Voordelen zonnepanelen
Home » Zonnepanelen plaatsen » Voordelen zonnepanelen

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen zijn erg populair in Nederland. Met zonnepanelen op je dak kun je op een duurzame manier je eigen zonne-energie opwekken. Die duurzame energie kun je vervolgens gebruiken voor de apparaten in je huis. Er zitten veel voordelen aan het hebben van zonnepanelen, zoals geld besparen op je energierekening, de fiscale voordelen en het is natuurlijk goed voor het klimaat doordat de CO₂-uitstoot minder wordt. Overtuigd van de voordelen?

Start je gratis offerteaanvraag!

Lees op deze pagina meer over de verschillende voordelen van het hebben van zonnepanelen en de kosten hiervan.

Voordelen zonnepanelen 2023

Het hebben van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder worden de voordelen van zonnepanelen op een rijtje gezet.

Bespaar op je energierekening

Wanneer je gebruikt maakt van zonnepanelen maak je minder gebruik van de stroom van het net. Hierdoor zal je energierekening omlaag gaan. Tegenwoordig zijn de stroom- en gasprijzen er hoog en door de huidige salderingsregeling is de verlaging van je energierekening ook direct merkbaar. Zonne-energie wordt ook wel gratis energie genoemd.

Met een thuisbatterij kan je energierekening nog verder zakken. Deze vangt namelijk het overtollige stroom in piekuren op waardoor je niet hoeft terug te vallen op het elektriciteitsnet.

Fiscale voordelen zonnepanelen

Nederland wil minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, zonnepanelen zijn hier de ideale oplossing voor. Om het gebruik van zonnepanelen te stimuleren biedt de Nederlandse overheid financiële ondersteuning bij de aankoop van duurzame middelen. Wanneer je zonnepanelen aan gaat schaffen kun je gebruik maken van de volgende subsidies en regelingen:

  • Btw-teruggave: je kunt de btw over de kosten voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen.
  • Energiebespaarlening voor zonnepanelen: wanneer je zonnepanelen wilt installeren kun je goedkoop geld lenen bij het nationaal Warmtefonds.
  • Lokale subsidies: in de gemeente zijn er vaak ook nog een aantal subsidies mogelijk, zoals de duurzaamheidsregeling en de stimuleringsregeling.

Genieten van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

Goed voor het klimaat

Zonne-energie opwekken is een duurzame vorm van energie. Het hebben van zonnepanelen is dus erg goed voor het milieu. Voor het opwekken van stroom met zonne-energie heb je geen fossiele brandstoffen nodig. Hierdoor gaat de CO₂-uitstoot omlaag.

Verhoging WOZ-waarde

Zonnepanelen zorgen ervoor dat de waarde van je woning omhoog gaat. Hierdoor kan de WOZ stijgen. Zonnepanelen worden gezien als onderdeel van je woning en daarom ook gezien als onroerend goed. Dit is gunstig als je je huis gaat verkopen. Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen is het ook een stuk makkelijker om je huis te verkopen. Dit komt door het betere energielabel dat de woning krijgt en de maandlasten die naar beneden gaan. Dit spreekt eventuele kopers natuurlijk aan.

Salderingsregeling

Dankzij de salderingsregeling ontvang je evenveel voor je teruggeleverde stroom als het tarief dat je betaalt voor de afgenomen stroom. De salderingsregeling is door de Nederlandse overheid verlengd tot 2025. Vanaf 1 januari 2025 wordt deze regeling stapsgewijs afgebouwd.

Zonnepanelen laten installeren? Gratis offertes vergelijken

Het hebben van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee. Het verlaagt de energierekening, het is goed voor het klimaat en je kan gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen. Wil jij zonnepanelen laten installeren om van deze voordelen te genieten? Zoek dan nu een vakman op bij jou in de buurt!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere installateurs in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! Het vergelijken van offertes is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken