Zonnepanelen dakkapel

Home » Zonnepanelen plaatsen » Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op dakkapel

Wil je zonnepanelen op je dakkapel laten plaatsen? Een dakkapel zorgt ervoor dat je meer ruimte onder je dak hebt. Wanneer je een dakkapel hebt is het ook mogelijk om hier zonnepanelen op te plaatsen. Mits het dakkapel hier geschikt voor is. Dit is afhankelijk van de grootte van de dakkapel, de draagkracht van de dakkapel en de kwaliteit van de dakbekleding. Nog op zoek naar een vakman?

Start je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk offertes en bespaar! Op deze pagina lees je meer over zonnepanelen op een dakkapel en waar je rekening mee moet houden.

Dakkapel met zonnepanelen, kan dat?

Het is mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op je dakkapel. Je dakkapel moet wel stevig genoeg zijn hiervoor. Vaak is er wel ruimte voor twee tot vier panelen op je dakkapel. Dit is vaak niet genoeg om een heel huishouden van energie te voorzien en daarom kan het slim zijn om zonnepanelen rond je dakkapel te plaatsen. Ook is het een optie om zonnepanelen onder je dakkapel te plaatsen. Lees hieronder meer over de verschillende opties van het plaatsen van zonnepanelen op je dak.

Zonnepanelen boven dakkapel

Zonnepanelen op je dakkapel is een optie wanneer je dakkapel stevig genoeg is. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De staat van de dakkapel is een belangrijk punt. Je moet weten of de constructie berekend is op het gewicht. Wanneer je een nieuwe dakkapel laat plaatsen is het verstandig om aan een vakman mee te geven dat er zonnepanelen op de dakkapel komen te liggen.

Wanneer je een platte dakkapel hebt, komt er nog heel wat gewicht bij vanwege het frame waarin de zonnepanelen worden geplaatst. In dit geval komt er een gewicht van 2000 kg bij. Als je dakkapel hellend is, komt dit gewicht er niet bij.

De dakkapel moet natuurlijk ook groot genoeg zijn. Er moeten wel een aantal panelen op kunnen liggen. Meestal kunnen er 2 tot 4 panelen op een dakkapel liggen.

Zonnepanelen op dakkapel laten installeren?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

Zonnepanelen rond je dakkapel

Op een dakkapel zal je nooit genoeg ruimte hebben om je volledige huishouden van elektriciteit te voorzien. Daarom is het verstandig om zonnepanelen rond je dakkapel te plaatsen. Wanneer je zonnepanelen rond je dakkapel legt, kan het zo zijn dat er op momenten van de dag delen van het dak in de schaduw liggen. Hierdoor brengen je panelen minder energie op. Het is dus goed om van tevoren een goed legplan te laten maken door een zonnepanelen installateur.

Zonnepanelen onder dakkapel

Is het verstandig om zonnepanelen onder je dakkapel te plaatsen wanneer je niet genoeg ruimte hebt op je dakkapel? Dit is een goede optie als er genoeg ruimte is onder je dakkapel. Wel kan je net als bij panelen rond je dakkapel te maken krijgen met schaduwval van de dakkapel. Houdt hier rekening mee.

Dakkapel met geïntegreerde zonnepanelen

Het is ook een optie om zonnepanelen in je dak te integreren. Dit betekent dat de zonnepanelen dienen als dakbedekking. Dit heeft als voordeel dat het er mooi uitziet en de panelen gaan een stuk langer mee. Een dakkapel met geïntegreerde zonnepanelen kost wel iets meer dan het plaatsen van zonnepanelen op je dakkapel, maar het brengt ook veel voordelen met zich mee, zoals een langere levensduur.

Hoeveel zonnepanelen op een dakkapel?

Er kunnen meestal 2 tot 4 panelen op je dakkapel terecht. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de grootte van de dakkapel, de draagkracht en de kwaliteit van de dakbedekking. Lees hier onder meer over deze aspecten.

  • Grootte dakkapel: om zonnepanelen te plaatsen op je dakkapel moet je natuurlijk wel genoeg ruimte hebben. Een paneel heeft een formaat van 100 cm bij 165 cm. Je moet er ook rekening mee houden dat er ruimte moet zijn tussen de panelen en de rand van de dakkapel vanwege de rand.
  • Gewicht en ballast zonnepanelen: de dakkapel moet stevig genoeg zijn voor de panelen en de ballast van de panelen.
  • De dakbedekking: de dakbedekking op een dakkapel bestaat meestal uit bitumen. Bitumen heeft een erg lange levensduur. De dakbedekking moet van goede kwaliteit zijn als er zonnepanelen op komen te liggen.

Zonnepanelen op dakkapel zonder ballast

Wanneer je zonnepanelen plaatst op een hellende dakkapel is het vaak mogelijk om dit zonder ballast te doen. Wanneer de dakkapel plat is moet er vaak extra ballast worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de dakkapel niet wegwaait. De zonnepanelen worden verstevigd zodat ze niet omver kunnen waaien bij een harde windstoot. In totaal kan dat wel zo’n 200 kg extra gewicht zijn.

Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op dakkapel laten installeren? Gratis offertes vergelijken!

Het is mogelijk om zonnepanelen te laten installeren op de dakkapel van je woning. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de grootte van de dakkapel, de dakbedekking en het gewicht en de ballast van de zonepanelen. Ben jij van plan om zonnepanelen te laten installeren op je dakkapel? Zoek dan nu een vakman bij jou in de buurt!

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk offertes opgestuurd, maximaal 5. Kies de zonnepanelen installateur met het beste aanbod om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen! De aanvraag is geheel gratis en zonder verplichtingen, waardoor je nergens aan vast zit!

Gratis offertes vergelijken