Zonnepanelen verzekeren
Home » Zonnepanelen plaatsen » Zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen verzekeren

Wil je zonnepanelen plaatsen of heb je zonnepanelen? Dan kunnen de zonnepanelen beschadigd raken door bijvoorbeeld brand, een hagelbui of een flinke storm. Heb je voor deze schade een extra verzekering nodig? Als je eigenaar bent van de woning vallen de zonnepanelen onder de opstalverzekering van de woning. Wanneer je geen eigenaar bent van de woning kan het zo zijn dat je een aanvullende verzekering nodig hebt.

Start je gratis offerteaanvraag!

Lees op deze pagina meer over het verzekeren van zonnepanelen en welke verzekering je nodig hebt.

Moet je zonnepanelen verzekeren of niet?

Zonnepanelen verzekeren? Veel mensen vragen zich af of dit nodig is. Wanneer zonnepanelen op een eigen woning liggen, dan vallen ze onder de opstalverzekering van de woning. Een opstalverzekering verzekert alle schade aan zaken die vast zitten aan het huis. Zonnepanelen die zijn vastgeschroefd aan het dak vallen hier dus onder.

Ben je geen eigenaar, maar huur je de woning? Dan kan het zo zijn dat je een extra verzekering nodig hebt voor de zonnepanelen. Er zijn twee opties. Of je huurt de zonnepanelen van de verhuurder, in dit geval zitten de zonnepanelen in de opstalverzekering. Of je schaft de zonnepanelen zelf aan, in dit geval moet je de zonnepanelen meeverzekeren met de inboedelverzekering.

Zonnepanelen laten installeren?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

Wat wordt er verzekerd door een woonverzekering bij schade?

Wat is er verzekerd met een opstalverzekering of inboedelverzekering bij schade aan zonnepanelen? Niet alles wordt verzekerd door de verzekeringsmaatschappij, zo wordt schade bij een verkeerde installatie niet verzekerd. Lees hieronder wat wel en wat niet wordt verzekerd door de verzekeraar.

Wel verzekerd:

  • Schade ontstaan door brand
  • Schade ontstaan door blikseminslag
  • Panelen die zijn vastgeschroefd aan het dak (niet vastgeklikt)
  • Schade ontstaan door diefstal
  • Schade ontstaan door hagel
Niet verzekerd:
  • Zonnepanelen die los op het dak staan
  • Zonnepanelen die in de tuin op de grond worden geïnstalleerd (op een tuinhuis wel verzekerd)
  • Onzichtbare schade aan zonnepanelen
  • Verlies aan stroomopbrengst
  • Diefstal zonder schade

Het extra verzekeren van zonnepanelen

Het verzekeren van zonnepanelen op een plat dak is weer een ander verhaal. Zonnepanelen zijn namelijk makkelijker te demonteren op platte daken dan op schuine daken. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben als voorwaarde dat er inbraakschade moet zijn in het geval van diefstal. Als er geen inbraakschade is, wordt er niks vergoed. Zonnepanelen op platte daken zijn het minst zichtbaar en makkelijk te demonteren.

Zonnepanelen op platte daken zijn een groter risico voor eigenaars, inbrekers kunnen ze namelijk makkelijker losmaken. In dit geval worden ze dus niet verzekerd en kan het verstandig zijn om een aparte zonnepanelen verzekering aan te schaffen. Een aparte verzekering dekt namelijk alles aan jouw zonnepanelen. Deze verzekering dekt diefstal zonder inbraakschade, schade bij natuurrampen en productieverlies bij uitval van de zonnepanelen.

verzekering zonnepanelen

Zonnepanelen installeren? Gratis offertes vergelijken

Het verzekeren van zonnepanelen is in de meeste gevallen niet nodig. Meestal vallen de zonnepanelen onder de opstalverzekering. Wil jij zonnepanelen laten installeren op een veilige manier om schade aan de panelen te voorkomen? Zoek dan nu een vakman op bij jou in de buurt!

Start je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere installateurs in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! Het vergelijken van offertes is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken