Wp worden gemaakt van de nieuwste technieken, en daardoor wordt er ook aandacht besteed aan het uiterlijk. Je kunt 400 Wp zonnepanelen kopen in twee kleuren.

 • Blauw: dit zijn polykristallijne zonnepanelen en vaak iets goedkoper. Ze worden bij particulieren steeds minder gebruikt, maar voor bedrijven worden ze nog wel heel veel gebruikt.
 • Zwart: dit zijn de monokristallijne zonnepanelen. Veel mensen vinden de diepzwarte kleur een stuk mooier en daarom worden deze het vaakst gebruikt bij particulieren.

4. Wat is de garantie van 400 Wp panelen?

De garantie die je krijgt hangt voornamelijk af van het merk van de panelen. Gemiddeld profiteer je van 10 tot 25 jaar productgarantie! Voor veel merken is bovendien een aparte vermogensgarantie. Dat betekent dat als jouw panelen binnen een bepaalde tijd niet meer het beoogde vermogen behalen, dat dit gewoon onder de garantie valt. Dit verschilt per merk: bij LG hebben ze bijvoorbeeld een vermogensgarantie van 25 jaar op 91% van het oorspronkelijke rendement!

Wat kosten 400 Wp zonnepanelen?

De prijs van 400 Wp zonnepanelen begint vanaf €350,- tot €370,- per paneel. Dit zijn de prijzen zonder montagekosten, het tarief van de installateur komt daar dus nog overheen. Dit is ook de prijs voor zonnepanelen uit Tier 3. Dit zijn de goedkoopste omdat het om startende, vaak onbekende merken gaat die nog geen naam voor zichzelf hebben gebouwd. Zonnepanelen van 400 Wp in Tier 1 kosten ongeveer €400,- tot €420,- per paneel. Dit zijn de bekende en betrouwbare merken die ook een uitstekende garantie bieden.

Zonnepanelen 400 Wp prijs 2024

Welke Tier? Prijs per zonnepaneel (exclusief montage) Prijs per zonnepaneel (inclusief montage)
Tier 1 €400,- tot €420,- €550,- tot €600,-
Tier 2 €380,- tot €390,- €500,- tot €575,-
Tier 3 €350,- tot €370,- €475,- tot €525,-

Besparen op zonnepanelen van 400 Wp?

Vergelijk gratis meerdere offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Hoeveel zonnepanelen van 400 Wp heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen van 400 Wp je nodig hebt, hangt vooral af van je energieverbruik per jaar. Omdat zonnepanelen in de praktijk bijna nooit hun optimale vermogen behalen, raden we aan om te kiezen voor iets meer vermogen op het dak dan je jaarlijks opbrengt. Dus stel je gebruikt jaarlijks 3.000 kWh aan elektriciteit. Kies dan voor een set zonnepanelen van minimaal 4.200 Wp. Bij panelen van 400 Wp heb je dan voldoende aan 11 zonnepanelen!

Aantal personen in het gezin Energieverbruik gezin (per jaar) Aanbevolen vermogen (Wp) Aantal panelen nodig (bij 400 Wp per paneel)
1-2 2000 kWh 2800 Wp 7
2-3 3000 kWh 4200 Wp 11
3-4 4000 kWh 5600 Wp 14
4-5 5000 kWh 7000 Wp 18

Wanneer zijn 400 Wp zonnepanelen een goede keuze?

Twijfel je over zonnepanelen van 400 Wp? Deze zijn een goede keuze wanneer je:

 • beperkte dakruimte hebt. Je hebt namelijk minder panelen nodig voor een hogere energieopbrengst!
 • een hogere energiebehoefte hebt. Bijvoorbeeld als je een groot huishouden hebt of als je af en toe een elektrische auto wilt opladen.
 • niet het hele dak vol wilt leggen en een strak en moderne uitstraling wilt. Zonnepanelen van 400 Wp zijn relatief nieuw en hebben daardoor ook de strakste uitstraling.
 • de zonnepanelen het liefst zo snel mogelijk terugverdient!

Wat zijn de alternatieven voor een zonnepaneel van 400 Wp?

Niet voor iedereen zijn 400 Wp de beste zonnepanelen. Als je een klein huishouden hebt is het slimmer om te kiezen voor iets minder grote panelen. Over een paar jaar kun je je extra stroom niet meer terugleveren en zonder thuisbatterij haal je dan niet het optimale energieverbruik uit je zonnepanelen. Een goed alternatief zijn dan panelen van 300 Wp of 200 Wp.

Besparen op 400 Wp panelen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij zonnepanelen kopen binnenkort? Schakel dan zeker de hulp in van een ervaren installateur. Deze helpt met het bepalen van het juiste vermogen, of dat nou 400 Wp is of 250 Wp. Je weet zeker dat je panelen genoeg energie opwekken, maar niet té veel. Op zoek naar een installateur?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Maak gratis gebruik van onze offerteservice om een ervaren installateur bij jou in de buurt te vinden. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! En geen zorgen: want de offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen: je zit dus nergens aan vast!

Gratis zonnepanelen offertes vergelijken!