Home » Beste zonnepanelen » Trina Solar zonnepanelen

Trina Solar zonnepanelen review 2024: afmetingen, prijs en eigenschappen

Leer alles wat je moet weten over Trina Solar zonnepanelen aan de hand van onze uitgebreide beoordeling. Inzicht in de voor- en nadelen, prijzen, specificaties, modellen en garantie.

Gratis - Vrijblijvend

Trina Solar zonnepanelen

Trina Solar zonnepanelen hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Deze panelen staan bekend om hun uitstekende prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid.

Op deze pagina gaan we dieper in op de kenmerken, prijzen en eigenschappen van Trina Solar zonnepanelen, en bekijken we of het kopen van deze panelen een goed idee is voor je huis of bedrijf.


Belangrijkste informatie over Trina Solar zonnepanelen

 • Trina Solar staat bekend om zonnepanelen te produceren van hoogwaardige kwaliteit, betaalbaar zijn en die een hoog rendement behalen. Hiermee behoren ze tot de beste zonnepanelen van 2024.
 • Enkele populaire series zonnepanelen van Trina Solar zijn Honey, DuoMax en Vertex.
 • Trina Solar zonnepanelen hebben een gemiddeld rendement tussen de 14,6% en 18%.
 • De prijs van Trina Solar panelen liggen gemiddeld tussen de €120,- en €155,-.
 • De gemiddelde garantietijd van Trina Solar zonnepanelen is tien jaar.
 • Het populairste model in 2024 is de Trina Solar 390 Wp Full Black.

Kenmerken zonnepanelen Trina Solar

Trina Solar zonnepanelen worden geproduceerd door Trina Solar, een gerenommeerd Chinees bedrijf dat zich toelegt op de productie van hoogwaardige zonne-energieproducten. Deze panelen onderscheiden zich door hun monokristallijne en polykristallijne varianten, wat verschillende voordelen met zich meebrengt.

 • Hoogwaardige kwaliteit: Trina Solar staat bekend om de productie van zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf voert strenge kwaliteitscontroles uit gedurende het volledige productieproces, wat resulteert in betrouwbare en duurzame zonnepanelen.
 • Competitieve prijsstelling: Trina Solar biedt zonnepanelen aan tegen concurrerende prijzen, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed scala aan budgetten. Dit maakt zonne-energie betaalbaar en aantrekkelijk voor huiseigenaren en bedrijven.
 • Hoog rendement: de zonnepanelen van Trina Solar behoren tot de meest efficiënte op de markt. Met efficiëntiepercentages variërend van ongeveer 14,60% tot 18,00%, kunnen ze meer elektriciteit genereren per vierkante meter zonnepaneel, waardoor ze een slimme keuze zijn voor maximale energieopwekking.
 • Productieproces in eigen beheer: Trina Solar is een van de weinige fabrikanten die het volledige productieproces van zonnepanelen zelf uitvoert, van begin tot eind.
 • Wereldwijde aanwezigheid: met meer dan 20 kantoren over de hele wereld en een personeelsbestand van meer dan 14.000 werknemers, heeft Trina Solar een indrukwekkende wereldwijde aanwezigheid opgebouwd.
 • Strenge kwaliteitscontrole: het bedrijf staat bekend om zijn rigoureuze kwaliteitscontroleprocedures. Elk aspect van de productie wordt zorgvuldig getest en gecontroleerd, wat resulteert in hoogwaardige en betrouwbare zonnepanelen.
 • Toonaangevende certificeringen: Trina Solar heeft belangrijke certificeringen behaald, waaronder TUV en MCS, die de betrouwbaarheid en veiligheid van hun producten bevestigen.

Over Trina Solar

In 1997 is Trina Solar opgericht in China en heeft sindsdien een indrukwekkende positie verworven als een van ‘s werelds grootste producenten van zonnepanelen. Dit bedrijf onderscheidt zich door het feit dat ze het volledige productieproces van zonnepanelen in eigen beheer hebben. Met meer dan 20 kantoren verspreid over de hele wereld en een personeelsbestand van meer dan 14.000 werknemers, heeft Trina Solar een aanzienlijke wereldwijde aanwezigheid.


Trina Solar zonnepanelen prijs

De prijzen van Trina Solar zonnepanelen variëren afhankelijk van het specifieke model en de specificaties. Zo kost de Trina Solar 325 Wp Full Black gemiddeld €120,- per stuk. Voor degenen die op zoek zijn naar een krachtigere optie, is de Trina Solar 375 Wp Mono Black beschikbaar tegen een prijs van ongeveer €125,- per stuk. Voor een zonnepaneel met een combinatie van stijl en prestaties, overweeg de Trina Solar 400 Wp Black White, die gemiddeld wordt geprijsd op ongeveer €155,- per stuk. Een andere populaire keuze is de Trina Solar 385 Wp All Black, beschikbaar voor ongeveer €149,- per stuk. En voor degenen die streven naar maximale energieopbrengst, is er de Trina Solar 390 Wp All Black, met een prijs van ongeveer €155,- per stuk.

Let wel op dat dit alleen de kosten van de panelen zijn, en niet een gehele installatie. Benieuwd naar de totale kosten? Die lees je op de pagina over de kosten van zonnepanelen.

Trina Solar zonnepanelen prijzen 2024

Model Gemiddelde prijs*
Trina Solar 325 Wp full black €120,- per stuk
Trina Solar 375 Wp Mono Black €125,- per stuk
Trina Solar 400 Wp black White €155,- per stuk
Trina Solar 385 Wp All Black €149,- per stuk
Trina solar 390 Wp All Black €155,- per stuk

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven.

Trina Solar: de populairste panelen

Het populairste model van Trina Solar is de Trina Solar 390 Wp Full Black. De populairste series panelen van Trina Solar zijn de Honey, Vertex en Duomax-series. Hieronder lees je meer over deze modellen en series.

Trina Solar 390 Wp Full Black

Het Trina Solar 390 Wp Full Black zonnepaneel is een indrukwekkende keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige esthetiek en uitstekende prestaties. Met een vermogen van 390 Watt piek (Wp) biedt dit paneel aanzienlijke stroomopwekking. Het Full Black ontwerp zorgt voor een strakke, moderne uitstraling die goed integreert met diverse architecturale stijlen. Dit paneel maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de efficiëntie te optimaliseren en zonne-energie op te wekken met maximale kracht.

Honey

Het Trina Solar Honey-assortiment is altijd al populair geweest vanwege de uitstekende balans tussen kwaliteit, prestaties en waarde. De nieuwe Honey M-reeks, gebaseerd op monokristallijne cellen, tilt de efficiëntie naar een hoger niveau door het gebruik van halfgesneden PERC-cellen met 9 busbars (MBB). Deze zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen, variërend van 330W tot 380W, en bieden consistente prestaties. De zwarte variant van de Honey M-serie heeft een strak, volledig zwart ontwerp met een zwarte achterplaat, wat bijdraagt aan de visuele aantrekkingskracht van deze panelen.

Vertex

Trina Solar heeft de lat hoog gelegd met zijn Vertex-serie zonnepanelen. Deze panelen behoren tot de krachtigste op de markt. Het Vertex-paneel, geïntroduceerd in 2020 met een vermogen van 515,8W, werd al snel opgevolgd door een nog krachtiger 660W Vertex-paneel. In maart 2021 bracht Trina zelfs het 670W Vertex-paneel uit, met een indrukwekkende efficiëntie van 21,6%. Deze panelen zijn ideaal voor grootschalige toepassingen en bieden een uitstekende oplossing voor projecten waar hoge vermogensopwekking vereist is.

Trina Solar Duomax

Het Trina Solar Duomax zonnepaneel is een innovatief bifaciaal paneel dat zonlicht aan beide zijden kan opvangen. Hierdoor kan het extra energie genereren door reflecties, wat bijzonder effectief is op locaties met veel zonlicht en reflecterende oppervlakken zoals sneeuw of water. Dit zorgt voor een hogere opbrengst en maakt het Duomax-paneel ideaal voor situaties waar maximale energieopwekking essentieel is. De technologie achter dit paneel maakt het een slimme keuze voor duurzame energieprojecten die streven naar optimale efficiëntie.

Trina Solar Zonnepanelen kopen: is dat een goed idee?

Nu je meer weet over de kenmerken, prijzen en eigenschappen van Trina Solar zonnepanelen, laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen van het kopen van deze panelen.

Voordelen Trina Solar panelen:

 • Hoge efficiëntie: trina Solar zonnepanelen behoren tot de meest efficiënte op de markt, wat betekent dat je meer energie kunt opwekken met minder panelen.
 • Duurzaamheid: met een garantie van 10 jaar ben je verzekerd van duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • Betaalbaarheid: de prijzen van Trina Solar zonnepanelen zijn concurrerend, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed scala aan budgetten.
 • Keuze uit Mmdellen: trina Solar biedt een breed scala aan modellen, zodat je het beste paneel kunt kiezen dat past bij jouw behoeften en ruimte.
 • Populaire keuze: omdat Trina Solar een veelgekozen merk is, kun je profiteren van ervaringen en reviews van andere tevreden klanten.

Nadelen Trina Solar panelen:

 • Standaardafmetingen: de standaardafmetingen van Trina Solar zonnepanelen kunnen mogelijk niet perfect passen op alle daken, wat kan leiden tot inefficiënt gebruik van ruimte.
 • Installatiekosten: naast de kosten van de panelen zelf, kunnen installatiekosten aanzienlijk bijdragen aan de totale investering.
 • Onderhoud: hoewel Trina Solar panelen duurzaam zijn, vereisen ze nog steeds periodiek onderhoud om optimale prestaties te behoud.

Trina Solar kwaliteit

Trina Solar heeft een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare producent van zonnepanelen. Hun panelen worden regelmatig aangemerkt als ‘Top performers’ in het jaarlijkse Betrouwbaarheidsrapport voor PV-modules, uitgegeven door PVEL (DNV-GL), een toonaangevend Duits testinstituut. Hoewel ze niet altijd de absolute top bereiken, behoren ze consistent tot de best presterende panelen zonder ernstige degradatie of defecten te vertonen.

PVEL staat wereldwijd hoog aangeschreven als een onafhankelijke autoriteit op het gebied van zonne-PV-tests, wat het vertrouwen in de langetermijnprestaties en betrouwbaarheid van Trina Solar-modules versterkt. Het is waar dat Trina Solar in het verleden te maken heeft gehad met kwaliteitsproblemen, met name gerelateerd aan achterplaatdegradatie en falen. Dit deed zich vooral voor bij panelen verkocht tussen 2011 en 2014, maar recente panelen hebben geen vergelijkbare problemen gemeld.

De kwaliteit van Trina Solar zonnepanelen wordt ondersteund door hun jarenlange ervaring en toewijding aan innovatie. Ze hebben een sterke aanwezigheid in de zonne-energie-industrie en hebben talloze projecten over de hele wereld geïmplementeerd. De combinatie van geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen resulteert in betrouwbare en efficiënte zonnepanelen.

Garantie op de panelen

Trina Solar biedt een garantie van 10 jaar op al hun zonnepanelen. Dit toont het vertrouwen van het bedrijf in de duurzaamheid van hun producten. Bovendien bieden ze ook een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar, wat betekent dat je gedurende deze periode kunt rekenen op een bepaald vermogensniveau van je panelen.


Productie van de Trina Solar panelen

In de onderstaande video kan je productie van Trina Solar panelen bekijken.


Specificaties Trina Solar zonnepanelen

In de onderstaande tabel vind je verschillende modellen van Trina Solar, met de bijbehorende specificaties, zoals de afmetingen of het vermogen van de zonnepanelen.

Model Vermogen Soort paneel Afmetingen in m Efficiëntie Capaciteit Garantie
TSM-210 DC80.08 210 Wp Monokristallijn 809 x 1581 16.40% 164.19 W/m2 10 jaar
TSM-215 DC80.08 215 Wp Monokristallijn 809 x 1581 16.80% 168.10 W/m2 10 jaar
TSM-195 DC/DA80.08 195 Wp Monokristallijn 809 x 1581 15.20% 152.46 W/m2 10 jaar
TSM-200 DC/DA80.08 200 Wp Monokristallijn 809 x 1581 15.60% 156.37 W/m2 10 jaar
TSM-205 DC/DA80.08 205 Wp Monokristallijn 809 x 1581 16.00% 160.28 W/m2 10 jaar
TSM-210 DC/DA80.08 210 Wp Monokristallijn 809 x 1581 16.40% 164.19 W/m2 10 jaar
TSM-260 DC05A.08 260 Wp Monokristallijn 992 x 1650 15.90% 158.85 W/m2 10 jaar
TSM-265 DC05A.08 265 Wp Monokristallijn 992 x 1650 16.20% 161.90 W/m2 10 jaar
TSM-270 DC05A.08 270 Wp Monokristallijn 992 x 1650 16.50% 164.96 W/m2 10 jaar
TSM-260 DC05A.05 260 Wp Monokristallijn 992 x 1650 15.90% 158.85 W/m2 10 jaar
TSM-265 DC05A.05 265 Wp Monokristallijn 992 x 1650 16.20% 161.90 W/m2 10 jaar
TSM-245 PDG5 245 Wp Polykristallijn 997 x 1685 14.60% 145.84 W/m2 10 jaar
TSM-250 PDG5 250 Wp Polykristallijn 997 x 1685 14.90% 148.81 W/m2 10 jaar
TSM-255 PDG5 255 Wp Polykristallijn 997 x 1685 15.20% 151.79 W/m2 10 jaar
TSM-290 PC14 290 Wp Polykristallijn 992 x 1956 14.90% 149.46 W/m2 10 jaar
TSM-295 PC14 295 Wp Polykristallijn 992 x 1956 15.20% 152.03 W/m2 10 jaar
TSM-300 PC14 300 Wp Polykristallijn 992 x 1956 15.50% 154.61 W/m2 10 jaar
TSM-305 PC14 305 Wp Polykristallijn 992 x 1956 15.70% 157.19 W/m2 10 jaar
TSM-310 PC14 310 Wp Polykristallijn 992 x 1956 16.00% 159.76 W/m2 10 jaar
TSM-250 PC05A 250 Wp Polykristallijn 992 x 1650 15.30% 152.74 W/m2 10 jaar
TSM-255 PC05A 255 Wp Polykristallijn 992 x 1650 15.60% 155.79 W/m2 10 jaar
TSM-260 PC05A 260 Wp Polykristallijn 992 x 1650 15.90% 158.85 W/m2 10 jaar
TSM-250 PC/PA05A 250 Wp Polykristallijn 992 x 1650 15.30% 152.74 W/m2 10 jaar
TSM-255 PC/PA05A 255 Wp Polykristallijn 992 x 1650 15.60% 155.79 W/m2 10 jaar
TSM-260 PC/PA05A 260 Wp Polykristallijn 992 x 1650 15.90% 158.85 W/m2 10 jaar
72-cell Duomax-320 320 Wp Polykristallijn 1978 x 992 16.30% 163.08 W/m2 10 jaar
72-cell Duomax-325 325 Wp Polykristallijn 1978 x 992 16.60% 165.63 W/m2 10 jaar
72-cell Duomax-330 330 Wp Polykristallijn 1978 x 992 16.80% 168.18 W/m2 10 jaar
72-cell Duomax-335 335 Wp Polykristallijn 1978 x 992 17.10% 170.73 W/m2 10 jaar
72-cell Duomax-340 340 Wp Polykristallijn 1978 x 992 17.30% 173.28 W/m2 10 jaar
TSM-295DD05A.08 295 Wp Monokristallijn 1650 x 992 18.00% 180.23 W/m2 10 jaar

Trina Solar zonnepanelen kopen? Vergelijk gratis offertes!

Als je overweegt Trina Solar zonnepanelen te kopen, is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken om de beste deal te krijgen. Via de gratis en vrijblijvende offertedienst op Zonnepanelen-Expres ontvang je diverse offertes op maat van installateurs in je regio. Je kiest zelf voor het beste aanbod.


Gratis zonnepanelen offertes vergelijken


Veelgestelde vragen over Trina Solar panelen

Laten we enkele veelgestelde vragen beantwoorden om je meer inzicht te geven in Trina Solar panelen.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van Trina Solar?

De gemiddelde afmetingen van Trina Solar zonnepanelen zijn ongeveer 992 mm x 1650 mm, maar dit kan variëren afhankelijk van het specifieke model.

Welk paneel van Trina Solar is het populairst?

Trina Solar biedt een breed scala aan panelen, maar enkele van de populairste modellen zijn de Trina Solar 390 Wp Full Black, de Trina Solar Honey en de TSM-310 PC14.

Waar worden de zonnepanelen van Trina Solar geproduceerd?

De panelen van Trina Solar worden geproduceerd in verschillende fabrieken over de hele wereld, waaronder China en de Verenigde Staten.