Home » Beste zonnepanelen » LG zonnepanelen

LG zonnepanelen 2024: afmetingen, prijs en eigenschappen

Leer alles wat je moet weten over LG zonnepanelen aan de hand van onze uitgebreide beoordeling. Inzicht in de voor- en nadelen, prijzen, specificaties, modellen en garantie.

Gratis - Vrijblijvend

LG zonnepanelen

LG zonnepanelen staan voor innovatie en efficiëntie. Deze krachtige panelen staan voor de belofte voor een schonere en slimmere energietoekomst, en bieden talloze voordelen die verder reiken dan alleen besparing op je energierekening.

Op deze pagina lees je alles over LG zonnepanelen. Van kenmerken, tot eigenschappen, kosten en de meest voorkomende modellen. We sluiten af met enkele veelgestelde vragen.


Belangrijkste informatie over LG zonnepanelen

 • LG zonnepanelen onderscheiden zich door uitmuntende kenmerken en betrouwbare eigenschappen voor efficiënte energieopwekking, ondersteund door garanties variërend van 10 tot 40 jaar voor langdurige duurzaamheid en prestaties.
 • Er zijn diverse LG zonnepaneel modellen, waardoor exacte prijzen variëren, maar over het algemeen kosten LG zonnepanelen tussen €180,- en €425,-. Voor de NeON-serie geldt bijvoorbeeld dat het populaire LN NeON R model tussen €350,- en €400,- kost, terwijl de geavanceerdere LN NeON R Prime tussen €375,- en €425,- geprijsd is. Als betaalbaar alternatief biedt de LN NeON 2 een prijsklasse van €255,- tot €370,-, waarbij kwaliteit behouden blijft.
 • De krachtige LG NeON R Ace tilt zonne-energie naar nieuwe hoogten, met afmetingen van 1.740 x 1.042 x 40 mm, een garantie van 25 jaar, en een indrukwekkende module-efficiëntie van 22,1% (400 W).
 • De betrouwbare LG NeON 2 biedt duurzaamheid en efficiëntie met afmetingen van 1.700 x 1.016 x 40 mm, een 25-jarige garantie en een module-efficiëntie van 20,6% (355 W).
 • De stijlvolle LG Mono X PLUS met afmetingen van 2.115 x 1.052 x 40 mm, een 15-jarige productgarantie en een module-efficiëntie van 19,8% (370 W) duurzame prestaties biedt.
 • LG staat bekend om zijn hoogwaardige elektronica, inclusief zonnepanelen, die betrouwbare prestaties en een stabiele energieopbrengst bieden gedurende vele jaren. Met een uitgebreide garantie van gemiddeld 25 jaar, variërend van 10 tot 40 jaar, kan je lang genieten van je zonnepanelen.

Kenmerken zonnepanelen LG

LG zonnepanelen staan bekend om hun uitstekende kenmerken en eigenschappen die bijdragen aan een efficiënte en betrouwbare energieopwekking. Met een garantie tijd variërend van 10 tot 40 jaar, bieden LG zonnepanelen duurzaamheid en prestaties die lang meegaan. Hier zijn enkele van de opvallende kenmerken van verschillende LG zonnepaneel modellen:

 • Efficiëntie en vermogen: LG zonnepanelen zijn ontworpen met geavanceerde monokristallijne technologieën die hoge efficiëntie niveaus leveren. Met vermogens variërend van 260 Wp tot 375 Wp, kun je rekenen op consistente en krachtige energieopwekking.
 • Afmetingen en ontwerp: de zonnepaneel modellen variëren in afmetingen, maar ze zijn allemaal ontworpen met precisie en vakmanschap. Met afmetingen van 1000 x 1640 mm of 1640 x 1000 mm passen ze gemakkelijk in diverse installatie omgevingen.
 • Capaciteit en cellen: de panelen bevatten 60 cellen en bieden een indrukwekkende capaciteit per vierkante meter. Met een vermogensdichtheid van 158.54 tot 228.66 W/m², halen ze het maximale uit zonlicht en transformeren ze het in bruikbare elektriciteit.
 • Efficiëntie: LG zonnepanelen onderscheiden zich door hun hoge efficiëntie, variërend van 15.90% tot 22.90%. Dit betekent dat ze een groot deel van het zonlicht omzetten in elektriciteit, waardoor je kunt profiteren van een hogere energieopbrengst.
 • Innovatieve technologieën: sommige LG modellen, zoals de “Neon BiFacial” serie, maken gebruik van bifaciale technologie waardoor ze zowel aan de voor- als achterkant zonlicht kunnen absorberen, wat de opbrengst nog verder kan verhogen.

Duurzaamheid en garantie: met garantie tijden variërend van 10 tot 40 jaar, bieden LG zonnepanelen een langdurige betrouwbaarheid en gemoedsrust. Dit toont het vertrouwen van LG in de kwaliteit van hun producten en hun toewijding aan klanttevredenheid.

LG heeft aangekondigd te stoppen met het produceren van LG solar-producten in de nabije toekomst. De LG solar-producten zullen nog voor een tijdje worden geproduceerd en beschikbaar zijn. De garantie op LG zonnepanelen zal volledig worden nagekomen.

LG zonnepanelen prijs

Er zijn veel verschillende soorten modellen zonnepanelen van LG, dit maakt het lastig om alle prijzen te benoemen. Gemiddeld kosten de zonnepanelen van LG tussen de €180,- en €425,-. Om je toch een beeld te geven van de kosten, nemen we een kijkje naar de NeON-serie van LG.

De LG NeON-serie heeft diverse hoogwaardige zonnepanelen die geschikt zijn voor verschillende budgetten. Het populairste model, de LN NeON R, is beschikbaar in de prijsklasse van €350,- tot €400,- en staat bekend om zijn uitstekende prestaties en efficiëntie. Voor een iets hogere investering, variërend van €375,- tot €425,-, is de LN NeON R Prime verkrijgbaar, die extra functies en verbeterde prestaties biedt ten opzichte van het basismodel.

Voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare optie zonder concessies te doen aan kwaliteit, is de LG NeON 2 beschikbaar tegen een prijs tussen €255,- en €370,-. Dit model is ontworpen om betrouwbare prestaties te leveren en is een populaire keuze onder huiseigenaren en bedrijven.

Hieronder vind je de prijzen terug van de diverse modellen zonnepanelen. Nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten voor een zonnepaneleninstallatie? Die informatie lees je op onze pagina over de kosten van zonnepanelen.

LG zonnepanelen prijzen 2024

Model Vermogen Kosten*
LN NeON R 400 Wp €350,- tot €400,-
LN NeON R Prime 360 Wp €375,- tot €425,-
LG NeON 2 340 Wp €255,- tot €370,-
LN NeON 2 black 355 Wp €255,- tot €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die kunnen verschillen per winkel.

LG Solar: de meest gekozen modellen

Hieronder lees je meer over de drie meest gekozen modellen: de LG NeON R Ace, LG NeON 2 en de LG Mono X Plus.

LG NeON R Ace

Een opvallende ster in het LG assortiment is de LG NeON R Ace. Met afmetingen van 1.740 x 1.042 x 40 mm en een gewicht van 22,3 kg, biedt dit zonnepaneel een krachtige prestatie. Met een productgarantie van 25 jaar en een indrukwekkende module-efficiëntie van 22,1% (400 W), tilt de NeON R Ace de lat voor zonne-energie naar nieuwe hoogten. Met 30 draden voorbelasting en 5.400 pA terugladen, verzekert dit paneel een consistente en betrouwbare stroomopwekking gedurende vele jaren. Dit is dan ook een van de beste zonnepanelen op de markt.

LG NeON 2

Een ander paradepaardje is de LG NeON 2. Met afmetingen van 1.700 x 1.016 x 40 mm en een garantie van 25 jaar, combineert dit paneel duurzaamheid met efficiëntie. De module-efficiëntie van 20,6% (355 W) maakt de NeON 2 tot een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar indrukwekkende prestaties op de lange termijn. Met 12 draden voorbelasting en 5.400 pA terugladen, is dit paneel een betrouwbare krachtbron voor je energiebehoefte.

LG Mono X PLUS

De LG Mono X PLUS biedt ook opmerkelijke eigenschappen. Met afmetingen van 2.115 x 1.052 x 40 mm en een gewicht van 19,4 kg, combineert dit paneel stijl met substantie. Met een productgarantie van 15 jaar en een module-efficiëntie van 19,8% (370 W) biedt de Mono X PLUS een betrouwbare bron van zonne-energie. Met 5.400 pA voorbelasting en 3.000 pA terugladen, levert dit paneel duurzame prestaties voor een duurzamere toekomst.

LG zonnepanelen garantie

Wanneer je investeert in LG zonnepanelen, kun je gerust zijn met een lange garantieperiode. Deze garantie strekt zich uit over een termijn van 10 tot 40 jaar, met een gemiddelde garantiedekking van 25 jaar. Dit betekent dat je decennialang zorgeloos kunt profiteren van duurzame energie, terwijl je tegelijkertijd kunt vertrouwen op de duurzaamheid en prestaties van je LG zonnepanelen.

LG Solar panelen kopen: is dat een goed idee?

Overweeg je LG Solar panelen aan te schaffen? Hier zijn enkele redenen waarom dit een slimme keuze kan zijn:

Voordelen LG panelen

 • Betrouwbaarheid en prestaties: LG staat bekend om zijn hoogwaardige elektronica, en dat geldt ook voor hun zonnepanelen. Met LG solar panelen kun je rekenen op betrouwbare prestaties en een stabiele energieopbrengst gedurende vele jaren.
 • Uitgebreide garantie: zoals eerder genoemd, biedt LG een indrukwekkende garantiedekking van gemiddeld 25 jaar, met variaties van 10 tot 40 jaar. Dit toont het vertrouwen van LG in de duurzaamheid van hun producten.
 • Hoogwaardige efficiëntie: LG zonnepanelen behoren tot de meest efficiënte op de markt, met modellen zoals de NeON R Ace, NeON 2 en Mono X PLUS die efficiëntie percentages bereiken tot wel 22,1%. Dit betekent dat je meer energie kunt opwekken met minder panelen, waardoor je ruimte bespaart op je dak.
 • Aandacht voor duurzaamheid: als toonaangevend bedrijf hecht LG veel waarde aan duurzaamheid. Door te investeren in LG zonnepanelen draag je bij aan een groenere toekomst en verminder je je ecologische voetafdruk.

Nadelen LG zonnepanelen

 • Gestopt met productie zonnepanelen: LG is gestopt met de productie van eigen zonnepanelen. Dit is jammer, want de zonnepanelen van LG behoren nog steeds tot de beste zonnepanelen op het moment. Dit maakt het verkrijgen van bepaalde modellen lastiger.
 • Hogere prijzen: door het stoppen van eigen productie liggen de kosten van de zonnepanelen hoger dan gemiddeld.

In de onderstaande tabel vind je verschillende modellen van LG, met de bijbehorende specificaties, zoals de afmetingen of het vermogen van de zonnepanelen.

Specificaties LG panelen

Model Vermogen Soort zonnepaneel Afmetingen in mm Efficiëntie Capaciteit
LG290N1C-B3 290 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 17.70% 176.83 W/m²
LG295N1C-B3 295 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 18.00% 179.88 W/m²
LG300N1C-B3 300 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 18.30% 182.93 W/m²
LG305N1C-B3 305 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 18.60% 185.98 W/m²
LG265S1C-B3 265 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 16.20% 161.59 W/m²
LG270S1C-B3 270 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 16.50% 164.63 W/m²
LG275S1C-B3 275 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 16.80% 167.68 W/m²
LG280S1C-B3 280 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 17.10% 170.73 W/m²
LG260S1K-B3 260 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 15.90% 158.54 W/m²
LG265S1K-B3 265 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 16.20% 161.59 W/m²
LG270S1K-B3 270 Wp Monokristallijn 1000 x 1640 16.50% 164.63 W/m²
Neon 2 305 305 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 18.60% 185.98 W/m²
Neon 2 310 310 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 18.90% 189.02 W/m²
Neon 2 315 315 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 19.20% 192.07 W/m²
Neon 2 320 320 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 19.50% 195.12 W/m²
Neon 2 Black 300 300 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 18.30% 182.93 W/m²
Neon BiFacial 300 300 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 18.30% 182.93 W/m²
Neon BiFacial 330 330 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 20.10% 201.22 W/m²
Neon BiFacial 360 360 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 22.00% 219.51 W/m²
Neon BiFacial 375 375 Wp Monokristallijn 1640 x 1000 22.90% 228.66 W/m²
LG365Q1C-A5 365 Wp Monokristallijn 1700 x 1016 21.10% 211.32 W/m²

LG zonnepanelen kopen? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een installateur voor het plaatsen van je LG Zonnepanelen? Zonnepanelen-Expres helpt je! Vergelijk gratis offertes zonder verplichtingen via onze offerteservice. Na de aanvraag ontvang je enkele offertes op maat van installateurs in je regio. Je kiest zelf voor de installateur die het beste aansluit bij je wensen.


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken


Veelgestelde vragen over LG zonnepanelen

Hieronder lees je enkele veelgestelde vragen, met antwoord, over LG zonnepanelen.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van LG zonnepanelen?

De afmetingen van LG zonnepanelen variëren afhankelijk van het model. Over het algemeen liggen de afmetingen rond de 1.700-2.115 mm in lengte, 1.016-1.052 mm in breedte en 40 mm in dikte.

Wat is de prijs van 400 Wp LG zonnepanelen?

De prijs van 400 Wp LG zonnepanelen is gemiddeld €350,- tot €400,-. De prijs kan lager uitvallen bij minder moderne modellen, of juist hoger bij nieuwe moderne modellen.

Heeft LG ook een thuisbatterij?

Ja, LG biedt ook thuisbatterij oplossingen die je kunnen helpen om de energie die je zonnepanelen produceren op te slaan voor later gebruik. Dit stelt je in staat om te profiteren van zonne-energie, zelfs wanneer de zon niet schijnt.

Waar worden de zonnepanelen van LG geproduceerd?

De zonnepanelen van LG worden geproduceerd in verschillende fabrieken over de hele wereld. LG heeft productiefaciliteiten in landen zoals Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten, die allemaal bijdragen aan de productie van hoogwaardige zonnepanelen.

Waarom stopt LG met het produceren van zonnepanelen?

LG heeft aangekondigd te stoppen met de productie op LG solar-producten. Deze beslissing is genomen omdat LG wil innoveren in andere bedrijfstakken van het bedrijf.